Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Krimi

Obľúbené seriály (10)

Dexter

Dexter (2006)

Po zhliadnutí prvej časti 4 série musím napísať, že ma oslnila rovnako, ako pilotná časť prvej série. Je rovnako nadupaná, vybalancovaná, vážna a vtipná, ako ostatné série. Je absolútnou stálicou medzi seriálmi a jeden z hlavných hnacích motorov televízie Showtime! Kreatívny nápad preskočím, pretože tu patrí sláva Jeffovi Lindsaymu, ktorý je autorom kníh - sú mimochodom výborne, podobne ako seriál. Herecké výkony sú absolútnou veličinou. Hlavne ich stvárnenie Michaelom C. Hallom, Jennifer Carpernter a Jaime Murray. V 1. sérii sa Dexter Morgan venoval tomu, čo mu ide najlepšie. No našiel protivníka, ktorý je rovnako dobrý, no má kreatívnejší nápad, ženúci Dextra dopredu. 2. séria je o takmer odhalenom Temnom spoločníkovi a spôsob jeho maskovania. 3. je skvelá v tom, že Dexter a jeho Temný spoločník si hľadajú svoju vlastnú cestu a prvýkrát porušujú kód, pravidlá, dané jeho otcom. 4. séria zatial len začala. No už zo začiatku je jasné, že kombinovať život bežného človeka, prácu, jeho tajnej túžbe aj dieťaťa nebude jednoduché. Kvalitatívne sú všetky série rovnako skvelé, s nápadom aj ich prevedením. Postava Dextra Morgana, ktorú stvárnil Michael C. Hall je úžasná, ako aj jeho nezameniteľný hlas.

Hrozba z temnoty

Hrozba z temnoty (2005)

Jeden z najlepších seriálov vôbec!!! Najlepšie spracovanie nadprirodzených síl, nielen mitologických postáv, pestrosť monštier, nápaditosť v akejkoľvek forme. Nádherne efekty, zvuk a - výborná tematická hudba! Sympatickí hlavní hrdinovia vás prevedú seriálom tak prirodzene, že po prvých častiach nadobudnete pocit, že ste jedným z bratov, bojujúcich proti nadprirodzeným silám. Spočiatku bol Sam (Jared Padalecki) trochu neokrôchaný, no s pribudajúcimi sériami nadobúda na vážnosti a kvalite. Nevinný detský výraz sa zrazu vytráca. Ženské hrdinky sú rovnako tak nádherne, ako Deanovo (Jensen Ackles) auto, Chevy Impala z roku 1967. Neviem sa dočkať ďalších častí ! P.S.: Aby som nezabudol, potešila ma pesnička "Hey man, nice shot" od kapely Filter.

Klamári

Klamári (2009)

Páči sa mi novodobý trend, obsadzovania britsky, "exoticky", hovoriacich hercov do seriálov. Hispáncami je Amerika presýtená, nie sú už žiadnou exotikou. Len dotvárajú nefalšovanú atmosféru juhu - od Californie po Floridu. S britský hovoriacimi hercami sa akoby roztrhlo vrece - Hugh Laurie (Dr. House), Callum Blue (Dead Like Me), Shirley Manson (Terminator: TSSC), dokonca aj Lauren Cohan v Supernatural rozprávala krásne britský (pritom je rodená američanka!). Tentokrát tu máme Tima Rotha v Lie to Me. Úprimne? Seriál je iný, ako CSI zo všetkých amerických miest. Nie je o neomylnosti vyšetrovateľov CSI, pripúšťa aj chyby človeka. Rovnako tak nie je o vyšetrovateľovi, ktorý dokáže uzrieť kvapku krvi obete pod stolom, za rohom ulice! Nehľadá to, čomu bežný človek príliš nerozumie. Dr. Lightman proste skúma správanie sa a mimiku ľudí, na základe ktorej odhaľuje, či dotyčný klame alebo nie. Nie je nadčlovekom, s ktorým sa divák nedokáže stotožniť. Dokáže proste to, čo si málo kto z nás všimne, aj napriek tomu by to chcel občas vedieť každý z nás...

Hrdinovia

Hrdinovia (2006)

Musím priznať, že Heroes je jedným zo seriálov v mojom hľadáčiku. Nedosahuje síce konštantnej kvality Supernatural (s výnimkou pár častí), jeho kvalita občas kolíše, no nie je to žiadna sínusoida! Najzaujímavejšou a najpresvedčivejšou postavou seriálu je Sylar (Zachary Quinto), rovnako tak skvelý Jack Coleman a Ali Larter. Zachary ma úžasný hlas, ktorý vás pohltí. Čo ma ale neskutočne vytáča, sú dvaja Japonskí chlapci a ich "Yataaa!" Ok, kultúrne odlišní, možno milí, no mne protivní. V každom prípade sa teším na ďalšiu sériu!

Hung - Na velikosti záleží

Hung - Na velikosti záleží (2009)

Seriál s nápadom. Chlapík, ktorý stratí prácu, nie je v tejto dobe nič neobvyklé. Preto je postava Raya Dreckera divákovi blízka. Rovnako tak Tanya, ktorá je nie príliš atraktívnou ženou, snažiacou sa nájsť si svoje miesto na zemi. Celý seriál sa nesie v divácky príjemnom duchu, prostredí nižšej strednej vrstvy a s výbornými dialógmi. Proste v duchu, v akom sa má seriál niesť. Výber hercov výborne vystihuje postavy. Je to skvelý seriál na večerné posedenie a obľúbil som si ho už po prvej časti! Aj keď, musím priznať, že nie je práve tým typom seriálu, ktorý bežne vyhľadávam a ktoré sledujem... až do chvíle, keď som si ho nepozrel :-)