Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Horor

Recenzie (6)

plagát

Hrubý střih (2022) 

O filme som nič nevedel a nič som ani nejak extra neočakával. Všimol som si, že sa to asi bude odohrávať iba v tom krajčírstve a už som vedel, že je to film pre mňa. Milujem filmy, ktoré sa odohrávajú iba na jednom mieste. Keď ich spraví nejaký kvalitný režisér tak vedia nastoliť perfektnú atmosféru. The Outfit ma skvelé postavy, príbeh a aj atmosféru. Je to dobrá gangsterka, no ten zvrat na konci mi prišiel tak trochu nasilu.

plagát

Na západní frontě klid (2022) 

Vojnové filmy veľmi v láske nemám, no tento ma nalákal svojím trailerom. Nakoniec je to celkom klasický film, ktorý nemá nejak extra zaujímavé postavy. Vizuál je skvelý a kamera sa taktiež dá, no toho oskara si za tú kameru si určite zaslúžil batman.

plagát

Batman (2022) 

Po technickej stránke je to bezchybné a to doslova. Greig Fraser s jeho kamerou je perfektný. Michael Giacchino s jeho hudbou tvorí vynikajúcu temnú atmosféru. No ostatok až tak úplne dokonalý nie je. Celkovo mi prišlo, že film mal tak 4x finále, čo mi potom pôsobilo trochu divne. Taktiež mi prišlo, že sa to niekedy tak trochu tiahlo a nič sa tam dokopy nedialo. Čo sa týka hercov tak tí boli skvelý. Hlavne Paul Dano v svojej psychopatickej postave.

plagát

Babylon (2022) 

Keď som videl túto prepálenú stopáž, tak sa mi moc do toho nechcelo, no po dopozeraní som zostal v úžase. Vizuálne bezchybný snímok, ktorý vás odpáli svojou atmosférou spoločne s vynikajúcim soundtrackom. Herecké trio Diego Calva + Margot Robbie + Brad Pitt = neskutočné herecké výkony. Potešil ma aj Tobey Maguire ako taký psychouš. Nemám tomu čo vytknúť, proste film pre mňa.

plagát

Třináct životů (2022) 

Rok 2022 priniesol aj tento film, ktorý a u mňa stal instantne klasikou. Perfektne spravený film s Viggom a Colinom v hlavných rolách, ktorý tu ukazujú svoje vynikajúce herecké schopnosti. Ron Howars sa vôbec neponáhľa a veľmi realisticky nám ukazuje udalosť, ktorá sa stala v Thajsku. Má to silné atmosférické momenty, niektoré sú až horrorové a niektoré vás hodia do veľkého napätia. Musím vyzdvihnúť aj technickú stránku filmu. Kamera je fantastická a hudba pridáva na celkovej atmosfére.

plagát

Top Gun: Maverick (2022) 

Príjemný blockbuster s pekným vizuálom, hudbou a kamerou. Všetci herci odviedli dobrú prácu a najviac z nich ma nadchol Miles Teller, ktorý ma pred sebou veľkú budúcnosť. Príbeh nie je ničím originálny a je celkom klasický, no tvorcom sa aj napriek tomu podarilo spraviť skvelý film. Podľa mňa je to trochu nadhodnotené, ale určite u veľa ľudí v hodnotení hrala rolu aj nostalgia, takže to chápem.