Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Dráma

Obľúbené filmy (9)

Spider-Man: Bez domova

Spider-Man: Bez domova (2021)

Jon Watts prichádza zo zavŕšením spidermenskej trilógii s Tomom Holandom. Tento príbeh sa hneď odohráva po spiderman far frome  home a ukazuje nám dopad na život Petra Parkera a jeho blízkych. Spiderman ho chce za každú cenu ovplyvniť a preto žiada o pomoc Doctora Strangera. Tento príbeh nám ukazuje scenáristicky skvost ako je myšlienka nového multivesmiru, návrat starých postav,3 spidermanov aj ako jedno magické kúzlo na ktorom je príbeh zasadený. Z technického hľadiska ide o kvalitný Blockbuster 21 storočia, všetkým čim moderne štúdium disponuje. Príbeh má zo začiatku slabšie tempo ale neskôr sa to zmení. Okrem toho film disponuje kvalitnou akciou ako aj kvalitným prevedením digitálnych efektnou na omladenie starých postav. Skratke z technického hľadiska filmu niet čo vytknúť. Tento príbeh je plný silných emócii a nostalgie, nie jedného človeka nevyvedie z emócii a na konci príbehu mu nepadne nie jedna slza. A preto by som povedal ak ste fanúšikom filmového alebo komiksového spidermana, dokonca ste na takýchto komiksovkach MCU vyrastali, tak by ste príbeh nemali opovrhnúť, je to jeden veľký vytúžený sen filmového platná 10/10.

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame (2019)

10/10 Vytúžený sen všetkých fanúšikov marveloviek. Avangers eng game je príbeh, ktorý dokonale zakončuje archu 3 fázy sveta MCU. Vzniká z toho kulevruci príbeh, ktorý v kine nemá dlhu dobu obdoby. Ide o film, na ktorý sa musel tešiť nie jeden fanúšik sveta MCU a komiksoviek. Musím uznať že bratie Russoovci nám tu ukazujú filmový strop celého Hollywoodu, na ktorý bude takže nadviazať. Je vidieť že tu fakt obaja dali cele svoje srdce. Musím uznať že príbeh funguje zo všetkých strán skvelo ako aj z scenáristickéj ba aj technickej stránky. Znázorňujú tu veľa postav, ktoré tu majú dosť veľký priestor a ako vždy tu pôsobia dobre ,a sú veľmi presvedčivé. Okrem toho nám príbeh poskytuje mnoho zábavných situácii, vtipných momentov, bezkonkurenčných vizuálnych efektov, fantastickú hudbou, plejádu nečakaných zvratov ako aj epické bitky. Jednoducho je to filmársky skvost celého Hollywoodu. Je to presne typ kokteilu na ktorý sa teším stále viac a preto zrelo odporúčam, príbeh stoji zato hlavne epicky koniec na ,ktorý sme čakali x rokov.

Duna

Duna (2021)

10/10 Kanadsky režisér Denis Villeneuve sa zrodil aby tvoril veľkolepe sci-fi. A musím sa priznať že ide o jedného z mojich najobľúbenejších režisérov a všetky jeho predchádzajúce filmy majú obrovskú cenu zlata. A Dune nám opäť ukazuje latku svojich schopnosti, kde nie jeden divák podobe krásnej dve a pol hodinovky sedel  v kine ako prikovaný z obrovským nadšením na perách, čo nám umožnilo si vychutnať zrod jednej veľkej ságy. A musím sa priznať že od prvého traileru ma film tak nahajpil že som až počítal dni a týždne kedy moje oči budú môcť spariť zrod jednej veľkej ságy. Moje nadšenie bolo až tak obrovské že som si spätne asi tak dva týždne pred premiérov prečítal knihu, ktorá ma veľmi zaujala a nadchla. A preto som od Duny čakal niečo veľkolepe. A musím priznať že všetky moje očakávanie do bodky naplnila. A preto si dovolím kľudne povedať že duna je jeden ohromujúci vizuálny klenot, ktorý mohol roku 2021 vzniknúť. Duna je audiovizuálnym skvostom, ktorý úžasne pracuje s kamerou, svetlom, strihom, hudbou a efektmi.  Príbeh nám poskytuje užasne zakomponovane politické hádky, témy enviromentalizmu a kolonializmu novom,zaužívanom,fiktívnom svete, veľkolepý až ohromujúci dizajn sveta cez ikonickú uchvatnú púšť až po netradične technológie ako je napríklad ornithopteria  alebo Shayhuluda a perfektné herecké obsadenie.To všetko sa navyše darí Villeneuvovi dávkovať postupne tak, aby bola v divákovi uchovaná zvedavosť, kým danú vec odprezentuje v celej svojej kráse. A toto všetko ešte podčiarkuje strhujúca hudba Hansa Zimermana,ktorá je fenomenálna podľa hocijakého hudobného štandardu, a povedal by som že vám doslova vyráža dych. Vo výsledku nemám čo vytknúť, všetko fungovalo tak ako malo od začiatku až do konca. A preto by som príbeh odporučil každému, aj keď ide o blockbuster, ktorý síce nemusí každého potešiť, ale minimálne by sa každý mal o to pokúsiť, lebo ide o príbeh ktorý je ako droga keď ho vidíte raz chcete ho stále a stále vidieť viac, a už sa neviem veľmi dočkať nového pokračovania. A preto zrelo odporúčam ! ! ! PS:kto nebol v kine na dune je doslova buran.Ja som si to teraz spätne pozrel a vrelo vo mne stále také isté nadšenie a nostalgia ako prvý krát v kine. Preto ak ste neboli kine by ste to mali novembri na druhej epizóde napraviť, určite to stoji zato.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Pelišky fakt musí mať každý rád! ! Ide o film, ktorý je bez pochybne to najlepšie, čo hoci ktorého diváka mohlo 90tych rokov Čechách stretnúť. A to aj dnes, lebo povedal by som že Pelišky aj napriek určitému veku od vydania sú najväčším českým klenotom súčasnej českej kinematografie. Ale to nie kvôli zárobkom či návštevnosti v kine, ale kvôli neoriginálnej českej tvorbe, ktorá Čechách i na slovenskú rezonuje. Ide o film, ktorý je zároveň vážny a humorný, príbeh s skvelými dialógmi, dokonalou atmosférou a skvelými hláškami(moja najobľúbenejšia:„copak je to za maničku“).Herecké výkony sú úplné fenomenálne, režisér Jan Hřebejk stavil na starých ale overených hercov od Polívku,Donutila až po škálu českých hviezd,a mlade talenty im dokonale sekundujú.  Prosto ide o dokonalosť. Jednoducho tento film je mojou životnou láskou ,ktorá sa vždy prebúdza na štedrý večer. A dúfam že u vás to nie je inak😁. A už sa neviem dočkať kedy si Pelišky pozriem zase znovu.

Sám doma

Sám doma (1990)

Tak takto presne vážení, má vyzerať nefalšovaná vianočná komédia. Jednoducho ide o najlepší vianočný film všetkých čias, aj tak by sa dala tato milá komédia nazvať. Dnes už ide bezpochybne o kultový film, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou každej jednej domácnosti predovšetkým vianočných časoch. Ide o film bez ,ktorého si Vianoce neviem ani predstaviť. Sám doma je film na ,ktorý sa na Vianoce najviac teším. Film, ktorý vám ponúka úžasný scenár postavený na jednom magickom prianí, ohromný humor, skvelé herecké výkony, očarujúcu vianočnú atmosféru, zlatého Calcina, fenomenálnu hudbu od Johna Wiliamsa ,a mnoho za hlavu pritiahnutých scén ,a veľmi múdru zápletku o dvoch zlodejov, ktorý chcú vykradnúť najpokojnejšiu ulicu v celom Chicagu. Čo je pre túto ohromnú ,vianočnú, fenomenálnu komédiu veľmi charakteristické. Ide o film, ktorý vás bezpochybne pobaví a vy si užijete nespečte momentov, ktoré sa vám dokonale vryjú do pamäte a vy sa na nich príjemne pobavíte. A musím podotknúť že ide o najlepší film čo Colombus za svoju kariéru natočil, škoda že na to nikdy nenadviazal. Čo je vskutku škoda. Ale napriek tomu sa nemá začo hanbiť, lebo vytvoriť niečo také výnimočne ako je sám doma si žiadalo veľmi veľa času a  kvalitnú réžiu na vznik niečoho takého dokonalého. Jednoducho Sám doma je perfektná oddychovka, ktorú si púšťam každé Vianoce a nikdy ma nesklame, pretože dokáže naštartovať tú pravú pohodovú, vianočnú atmosféru. No žiaľ za poslednú dobu sa mi zdá, že takto dobrých vianočných filmov je neúreky málo. Rozhodne jeden z filmov, bez ktorých u nás nemôžu prebehnúť tie pravé Vianoce. 100%