Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Dokumentárny

Obľúbení režiséri (10)

Akira Kurosawa

Pre mňa kráľ (vďaka krajine pôvodu skôr asi cisár) veľkého plátna, ktoré dokázal napĺňať tak ako tí najväčší maliari. Netreba o ňom čítať, treba ho vnímať skrz jeho dielo, ktoré ak vás uchváti tak vám nedovolí naň zabudnúť. Toshiro Mifune nie je len poznávacím znamením jeho najznámejších filmov, je ich neoddeliteľnou súčasťou.

Alfred Hitchcock

Perfekcionalista a jeden z hlavných budovateľov thrillerového žánru . Načo viac napísať o majstrovi o ktorom už bolo toľko popísané.

Ingmar Bergman

Najväčší psychológ svetovej kinematografie. Bádateľ nielen vzdialených ženských duší.

Stanley Kubrick

Medzižánrový cestovateľ z osobitým pohľadom na svet. Jeho filmy neuveriteľne pulzujú aj v zdanlivo nehybných dlhých záberoch.

Terry Gilliam

Večné dieťa, ktoré rado hnevá producentov, či skôr nepoddajný večne bojúci Don Quijote, ktorý dúfam raz natočí svoj vysnívaný "autobiografický" projekt...

Christopher Nolan

Nolan dokázal, že aj v hollywoodskej mašinérii sa dá natočiť niečo osobité a ešte vám na to producenti radi vytiahnu z ponožky dáke doláče. A hlavne sa na svet rád díva z tej temnejšej stránky.

Emir Kusturica

Duch Felliniho bol odfúknutý trochu ďalej na Balkán, kde mu vďaka miestnej hudbe znovu narástli krídla...

Paul Thomas Anderson

Opití láskou počas Hriešných nocí sme videli z Magnólie vytekať Čiernu krv. Verzia pre CZ:) Až na krev Opilí láskou jsme utrhli Magnolii ,která uschla za našich Hříšnych nocí...