Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Dokumentárny

Obľúbené filmy (10)

Magnólia

Magnólia (1999)

Hmmm, čo sa dá o tomto povedať... Pre niekoho zúfalá nuda, pre druhého celý čas neuveriteľne pulzujúce zobrazenie každodenného trápenia nazvaného život.

Adamove jablká

Adamove jablká (2005)

Neuveriteľné koľko sa dá vyťažiť z malého prostredia s obmedzeným počtom postáv. Pre priaznivcov severskej kinematografie určite jeden z jej vrcholov. Toľko sarkazmu a životného zmúdrenia už nezažijete asi pri žiadnom inom filme. P.S: How Deep is your love...:)

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Temný rytier?Tak to je ako dostať nečakane poriskom hrablí medzi oči. Ťažko rozsúdiť kto vykreslil batmana lepšie, Burton či Nolan? Jeden ho spravil v "gotickom" a druhý priam v realistickom duchu. Obidva pohľady na Gotham mám rád, no teraz my je určite bližší ten novší, ktorý aj keď je v ňom "viac svetla" je pre mňa paradoxne temnejší, pretože zločinci nie sú vykreslení ako zlé karikatúry. A tak sme sa dostali k najdiskutovanejšiemu článku nového pokračovania batmanovho boja proti veterným mlynom zločinu. Joker. Áno je zahraný úchvatne a bude to nechtiac Ledgerove famózne rozlúčenie, ktoré si málokto prial. Mne bude v ďalšom dieli chýbať pretože bol výbornou skúškou pre Batmana a zločinca tohoto formátu bude temný rytier postrádať. Ale nechajme sa prekvapiť veď je na čase porátať sa s Gothamskou mafiou. P.S: Dlho som čakal kedy sa na scéne objaví batmotorka a keď to prišlo bolo to ako fénix stávajúci z popola... : )

Náhoda

Náhoda (1981)

Kieslowski nenatočil žiadny slabý film, ale tento na mňa zapôsobil najviac. Ani neviem prečo. Veď život v komunistickom Poľsku by mi nemal byť blízky, aj hlavne vekom(som "pozdnejšie Husákové dieťa") no podľa mňa sa dá tento príbeh aplikovať do hocijakého prostredia, pretože je univerzálny a v náhodu či osud sa veriť dá. Koľko vecí predsa môžeme urobiť inak, no žiaľ ich tak nespravíme. A tiež je ťažké posúdiť, ktorá osudová línia bola pre hlavného hrdinu správna či dobrá. Keď už nič inšie neutkvie v mysli diváka po vzhliadnutí Náhody,tak už možno navždy ten čudný pocit po zmeškaní (nielen) nejakého dopravného spojenia...

Psycho

Psycho (1960)

Nuž k tomuto klenotu len ťažko niečo dodať. Mal som šťastie, že som ho videl až na zaplnenom nočnom premietaní počas LFŠ a cítil, videl a počul, že jeho "čaro" dodnes funguje.

Svéráz národního lovu

Svéráz národního lovu (1995)

Tklivá ruská duša plávajúca vo fľaške (teda v kartónoch) vodky a tá poľovačka je už len taký relax pre oko fínskeho diváka.

Sanjuro

Sanjuro (1962)

Neviem, ktorý s Kurosawových filmov vypichnúť najviac. Oceňovaného Rašomóna, či inšpiratívnych Sedem statočných? Napodiv ma oslovilo "voľné" pokračovanie Yojimba. Kde vynikajúci Mifune dal hádam najviac vyznieť svojskému humoru, ktorý šperkuje všetky Kurosawove filmy.

Dvanásť opíc

Dvanásť opíc (1995)

Terry Gilliam je fantasta, ktorého filmy mám hrozne rád. Táto vízia o možnom konci ľudstva sa mu (dúfam, že sa mu ešte zadarí:) asi najviac vydarila. Veterné producentské mlyny, proti ktorým Gilliam večne bojuje akosi zaspali a dali vzniknúť zásadnému dielu nielen v oblasti sci-fi.

Poviedky z kuchyne

Poviedky z kuchyne (2003)

Nenápadný, no pre milovníkov severského humoru a filmov "tak trochu o ničom" určite lahodne uvarený kúsok.

Ovládací panel
8 bodov