Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dokumentárny

Obľúbené filmy (10)

Americká krása

Americká krása (1999)

Absolútny skvost. Geniálne herecké výkony(Kevin Spacey, Annette Bening, Mena Suvari, Chris Cooper), vynikajúci scenár,hudba,kamera,réžia... Ako môže niekto natočiť svoju prvotinu takto bravúrne..Kevin Spacey je boh. Najlepší film vôbec.

Nožnicovoruký Edward

Nožnicovoruký Edward (1990)

Skvelý Johnny Depp, skvelý Tim Burton, skvelá hudba Dannyho Elfmana, skvelý Film. Ťažko sa rozpáva a ešte ťažšie dýcha. Priznám sa..plakal som:)

Gladiátor

Gladiátor (2000)

FIlm Gladiátor je predovšetkým historickou fikciou o jednom veľkom hrdinovi,tj o generálovi,ktorý sa stal otrokom, otrok ktorý sa stal gladiátorom a gladiátor ktorý premohol cisára..Scenár slabý až stupidný, samozrejme že historické fakty museli byť nahradené niečim lepším, aby bol príbeh adekvátne prispôsobený Hollywoodskym veľkofilmom. Russel Crowe ako Maximus je super, no páni akademici sa sekli a Oscar mal podla mňa putovať Joaquin Phoenixovi. Jednoznačne forma víťazí nad obsahom. Prekrásna hudba Hansa Zimmera, super réžia Ridleyho Scotta. Film si pozriem rád znova i po 9-10krát.:)

Memento

Memento (2000)

Tak originálny, inteligentný film sa len tak ľahko nevidí. Priam núti diváka rozmýšľať a pozerať ďalej. Ako film uteká, jednotlivé úseky pamäte sa divákovi vynárajú a vytvárajú určitú skladačku. Originálny námet, ktorý režisér perfektne dotiahol do konca.

Temný rytier

Temný rytier (2008)

"Are you the real Batman? ....no.....WELL WHY D'YOU DRESS UP LIKE HIM?! whoohooohooo!!" "Look at me.......LOOOK AAT MMEEE!!" Jednu vec si pri pozeraní uvedomíte. Ono to to vlastne nie je komiks. Je to totálne prepracovaná dráma, v ktorej pobehuje Batman a Joker. Film nestačí vidieť raz, treba ho vidieť viac krát pretože na plátne sa stále niečo deje a nestíhate to vnímať. Tento raz je tam viacej akcie čo nie je na škodu. Veľkým plusom je jednoznačne perfektne napísaný a geniálne zahraný Joker (trik s ceruzkou nemá chybu). Čo ma najviac dostalo bola atmosféra, ktorá sa pomaly zužuje do depresií a úzkosti hlavného hrdinu. Všetkému napomáha perfektná kamera, réžia a hlavne hudba. Pri takmer všetkých scénach kde sa obajvil Heath Ledger bolo v sále mrazivé ticho. Slová nestačia na opísanie, tento FILM rozhodne treba vidieť. Najlepší komiksový film? Jednoznačne áno. Najlepši film roku? Pre mňa áno. Stojí tento film na premýšlanie o zmene poradia mojej osobnej top10? Rozhodne áno. PS: Film je dokonalá one-man show Heatha Ledgera, avšak ani Christian Bale či Aaron Eckhart sa nedali zahanbiť. UPDATE: po druhom zhliadnutí sa film blíži k dokonalosti...

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Donnie Darko je jedným z tých filmov pre ktoré žijem. Fascinujúce a dokonalé.

Indiana Jones a posledná krížová výprava

Indiana Jones a posledná krížová výprava (1989)

Film dokonalý vo všetkých smeroch - plný akcie, humoru a Spielbergovej super réžie. Všetko dobré z predchádzajúcich častí tu je nahromadené a 2x znásobené. Film, ktorý sa dá vidieť stále a stále dokola. Uvidíme čo prinesie nový Indy. UPDATE: Nový Indy priniesol všetko to, čo som od neho čakal. Ale sále zostáv Posledná krížová výprava rozhodne najlepším Indym.

Braindead - Živí mŕtvi

Braindead - Živí mŕtvi (1992)

Je to neskutočne nechutné a geniálne zároveň. Predstavte si kopec zombíkov, litre krvi, vynásobte 100mi a dostanete približne niečo podobné Braindeadu. Na večnú otázku ako mohol Peter Jackson, režisér neskoršieho Pána Prsteňov natočiť tak odlišné ale rovnako briliantné dielo sa len ťažko odpovedá. Kopec nechutností, ktoré vás donútia smiať. Záverečná scéna s kosačkou je jednoducho legendárna. "Party's over! "

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Dokonalý film. Či už to je začiatočný kankán ala Nirvana, záverečné Show must go on, herecký výkon ústrednej dvojice (krásna Nicole Kidman). Úchylne farebné. Geniálne. Nezabudnuteľné. Neprekonateľné?