Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Akčný
  • Krátkometrážny
  • Hudobný
  • Dráma

Recenzie (7)

plagát

Disaster Movie (2008) odpad!

Fakt sorry ale kam sa toto hrabe na Scary Movie? Videla som oveľa lepšie parodie. Už spomínané Scary Movie, Epic Movie, Vampires Suck, This is Sparta,  Dance Flick alebo Miss Cast Away, sú parodie ktoré vám môžem odporučiť všetkými desiatimi. Pri tých som sa vážne bavila, hoci pri niektorých som si hovorila že už je to trochu cez. Ale aj tak mi žiadny neprišiel tak zbytočný a nudný ako Disaster Movie,

plagát

Mlčanie jahniat (1991) 

Kultová klasika ktorú by mal vidieť každý nadšenec hororu, (alebo pokojne aj krimy). úžasné herecké výkony, hlavne čo sa týka Anthonyho Hopkinsa v úlohe známeho kanibala Hannibala Lectera, Jodie Foster v úlohe agentky Clarice Starlingovej,  a nemôžem zabudnúť ani na Teda Levina a.k.a Buffalo Billa. Kam sa hrabú dnešné moderné horory? Mlčanie jahniat jednoducho nič neprekoná.

plagát

Hannibal: Zrodenie zla (2007) 

Viem že so mnou asi nebude takmer nikto súhlasiť, ale po mlčaní jahniat je toto asi najlepší film o Hannibalovi. Bavilo ma sledovať ako sa z nášho slávneho kanibala vlastne ten kanibal stal. Gaspard Ulliel (nech mu je zem ľahká) sa možno nevyrovná Anthonymu Hopkinsovi ani  Madsovi Mikkelsenovi, ale rolu mladého Hannibala zvládol podľa mňa skvelo. Tie jeho výrazy a hlášky som proste milovala. Hlavná zápletka bola tiež skvelá. Film možno nikdy nebude mať na mlčanie jahniat, čo je za mňa určite najlepší film v histórií filmov, ale určite nie je najhorší. Možno pôjdem proti davu ale za mňa najhorší film zo série bol červený drak. Hannibal z roku 2001 je na rovnakej úrovni ako Hannibal zrodenie zla. Tie filmy ale ohodnotím samostatne neskôr. čo by som ešte chcela dodať k filmu Hannibal zrodenie zla? Hádam len toľko že si nezaslúži tak slabé hodnotenie, aj keď chápem, že nie každému sa môže páčiť.

plagát

Encanto: Čarovný svet (2021) 

Keď už som si začínala myslieť že to s Disney ide dolu vodou, a začala som sa pýtať: ,,Kde sú tie staré dobré kreslené filmy ako Leví kráľ, Popoluška, Bambi či Snehulienka?" Disney ma prekvapilo filmom Encanto: čarovný svet.  Po dlhej dobe konečne animák ktorý ma dojal k slzám a ktorý nemá pesničku ktorú by som nemilovala. we don't talk about bruno a surface pressure si doteraz len tak púšťam keď počúvam hudbu. Film má aj ponaučenie. Rodina je dôležitejšia ako všetky dary sveta.  A ak nebudete držať spolu, bude to mať fatálne následky. Taktiež každá postava má niečo do seba.  Mirabel, Isabela, Luisa, Bruno... Nemusíte milovať všetky postavy, ale skrátka treba uznať že každá z nich má nejaký charakter. Netvrdím že to je najlepší disney film. Tým bude navždy leví kráľ. Ale z tých novších disney filmov je to určite ten najlepší. A tiež jeden z tých ktoré si rada pozriem aj viac krát.

plagát

X-Men: Apokalypsa (2016) 

Možno pôjdem proti väčšine recenzentov ale toto je jeden z najlepších X men filmov. Oscar Isaac ako hlavný záporák je skrátka úžasný. Fassbender a McAvoy zase nesklamali. Quicksilver moment lepší ako v DOFP.  Doteraz plačem keď vidím scénu v tom lese. Hudba ako vždy úžasná. Ale samozrejme film má aj svoje muchy. Hlavný záporák na to že mal byť nesmrteľný boh bol až moc... no povedzme že som čakala že bude silnejší.  Tiež mi tu dosť chýbal Hugh Jackman. áno mal tu cameo. Ale  moc malé.  Jasné x meni majú aj o dosť lepšie filmy ( X men, X men 2, X men posledný vzdor) ale neradila by som Apocalypsu medzi najhoršie. Tam by som radila skôr X men Dark Phoenix, ale tento film ohodnotím asi inokedy.

plagát

Sultán (2011) (seriál) 

Keď som sa o tomto seriály dopočula prvý raz, veľké šance som tomu nedávala. Vlastne ma to ani tak celkom nebavilo. Potom asi o desať rokov neskôr som z nudy začala seriál pozerať na youtube a musím povedať... Tlieskam. Zo seriálu ktorý ma ako malú nebavil sa stal jeden z mojich najobľúbenejších seriálov.  Asi budem jediná, ale vôbec seriál neradím medzi telenovely. Za mňa tam bolo viac vrážd ako romantiky. Skrytá vášeň, nespútaný anjel, alebo keď sme pri tureckých seriáloch tisíc a jedna noc. To sú telenovely. Mimochodom nechápem ako je možné že Tisíc a jedna noc má na čsfd lepšie hodnotenie ako sultán. Nehovorím že tisíc a jedna noc je zlí seriál. Je to taký priemer. Ale sultán... To už je niečo. Kostýmy, hudba, dialógy... A hlavne za mňa dokonalá Meryem Uzerli ako Roxelana .  Schválne si nájdite na youtube soundtrack k seriálu. Epická hudba aspoň podľa môjho názoru. Jediné čo mi na seriáli vadilo bol koniec. Ale rovnako ako pri mojej recenzií filmu Searching for neverland, musím povedať že by bolo divné ak by to skončilo inak, vzhľadom k tomu že seriál je natočený podľa skutočných udalostí.

plagát

Michael Jackson: Searching for Neverland (2017) (TV film) 

Hneď na začiatok chcem dopredu upozorniť že všetko čo napíšem, ( a to sa netýka len tohto filmu) je len môj názor, a ak s ním niekto nesúhlasí, je to jeho vec.  Podľa mňa sa jedná zatiaľ (!) o najlepší film o živote zosnulého kráľa popu. Sama za seba môžem povedať že som nevidela lepší životopisný film. Teda možno by sa ich pár našlo, ale momentálne si na žiadny konkrétny nespomeniem. Herecké výkony sú úžasné, príbeh dojímavý (čo dáva logiku vzhľadom k tomu o kom je ten film)... nie je to ten úplne najlepší film aký som kedy videla, ale v mojom srdci má špeciálne miesto.  Pri jednej konkrétnej scéne som sa rozplakala, a pri inej som zase od hnevu takmer zničila vlastný telefón.  Jediné čo mi vadilo bolo, že okrem piesne Smile sme tu nepočuli žiadnu inú Michaelovu pieseň. Keď sa tu spomínalo turné This is it, mohla zaznieť aspoň nejaká pieseň zo skúšky. Ale chápem, že o tomto ten film nebol. že šlo skôr o Michaelov súkromný život ako o jeho kariéru.   A tiež  chápem že film na ne ani práva nemal, len tvrdím že by to bolo lepšie. Jediné čo by tento film mohlo urobiť lepšie by bolo, keby Michaela Jacksona hral samotný Michael Jackson, ale to by vzhľadom na koniec asi bolo trochu dosť divné.  A doteraz mi znie v hlave citát: ,,Ak si iný ty, tak chcem byť iná aj ja." to potom jedno oko nezostane suché.  Takže hovorte si čo chcete, ja ten film jednoducho milujem a vrelo odporúčam každému fanúšikovi kráľa popu.