Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Horor

Obľúbené filmy (10)

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

Nemám slov... Bravo páni Darabont a King... Bravo páni Freeman a Robbins... Bravo a veľká poklona každému, kto sa podieľal na tomto filme. V srdci a na duši som cítil oázu pokoja a prežíval som podobné pocity ako chlapci vo filme, keď si na streche fabriky na značky vychuntávali svoje pivká a ja som sa ,tak isto ako Andy, pozeral so zvláštnym pokojným úsmevom na obrazovku a vychutnával si to svoje pivko pri pohľade na tento filmársky skvost. Krásny odkaz jednej filmovej generácie všetkým filmovým nadšencom. V podaní Darabonta obdivuhodný režisérsky debut hodný tých najväčších profesionálov. Film, ktorý, paradoxne, nevalcoval kiná, ale postupne časom si získal srdcia mnohých... Film, ktorý, paradoxne, nezískal ani jednu cenu filmovej akadémie, ale musel sa uspokojiť "len" so 7 nomináciami (čo by dnes za to mnohí režiséri dali pri svojom debute a producenti pri tvorbe niektorých "nepodarkov") napriek tomu, že dnes by si pohodlne odniesol 6 sošiek... Film, ktorý, paradoxne, nevyužil vo výraznejšej forme kolegyne z "brandže", čo je skutočne veľmi pozoruhodné na filmárske pomery... Film, ktorý, paradoxne, nadchne a zanechá za sebou príjemný pocit, napriek tomu, že je z väzenského prostredia... ĎAKUJEM za tento film, ktorý do bodky naplnil moje filmové túžby a očakávania...

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Má zmysel písať chválospevy a nosiť drevo do hory? Pátrať po slabom mieste má asi taký význam ako hľadať ihlu v kope klincov. V kope nekonečnej ako ľudská hlúposť... Nolanov kultový epos zreje ako najlepšie Romanée-Conti a čím častejšie si doprajem dúšok z neho, chutí ako nekonečný západ Slnka na karibskej pláži. Vyšperkované obsadenie, atmosférická Zimmerova hudba, Jokerove zimomriavkové little emotions, dychvyrážajúca výprava, neuveriteľná žánrová pestrosť, epický scenár, technická stránka na úrovni čírej dokonalosti a réžia z veľkej knihy perfekcionizmu. Definícia kinematografie.

Leon

Leon (1994)

VEĽDIELO (je na čase, aby sa páni Besson a Reno vrátili k poctivej robote. Léon a podobné skvosty ich tvorby chýbajú... až priveľmi).

Terminátor 2: Deň zúčtovania

Terminátor 2: Deň zúčtovania (1991)

Deň zúčtovania so svetovou kinematografiou. Tá si od tohto okamihu potykala s novým filmovým poriadkom. Cameron v životnej forme predvádza manifest dokonalosti, ktorá hádže kilometrový tieň aj na grécku sochársku školu. Dielo vyšperkované do maximálnych detailov. História povedala všetko, superlatívy sú špičkou chválospevu a po dva a pol hodinách sfilmovanej Jánovej Apokalypsy treba už len podotknúť jedno... a bolo svetlo!

Neľútostný súboj

Neľútostný súboj (1995)

Koh-i-Noor svetovej kinematografie. Kto nájde chybu, nech hodí kameňom a stlačí repeat. Pán Mann stvoril kult, modlu, zlaté tela, ku ktorému vzhliadajú a zaprisahávajú svoje filmové vierovyznanie masy elitných fajnšmekrov. Kto nevidel, neuverí a mrhá svojou biednou existenciou... a ja chválospevmi. "Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner... For me the sun rises and sets with her... I'm alone, I am not lonely." 6*