Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Krimi
  • Rozprávka

Recenzie (9)

plagát

Kameňák 2 (2004) 

Dobré ako 1. Aj tu sa lepšie ako v slunce seno podarilo zobraziť mestečko s originálnymi figúrkami ktoré sú sympatické, vtipne trápne a ich život v súkromí a na verejnosti mesta len dopĺňajú obľúbené vtipy. Vypočuť si príhody o Kohnovi, policajtoch či manželstve sa dá, ale dobre ich zahrať – to vtipy obohatí o rozmer figurálnej komiky. Keďže sa to dá pozerať opakovane, musím dať ****.

plagát

Kameňák (2003) 

Primárne odmietavé stanovisko - sfilmované známe vtipy ? Trápne. No lepšie ako v slunce seno sa podarilo zobraziť mestečko s originálnymi figúrkami ktoré sú sympatické, vtipne trápne a ich život v súkromí a na verejnosti mesta len dopĺňajú obľúbené vtipy. Vypočuť si príhody o Kohnovi, policajtoch či manželstve sa dá, ale dobre ich zahrať – to vtipy obohatí o rozmer figurálnej komiky. A tu sa to podarilo. Keďže sa to dá pozerať opakovane, musím dať ****.

plagát

LOVEnie (2019) 

Milá a vtipná romanca o dvoch nemožných, kvitujem výber hercov. Protagonisti pôsobili veľmi sympaticky, boli čudácki a ľudskí, čo mám v českých komédiách rád, a v intenciách romantickej komédie výborní. Postavy ktoré hrali Prachař, Kramerová či párik Malý - Žilková ostanú v mojom "fonde komických figúrok".

plagát

Výlet (2002) 

Akoby len snaha : snaha o umenie, o vtip, o klasiku, o herectvo mamy (?). Nepresvedčivé – na ten potenciál ktorý sa tam dal tušiť. Janžurová vo veku a rolách kde nevyužije svoju geniálnu komediálnosť, pravda, ako staršie dámy s Kotršovou tu boli„pani herečky“. Dcéra Sabina s hlasom aký mala mama pri komických afektoch, no mať taký prejav stále … Historický Telč kontra paneláky slov. mesta, drsná cukrárka – pohľad ironického dovolenkára, to malo umelecky zaujať ?

plagát

Podivný prípad Benjamina Buttona (2008) 

To lyrické naťahovanie deja mi skrátka nesadlo. Kvalitné spracovanie, sympatické postavy, no - na hranici nudnosti.

plagát

Ženy a život (2022) 

Ľahší typ komédie ktorú neodporúčam ako hlavný program. K nejakej aktivite na PC, domácim prácam, cvičeniu... občasný pohľad na peknú herečku či vtip totiž stačí. Ako milovník komédií dávam *** vyslovene gýčové to nebolo a snaha o humor sympatická, nie už tak herci ktorí mali charakternú rolu no ako typ pôsobia skôr sebecky či šibalsky, nie každý vyzerá ako „hodný princ“ ale tu to skrátka neladilo. Kohák ako zloduch č.1 nemal byť sympatickejší :).

plagát

Ružový panter (2006) 

Tiež som žasol že si niekto dovolil spraviť remake Ružového pantera, ale... na druhé až tretie pozretie som sa už nešiel zabávať na trápnosti herca v postave ale vtipnosti stvárnenej postavy. S. Martin sa svojou afektovanosťou do tejto roly hodil a scenár (sčasti jeho) ma obohatil srandičkami ktoré si zapamätám. Hoci prdy v nahrávacom štúdiu, alebo ...Oceňujem nápady (a invenciu prekladateľov) pri mýlkach jazyka, či nápad prinútiť Rena na kreatívny tanec v priliehavom kostýme. Znova si potvrdzujem že kritizovať na prvý dojem býva občas zradné.

plagát

Detektívi od Najsvätejšej Trojice: Prípad pre exorcistu (2015) (seriál) 

Napínavá i napätá atmosféra, kvalitná dramatická hudba, dobrý scenár. Drsní vyšetrovatelia sú tu ale (znova) neautentickí a namiesto tvrdosti či nekompromisnosti sú len často antipatickí alebo nepríjemní a imidž postáv sa nehodí k ich výzoru, snáď okrem kyslej vizáže Krobota ktorého tvár na takéto úlohy čiastočne predurčuje. Prirodzeným výkonom bez zbytočnej drsnosti by dosiahli viac. Sladká tvár Terezy Ramba tam kričí najviac.

plagát

Môj falošný snúbenec (2018) 

Milé, sympatické a k poháru vína na večer vhodné. V druhej polovici sa trocha stráca dynamickosť. Výbuchy smiechu nehrozia (snáď ak pridá niekto z partie vlastný podobný zážitok) ale človek nemá pocit strateného večera. Inšpiratívne k optimizmu do pracovného či spoločenského života a tak hodnotím na ***