Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma
  • Sci-Fi

Recenzie (23)

plagát

Predátor (1987) 

Po veľmi dlhej dobe som sa rozhodol pozrieť opäť na predátora. A bohužiaľ sa stalo presne to čo som očakával. Pamätal som si ho lepšie aký v skutočnosti je. Príbeh je jednoduchý až béčkový avšak to nebol hlavný dôvod mojej nespokojnosti po dlhej dobe. Hlavným dôvodom bola neprítomnosť nejakej obmeny alebo zábavnosti behom filmu. Jedna akčná scéna strieda ďalšiu bez nejakého času si vytvoriť silnejšie puto s postavami ktoré aj tak behom pár chvíľ zomrú v nie príliš kreatívnych smrtiach. Áno atmosféra tu dokáže v niektorých momentoch pekne gradovať avšak väčšinou ide skôr o naťahovanie času aby film neskončil po prvej hodine. Aj napriek tomu že má film len okolo hodiny a trištvrte nuda začala nastupovať už po prvej hodine kde sa už opakovanie smrti, strachu obohralo. Aby nebolo všetko venované len kritike masky a efekty sú celkom kvalitné ( obzvlášť teda masky ). Hudba funguje tiež hlavne v kritických momentoch a Arnold svojim (ne)herectvom zabaví. Samotná postava Predátora funguje a krvilačnosťou nešetrí a smrti je tú dosť. Asi vďaka neschopnosti týmu s plným arzenálom armády trafiť cieľ priamo pred nimi na strome. Myslím si že Predátor je priemerný osemdesiatkový film s Arnoldom ktorý má pár fajn momentov ale keby vyšiel v dnešnej dobe kinami by asi bez väčšej pozornosti len tak prešiel. Myslím si totiž že lepšie tento formát funguje v kratšej dĺžke niekde do pól hodiny až hodiny. Ako napríklad 20 minútová epizóda Love, death and robots v tretej sérií pracujúca s podobným námetom ale spracováva bez zbytočnej vaty a ešte krásne animovaná.

plagát

Klaus (2019) 

Klaus je vianočný film ako sa patrí. Skvele vás dostane do vianočnej nálady, dojme, prekvapí, oslní skvelou animáciou a vzbudí vo vás chuť urobiť dobrý skutok. Áno niektoré momenty a zápletky sú predvídateľne ale hravo na nich zabudnete pri záplave všetkých ostatných kvalitách ktoré tento film na skromnej stopáži len 90 minút dokáže ponúknuť. Všetko v tomto filme funguje  na jednotku. Postavy si vás  aj napriek možno nie úplne kladným predstavením predsa len získajú. Animácia je skvelá v každom ohľade obzvlášť čo sa týka farieb a tieňov. Emócie sa striedajú ako na horskej dráhe avšak fungujú aj tak na sto percent. Vianočný motív a príbeh sú naozaj špičkovo spracované. Myšlienka je spracovaná fakt na kosť a tak vám na tvári nezanechá len úsmev a hrejivý pocit ale aj slzičku pod okom. Všetko teda funguje tak ako má a filmu sa dá vytknúť naozaj len málo vecí. Občasná predvídateľnosť a v dvoch scénach použitá modernejšia hudba ktorá mohla byť nahradená nejakou neutrálnejšou. Mimo to sa ale jedná o skrytý klenot a jeden z najlepších vianočných filmov. Všetci z rodiny boli filmom nadšení a tak je ideálny na vianočný večer s rodinou. Užijú si ho ako najmladší vďaka peknej animácií tak aj starší vďaka príbehu a silnej myšlienke.

plagát

Scott Pilgrim proti zvyšku sveta (2010) 

Jeden z naj filmov ktoré som vo svojom živote videl. V každej minúte tohto filmu je nejaký odkaz alebo nápad a doslova tu nie je scéna ktorá by na vás nevytiahla skvelú ideu alebo aspoň zaujímavé prevedenie normálnej alebo menej zaujímavej scény. Aj napriek tomu že všadeprítomná vyšinutosť nemusí sadnúť množstvu ľudí a ani akčné scény ktoré starším a zaujatejším divákom prísť ako kravina tak niekto kto je otvorený týmto nápadom a prevedeniu budú nadšený. Herci sú vo svojich úlohách špičkoví. To isté sa dá povedať aj o vizuálnej stránke a hudbe. Skvelé sú hlavne vizuálne nápady s nápismi a bublinami ktoré akoby z komiksovej predlohy vypadli. Nápad a jeho prevedenie je výborné aj keď príbeh môže trochu predvídateľný ale nápady a prevedenie je to čo ich tak odlišuje od podobných projektov. Za mňa veľká spokojnosť a odporúčam všetkým určite lepší teen film ako romantické filmy ktorých v poslednej dobe vznika viac akoby malo.

plagát

Číslo 9 (2009) 

Keď som bol malý tak som bol schopný tento film pozerať aj trikrát za sebou bez prestávky. Pamätám si ako som vždy dobehol za mamou a prosil ju aby mi to pustila znova pretože som v tej dobe ešte nevedel ovládať televízor. V tej chvíli si asi hovorila čo zo mňa pre boha vyrastie. Pretože tento film nie je tak úplne pre deti ale to mamka nevedela. Dokonca som ten film až tak miloval že som mamu donútil k tomu aby mi ústredného hrdinu vytvorila z vlny a doteraz ho mám uloženého. Tento film som skrátka miloval. Keď som sa na film pozrel o pár rokov neskôr už som si ho až tak neužil ale stále to považujem za jeden z top animovaných filmov ktoré som kedy videl. Animácia je skvelá, príbeh síce jednoduchý ale rozhodne nie je nudný a ubieha rýchlo a réžia a záporné charaktery a ich vizuálne prevedenie skvelé. Je mi ľúto že film sa nedostal až toľkým divákom a že režisér Shane Acker sa nedostal k ďalším podobným projektom.

plagát

Geekec (2017) (relácia) 

Skvelý podcast o všetkom čo filmových fanatikov alebo aj len fanúšikov zaujíma. Novinky, zhrnutia, debaty, názory a recenzie sú súčasťou každého dielu. Okrem toho je tu skvelá zostava rôznorodých fanúšikov ktorý všetci zdieľajú sa svoju neuveriteľnú lásku ku kinematografií so všetkými svojimi fanúšikmi. Nechýba im humor a rozdielne názory ktoré častokrát vedú k zaujímavým debatám a slovným prestrelkám ktoré nejeden krát vedú k vtipnému koncu. Skvelé avšak je že sa zameriavajú aj na debaty a zodpovedanie otázok od fanúšikov čo je skvelé spríjemnenie a radosť vyvolaná zodpovedaním vašej otázky je skvelý pocit. Dúfam že v tomto výnimočnom projekte v týchto končinách pokračovať.

plagát

Black Adam (2022) 

Black Adam je veľmi priemerný blockbuster ktorý ničím extra neprekvapí a v pár veciach sklame. V prvom rade pozitíva a to je hudba a cgi ktoré vo väčšine prípadov nepôsobí tak zle ako napríklad v najnovších marvel filmoch. Áno aj tu sa nájdu vizuálne slabšie momenty ale není to tak do očí  bijúce. Avšak hudba je naozaj dobrá a pár zaujímavých motívov vám ostane v hlave aj po odchode z kina. A tam tak nejaké výraznejšie plusy končia. Možno by sa spomedzi Justice Society of America dal ešte spomenúť Doctor Fate v podaní Pierca Brosnana. Avšak o ďalších členoch tohto tímu a aj o zbytku filmu sa nedá hovoriť inak ako o sivom priemere až podpriemere. Akcia je po väčšinu času nudná pretože sa skladá len z toho že Black Adam je proste silnejší ako ostatní a tak len všetkých bez väčších problémov zničí a ide ďalej. A tak film skôr padá do tých slabších vôd a vôbec sa tomu nečudujem. Avšak aj napriek tomu som zvedavý na budúcnosť DC sveta vďaka prekvapivej post credit scéne

plagát

Wendell a Wild (2022) 

Tešil som sa že si cez jeseň a sviatky pozriem a fakt som sa to tešil nakoľko sa k tomuto projektu vrátil Henry Selick a na scenáre spolupracoval aj Jordan Peele ale ešte prvú  pól hodinu som sa zabával ale akonáhle sa začali riešiť hromady vedľajších liniek až som skoro zabudol o čom ten film je som sa začal extrémne nudiť a každú minútu som dúfal že už to skončí. Ani sympatický dvaja démoni a animácia to nezachránia z titulu premrhanej šance na skvelý projekt. Naozaj som sa na tom snažil nájsť  niečo pozitívne ale hľadal som márne. Niektoré vedľajšie linky sú pri troche šťastia aspoň priemerné ale ani to tento projekt veľmi nezachráni.  Radšej dajte šancu Coraline na ktorej Henry Selick tiež spolupracoval.

plagát

Love, Death & Robots (2019) (seriál) 

Nečakal som že ma tento seriál až tak bude baviť. Milujem scifi tematiku a skvelú animáciu rôznych druhov. Tento seriál mal byť teda ako stvorený pre mňa avšak veľmi som nedôveroval krátkej stopáži ktorá je u väčšiny epizód do 20 minút. Bál som sa totiž že sa mi behom tak krátkeho času nepredá príbeh a postavy a poteší len fajn námet a animácia ale moje obavy sa nenaplnili a tak je tu jeden z najoriginálnejších Netflix projektov. Geniálny mix audiovizuálu ktorý je v každom dieli iný a jedinečný. Aj keď vám niektoré diely nesadnú či už námetom alebo animáciou trvajú krátko a sú ucelené nakoľko sa jedná o antológiu. Nebude teda vadiť ak ich preskočíte. Je až prekvapujúce koľko rôznych príbehov ktoré sú naozaj nadpriemerné dokáže tento seriál ponúknuť. Samozrejme že sú tú aj slabšie epizódy ale tie sa vo výsledku dajú prekusnúť za vidinou ďalšieho skvelého animačného skvostu ktorý môže prísť hneď v ďalšom dieli.

plagát

Čierny Panter: Navždy Wakanda (2022) 

Black Panther Wakanda Forever ukončuje 4. fázu MCU ktorá bola zatiaľ určite zo všetkých najslabšia avšak aj napriek väčšinou slabším projektom sa aj tu nájdu silnejšie projekty a Black Panther k nim určite patrí aj napriek tomu že má hneď niekoľko problémov ktoré sa dajú len ťažko prehliadnuť. V prvom rade ale pozitíva. Určite stojí za pochvalu to že sa film snaží o niečo nové behom prvých dvoch aktov. Ten tretí sa už znova nesie v klasickej marvel šablone CGI priemernej akcie s pár malými nápadmi. Avšak prvé dva akty prídu skoro v každej scéne s niečím čo ju povýši a dodá jej emócie a hĺbku. Hlavne v prvej pól hodine som pomaly ani nedýchal z toho ako ma dokázala každá scéna nadchnúť. V každej z nich ste totiž cítili precíznosť a správnu emóciu ktorú vám mala predať. Dokázali dojať, prekvapiť a navnadiť na ďalšie dve hodiny filmu. Avšak tu nastal problém. Opäť sa do popredia kladol humor ktorý mne osobne celkom pasoval avšak čo sa týka témy a tónu filmu mi vôbec nezapadal a tak trochu do seba jednotlivé myšlienky a deje prestali zapadať a prekrývali sa. To je jeden z najväčších problémov filmu. Aj napriek tomu že má dostatočne dlhú stopáž tak sa mu úplne nepodarilo zachovať si behom tých dva a pól hodín jasnú myšlienku a tému. Film skáče od jednej témy k druhej a aj keď žiadna z nich není zlá ba práve naopak trochu to narúša tie dôležitejšie témy ktoré majú byť hlavnými piliermi filmu. Avšak čo treba pochváliť je hudba ktorá dotvára niektoré emočné scény spolu s nadpriemernými hereckými výkonmi ktoré mi prišli špeciálne teraz naozaj silné. Či už sa bavíme o hlavných hrdinoch alebo o antagonistovi Namorovi. Pretože to ako z každej scény kde sa objavil sálal rešpekt a strach bolo až neuveriteľné. Jeho prevedenie a herecký výkon podtrhnutý jeho vyobrazením ako boha podmorského ľudu bol vťahujúci. Namor a jeho bojovníci rozhodne nesklamali. Avšak to sa nedá povedať o samotnej ríši ktorá mi prišla až zvláštne sivo a bez duše. Teda aspoň vizuálne. Mimo to je problém hlavne tretí akt a CGI. CGI je behom celého filmu dosť slabé a mimo bojových scén telo na telo je fakt do očí bijúce v každej druhej scéne. A to že oblek Riri Williams vyzerá ako Power Ranger alebo čokoľvek zo Spy Kids to len podtrháva. Mimo to sa tretí akt vezie vo víre priemerných akčných scén ktoré síce vyzerajú lepšie ako v prvom dieli avšak o zázraku sa tu tiež moc nedá hovoriť. Zhrnuté a podtrhnuté: Black Panther Wakanda Forever je marvel ktorý sa nebojí niečoho nového, nebojí sa spomaliť a prekresliť väčšinu postáv poriadne a taktiež predvedie aj niekoľko veľmi dobrých nápadov a emočne vypätých scén. Avšak na druhú stranu sa mu jeho až časté skákanie medzi témami a hlavne slabší tretí akt vypomstí. V konečnom dôsledku ale ide o jeden z tých najpodarenejších marvel projektov za poslednú dobu. 7 z 10

plagát

Boba Fett: Zákon podsvetia (2021) (seriál) 

Boba Fett   Oproti celkom sviežim Mandolorianom je toto len veľmi priemerná a v niektorých aspektoch až podpriemerné dielo. Prvý diel ešte ako tak funguje ale tie ďalšie len ťažko. Vedľajšie linky v minulosti sú síce celkom fajn ale funguje len ako výplň pre to aby mohol mať seriál aspoň 7 dielov. A aj napriek týmto výplňam tu máme aj diel ktorý je čisto a len o mandovi. A smutné na tom je to že to má byť seriál o Bobovi a pritom sú najlepšie diely práve tie s Mandom. Postavy a ich hlavné linky sú celkom zaujímavé na začiatku kým si neuvedomíte aké sú predvidateľné a ich vyústenie je dosť neuspokojivé. Okrem pár svetlejších momentov veľká bieda. Či už akčné scény ktoré sú vo väčšine prípadov veľmi nudné a podpriemerné nanajvýš priemerné. Vizuálne je to spravené dobre a tie peniaze vtom vidno sú. Nabudúce by ale mali radšej investovať do lepšieho príbehu a postáv.