Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Obľúbené seriály (10)

Hviezdna brána

Hviezdna brána (1997)

Hviezdna brána je unikátny projekt ako žiadny iný. V seriály sa mi najviac páči cestovanie na rôzne planéty, kde spoznávame rôzne civilizácie, ktoré majú pôvod v nejakej z našich civilizácii z histórie. Ako fanúšikovi mytológie sa mi tiež páči zakomponovanie bohov z rôznych mytológii do deja. Vysvetľovanie histórie týchto civilizácii a bohov od Daniela Jacksona je zväčša založené na reálnych informáciach z našej histórie, takže sa človek aj niečo užitočné dozvie. Seriál nezaostáva ani z akčného hľadiska, keďže stále bojujú s nejakým Goa'uldom a jeho prisluhovačmi. Podobných vesmírnych seriálov je tu viacero, ale tento zaujme aj človeka, ktorý nemá rád vesmírne boje.

Spartakus

Spartakus (2010)

Jedná sa seriál, ktorý nám úžasných spôsobom ukazuje tragický život gladiátorov za čias starovekého Ríma a ich povstanie za slobodou. Tento seriál je výnimočný excelentným vývojom postáv a stavbou zápletiek. V seriály môžeme vidieť neskutočné množstvo krvavých bitiek gladiátorov v aréne a neskôr aj proti Rímanom. Je vidieť, že seriál nijak nešetril na dobre spracovaných počítačových efektov. Je ozaj úžasné akým spôsobom to graduje každou epizódou smerujúc k brutálnemu finále.

Monk

Monk (2002)

Z môjho pohľadu sa jedná o zaujímavý kriminálny seriál, v ktorom sa každým dielom riešia prípady vrážd trochu iným spôsobom v porovnaní s inými kriminálkami. Bojazlivá charakteristika geniálneho detektíva Adriana Monka je zaujímavý nápad, vďaka ktorému sa divákovi nebude zdať, že pozerá len ďalší copy-paste kriminálny seriál. Zaujímavá je aj smutná minulosť Adriana Monka v spojení s nevyriešenou vraždou jeho manželky, ktorá je preňho hlavnou motiváciou riešenia vrážd. Seriál je taký oddychový na večerný relax pri televízii. Nejedná sa o žiadne brutálne naháňačky vyšinutých vrahov, ale skôr zaujímavé postupy riešenia vrážd a hľadaním vrahov obetí doplneným humorom hlavnej postavy.