Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Horor
  • Sci-Fi

Obľúbené seriály (10)

Columbo

Columbo (1971)

Keď sa povie "detektív", napadnú ma hneď Sherlock, Derrick a Columbo. Na toho Derricka sa nepýtaj, tiež sa tejto asociácii čudujem. Ale späť ku Columbovi. Detektívka, ktorá má jeden veľký unikát: od začiatku vieš, KTO je vrahom, PREČO zabil a aj to, AKO. A napriek tomu je táto one man show skvelá, Columbov intelekt je neprekonateľný, ten chlap má v hlave viac informácií ako wikipedia a neuniknú mu ani detaily, na odhalenie ktorých je normálne potrebné laboratórium. Keď zavetrí páchateľa, doslova ho dootravuje k priznaniu (samozrejme podloženom nazbieranými dôkazmi). Suma summarum: Columbo je neopakovateľný vystupovaním, jedinečný vzhľadom, nedostižný intelektom. A ešte taký detail: Columbo nie je točený ako seriál. Ide o samostatné filmy, ktporé ale boli tak populárne, že ich natočili toľko, že to vystačí aj na mexickú telenovelu..

Ash vs Evil Dead

Ash vs Evil Dead (2015)

(Pozor! Ťažko potláčam nadšenie, tak budem trochu infantilný). No HOTOVO! Dožil som sa toho, aby mal niekto za morom gule natočiť osemdesiatkovú kečupiádu! Navyše Ashov suchý humor a hlášky by sami o sebe rozbili každého démona, ale uznávam, že motorovkou namiesto ruky a upilovanou dvojhlavňovou brokovnicou to ide predsa len máličko farebnejšie. No a ten jeho team "duchobijcov".. No poteš.. Hlavne zrak, aspoň čo sa Kelly týka. Toto má veľkú šancu presekať sa do mojej topky.

Tajný život pana Ávily

Tajný život pana Ávily (2013)

Keď máte s niekým problém na SR, žalujete ho. Keď majú s niekým problém Mexikánci, "vyriešia" ho. Za týmto účelom navštívia miestni podnik, ktorý sa špecializuje na riešenia inak neriešiteĺných problémov. Je to zároveň aj vysvetlenie, prečo sa Mexičanom stáva toĺko "nehôd". No a jedným z týchto riešiteĺov je aj pán Ávila, poisťovací agent, ktorého náhle povýšenie na riaditeĺa pohrebného ústavu neznamená iba krajšiu kanceláriu, vyšší plat a oddaného asistenta. Ale tiež manželku prekvapenú kariérnym twistom svojho manžela, hafo nových (ne)priateĺov a večerné správy plné pracovných úspechov señora Ávili a jeho (nie vždy) oddaného tímu a nových kolegov.. Seriál je temný, ponurý, často chladný. Ako svet, v ktorom sa odohráva. Rešpektuj pravidlá, nerob chyby a prežiješ v ňom. Ale urob chybu a prežiješ iba ak všetci ostatní zomrú. A ak si navyše Señor, je chyba každého Tvojho zamestnanca aj Tvojou osobnou chybou, ktorú je potrebné vyriešiť. Ak nie, staneš sa sám chybou na vyriešenie. Výborný prierez organizovaným zločinom siahajúcim tak vysoko, ako je to prakticky len možné. Seriál graduje s každou sériou a prerod účtovníka Ávili v Pána pánov je ako fascinujúci, tak bolestivý..