Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Krimi

Recenzie (7)

plagát

Kocúr v čižmách: Posledné želanie (2022) 

Kocúr v čižmách 2 nie je film ktorý by priniesol tému ktorú sme vo filme nikdy nevideli,no zvládol ju tak brilantne že si zaslúži u mňa titul Film Roka. S časom sa nemrha, postavy sú zaujímavé , animácia je tiež výborná.Vlk a celý jeho koncept bol najlepší nápad v scenári celého filmu.Dreamworks ukázal ako má vyzerať návrat ku starej frančíze,kde neide len o to zhrabnuť peniaze od fanúšikov. Je mi trochu ľúto že slovenské kiná to neposkytli v originál znení,pretože Antonia Banderasa by som si rád vypočul v roli mačacieho Zorra. Ak toto nedostane Oscar za najlepší animák,bude to krádež.

plagát

Wednesday (2022) (seriál) 

Milý mix Harryho Pottera, X-Menov a nejakých temnejších fantasy. Jenna Ortega je najväčší ťahák seriálu,hoci aj návrat Christiny Ricci poteší. Prvá zoznamovacia epizóda bola slabšia podla mňa,ale keď sa začne s riešením vrážd tak to začne byť zaujímavejšie hoci človek ktorý videl aspoň niekoľko epizód Scooby-Doo by mal vedieť kto je za tým všetkým. V niektorých epizódach ma mrzí že sa mrhá časom,pretože si myslím že 7 epizód by bohate stačilo.Hororové prvky tu sú vskutku minimálne,a aj tak sú lepšie keď sa hrajú tvorcovia s atmosférou,nie s CGI pretože príšera vyzerá ako z Plants vs Zombies

plagát

Banda - Bezuzdná zuřivost (2022) (epizóda) 

Na koniec tejto série prichádza asi trochu slabšie. Čakal som konfrontáciu Soldier Boya s Noirom a hlavne lepšie záverečné finále ktoré by malo fatálnejšie následky. Finále pôsobí ako veľký teaser na štvrtú sériu a dúfam že hlavný záporák nebude viceprezidenta ale niekto zaujímavejší. Team-up našej partie si však zaslúži veľké plus.

plagát

Banda - A nyní svíčka, která ti posvítí na cestu do postele (2022) (epizóda) 

Osobne si myslím že táto epizóda je jedna z najlepších v tomto seriáli a najlepšia v tejto sérii (áno, prekonáva u mňa aj všetkými chvalený herogazmus). Vďaka posledným 3 preživším z Paybacku+ Butcherovi a Hughiemu ktorý odhaľujú tajomstvá z minulosti a tajomstvá užívania dočasného Véčka. Animované spomienky Noira pre mňa najlepšia časť filmu.

plagát

Bullet Train (2022) 

Bolo to vtipné?Bolo. Akcia bola dobrá? Bola. Dej bol veľmi dobrý,hoci niektoré "zvraty" boli trošičku predvídateľné ak sa nad nimi divák zamyslí. Brad Pitt bol v roli smolného akčného pána výborný,no postava Joey King  ma vytáčala najviac ,tým aká bola drzá.Dúfam že cameo istého pána stálo len toľko ,koľko cameo Brada Pitta v Deadpoolovi 2

plagát

Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva (2022) 

Odomňa krásne a zaslúžene 4 hviezdy, hoci viem že film mal na viac. Multiverse of Madness som pochopil ako metaforu, nie doslovne, že sa film bude odohrávať v 16 miliónoch alternatívnych realitách a bude tu niekoľko tisíc kameí. Niekoľko ľudí v tom chcelo vidieť novú civil War/Avengers 4.5, ale ja som rad že sa film rozhodol sledovať osudy 3 hlavných postáv. Negatívnejšie znaky filmu ako sem-tam deravý scenár a hlavne zrezanosť filmu (40 vystrihnutých minút filmu+kopa reshootov je na filme vidieť) vynahradzuje parádna režírska práca Sama Raimiho a úžasná Elizabeth Olsen, o ktorej sa šepká ako o možnej oscarovej nominantke za tento počin, a ja súhlasím . Film má niekoľko výborných hororových prvkov, no ak niekto očakáva  plnohodnotný horor tak mu to tiež nesadne. Preto má u mňa tento film 4 hviezdy, je pre mňa rovnako vzdialený od 5 hviezd ako od 3 hviezd.

plagát

Batman (2022) 

The Batman Krajší začiatok môjho kinematografickeho roku 2022 som si ani nemohol predstavovať. Matt Reeves prišiel s úplne novým typom superhrdinského filmu. Namiesto klasickej akčnej komédie to bol poriadny detektívny thriller s prvkami noiru, s psychopatickym vrahom ako z filmu Zodiac/Seven. Začal by som negatívami ktorých je fakt málo. Bruce Wayne ako miliardár a playboy sa tu vo filme nevyskytuje takmer vôbec keďže ma celý čas na sebe svoj batmaní kostým. Taktiež ani Alfred tu nemá toľko času ako v Nolanovej trilógii preto ich jediná emočná scéna nemá taký šmrnc aký by mohla mať. Jim Gordon je síce zahraný bravúrnym Jeffreym Wrightom výborne, no pôsobí tu mňa trochu nesamostatne a nekoná nič na vlastnú päsť. Finálny súboj mi pôsobí ako trochu downgrade oproti zvyšku tohoto filmu. Prejdime však na pozitíva ktorých je fakt veľa. Začal by som kriminálnou zápletkou ktorá je super a zaujala ma už po pár minútach filmu. Človek až po samotný koniec filmu nevie záver "Batmanovho vyšetrovania" preto je potrebné sa sústrediť na každú minútu rozprávania,pretože sa môže stať že sa človek zapletie do toho čo vlastne sa stalo. Batman má výborný a hlavne veľmi praktický kostým ktorý z neho robí tank v ľudskej forme. Kriminálnici sa ho boja už od prvého momentu keďže ich za tie 2 roky pomlátil iste niekoľko. No najviac ma na ňom bavila jeho vyšetrovacia schopnosť v spolupráci s jimom gordonom a catwoman, ktorá tu síce hraje iba vo vedľajšej linke no jej postava je prešpikovaná cez celý film. Ďalej by som chcel pochváliť maskérov ktorý urobili z Collina Farrela Pinguina ktorého by nikto na prvý pohľad nespoznal. Naháňačka Batmana a Pinguina je jedna z najlepších akú som na veľkom plátne videl. Gotham pôsobí ako skutočne špinavé a skorumpované mesto,ako vo filme Batman Begins(2005), čomu napomáha fakt že väčšina scien sa natáča v noci a v daždi. No film si ma získal už od prvej scény hlavným záporakom, Riddlerom. Bol strašidelný,brutálny, pochopiteľný a hlavne negenerický. Scéna z pohrebu patrí k tomu najlepšiemu z celého filmu. Paul Dano je vo filme možno 15-20minút z celého filmu no keď už sa objaví a povie/odhalí jednu zo svojich hádaniek tak to stojí za to. Záverom by som rad podotkol že pozitív by som mohol napísať ešte niekoľko no myslím si že je to zbytočné. Som rád že tento film stojí samostatne a nie je prepojený so zvyškom DCEU keďže to by režisérovi poriadne zaviazalo ruky. 4.5/5.