Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Western
  • Dráma
  • Dobrodružný
  • Horor
  • Akčný

Biografie (9)

David Hess (herec / skladateľ / režisér)

09.08.2022

David Alexander Hess bol americký herec, spevák, skladateľ a režisér. Do povedomia sa dostal stvárnením vražedných zloduchov a drsných postáv v niekoľkých filmoch v 70. a 80. rokoch. Hess pôvodne pracoval ako skladateľ v 50. rokoch minulého storočia, keď sa podieľal na písaní piesní, ktoré nahrali Elvis Presley a Pat Boone.… (viac)

Tina Ivlev (herečka)

04.07.2022

Tinu Ivlev odmalička zaujímal modeling, no s pribúdajúcim vekom sa u nej na prvom mieste stalo herectvo.Tina mala len 19 rokov, keď debutovala ako mladá blondínka v televíznom seriáli Tráva (2008). Hoci to bola len vedľajšia úloha, stačilo to na to, aby sa neskôr v tom istom roku objavila ešte aj v televíznom seriáli Bostonské… (viac)

Beverly Tyler (herečka)

18.10.2021

Beverly Tyler sa narodila v Scrantone v Pensylvánii. Bola vychovaná v susednom Dunmore v Pensylvánii a tu navštevovala strednú školu. Jej rodičia a ona boli oddaní metodisti, ktorí pôsobili v metodistickom zbore Dunmore, kde Beverly spievala v zbore. Keď mala 14 rokov, absolvovala testy obrazovky a informovali ju: „Si filmová… (viac)

Jeff Chandler (herec)

18.10.2021

Jeff Chandler sa narodil v židovskej rodine v Brooklyne ako jediné dieťa Anny a Phillipa Grosela. Vychovávala ho matka po tom, čo sa jeho rodičia rozišli, keď bol ešte dieťa. Navštevoval tu aj strednú školu Erasmus. Po strednej škole absolvoval dramatický kurz a dva roky pracoval v akciových spoločnostiach. Bol tiež dôstojníkom… (viac)

Barry Sullivan (herec / režisér)

18.10.2021

Patrick Barry Sullivan sa narodil 29. augusta 1912 v New Yorku. Napriek tomu, že nikdy nebol hlavnou filmovou hviezdou, preslávil sa ako známy a vysoko uznávaný charakterný líder, a vedúci herec v béčkových filmoch, pri ktorých jeho kariéra trvala skoro 50 rokov.Koncom tridsiatych rokov minulého storočia získal skúsenosti s… (viac)

Lizabeth Scott (herečka)

18.10.2021

Lizabeth Scott sa narodila ako Emma Matzo v Scrantone v Pensylvánii ako najstaršie zo šiestich detí Mary (Pennock) a Johna Matza, ktorí boli slovenskými prisťahovalcami. Lizabeth navštevovala Marywoodský seminár a Alviennovu školu divadla v New Yorku, kde prijala umelecké meno „Llizabeth Scott“.V roku 1944 bola Lizabeth pozvaná… (viac)

Dolores Michaels (herečka)

18.10.2021

Dolores Michaels sa narodila v Kansas City v Missouri Raymondovi Roscoe Michaelsovi a jeho manželke Esther Marie Holcomb. Jej otec hrával bejzbal a potom sa stal potravinovým maklérom. Začala študovať balet v piatich rokoch a odišla do New Yorku študovať tanec a drámu, než zmaturovala na strednej katolíckej škole Hogan… (viac)

Peggy Ann Garner (herečka)

20.09.2021

Jej otec bol anglický advokát William H. Garner, ktorý počas 2. svetovej vojny slúžil ako dôstojník americkej armády. Virginia, jej odhodlaná matka, dostala Peggy do letných akcií a modelingu, ešte kým nemala šesť. Odcudzená svojmu manželovi sa Virginia o rok neskôr presťahovala so svojou dcérou do Hollywoodu.Peggy bola… (viac)

Ann Blyth (herečka)

27.08.2021

Ann Marie Blyth sa narodila v írskej rodine Harrymu a Annie (rodenej Lynch) Blytheovej. Jej rodičia sa rozviedli, keď bola malá, a Ann, jej matka a staršia sestra Dorothy sa presťahovali do New Yorku, kde dievčatá navštevovali rôzne katolícke školy. Už v ranom detstve bola odhodlaná hrať. Ann navštevovala Manhattanskú… (viac)

Reklama