Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Horor

Obľúbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Juggernaut fantasy zanru. Osem-seriovy serialovy skvost, ktory nemal/nema/nebude dlho mat obdoby. Najhnusnejsie politicke intrigy (vo vlastnych radoch!), necakane umrtia (nahlu smrt Neda Starka som nerozdychal dodnes), zenske kozy/bobry na kazdom rohu, najcharizmatickejsi draci (Smaug z Hobbita sa nechyta) a sceny, ktore svojou osudovostou a nahlostou vyrazaju dych. Top 5 z nich: 1) cela dvojdielna bojova sekvencia Night Watch vs. Wildlings, 2) zmrtvychvstanie Jona Snowa, 3) spominane statie Neda Starka na verejnom zhromazdeni, 4) Krvava svadba a 5) Cerseiin pochod hanby komplet naha. Honorable mentions: Akekolvek akcie Daenerys s jej drakmi a armadou.

Perníkový tatko

Perníkový tatko (2008)

Najkompletnejsi a najprepracovanejsi vzostup a pad "nenazrateho" jedinca (ktory to vlastne myslel dobre) nielen v serialovej sfere. "Heisenberg" serialovych moznosti, co sa scenaristiky a herectva tyka - Bryan Cranston nehra Waltera "meth kingpina" Whitea, on je mistrom Whiteom. Ako jeho prava ruka nevyspytatelny "rookie" Jesse a ako ta lava najcharizmatickejsi cistic od Leona Mike. Vedlajsie linky ako kartelovske intrigy, za vsetky nitky tahajuci, distingvovany Gus, ci rodinne trampoty so synom, FBI svagrom, alebo zadubenou manzelkou, su uz len slahackou na najchutnejsej torte. Zaverecne casti po navrate Waltera zo zasnezenej chaty, ked sa snazi vsetko vratit do normalu, patria svojou gradaciou a osudovostou do vitriny v muzeu ako hlavny exponat.

Papírový dům (Netflix verze)

Papírový dům (Netflix verze) (2017)

Bol som tam s nimi, prezil som to s nimi, plakal som s nimi... aj ked v zaverecnych dvoch sezonach sa to mierne rozsypalo - hlavne logickymi lapsusami a az bayovskym patetizmom (ktory ale ja z nejakeho dovodu mozem). Ma to jednu z najcharizmatickejsich a "najprolhanejsich" postav v historii "streamovacej bedne", El Professora. A samozrejme tie najsialenejsie twisty, ktorych je take obrovske mnozstvo, ze by som potreboval napisat Bibliu, aby som ich vymenoval. Svojou osudovostou, velkostou, flashbackmi sa to hravo vyrovnava fenomenu Lost... este aj zaverecnu emocionalnu rozbusku v hangari to ma podobnu. Bolo mi potesenim!