Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akčný

Recenzie (10)

plagát

Atlas mrakov (2012) 

Šest béčkových filmů v jednom... Pod přikrývkou vznešené myšlenky se skrývají tři hodiny pouhých efektů, násilí a sexu.

plagát

Pavučina lží (2008) 

Geniálni DiCaprio a Crow v akčnej nádielke ako sa patrí. Bohužiaľ niekedy až prekombinovanej čo dosť vyrušuje a odťahuje pozornosť od hlavnej línie deja. Výborná kamera, priemerná hudba. Čo však tomuto filmu musím vytknúť je úplne hlúpy záver, ktorý si Ridley Scott mohol nechať na nejaký slaďák. Dávam teda "iba" 75%.

plagát

Madagaskar 2: Útek do Afriky (2008) 

Pekná grafika, ktorá už dnes tak nenadchne, dobrá hudba, pár krát záblesk humoru, ale príbeh ako taký totálna nuda. Zvieratká sú síce roztomilé, ale nezáživné, jedno klišé strieda druhé a človek má pocit, že tie 'vtípky' už niekde počul aspoň 100x. A to že sa nejaký animovaný polygón niekde udrie alebo niekam spadne mi vtipné nepríde. Aj keď si viem predstaviť, že pre deti to môže byť pekná rozprávka. Pohodlie multikina po ťažkom pracovnom dni urobilo svoje a asi na pol hodinu som zaspal. A ak by sa tie deti okolo tak nahlas nesmiali prespal by som to asi celé. 35%.

plagát

Nestyda (2008) 

Jednoduchý príbeh o nespokojnom človeku, ktorý si neváži to čo má a nakoniec o všetko príde. Inak smutný film zo súčasného života okorenený nenásilným humorom a výborným Macháčkom s Vašáryovou. Film určite nepatrí medzi trháky. Na druhej strane sa nenaplnili ani moje obavy že pôjde o 'dívčí román'. Je to podľa mňa taká pohodovka na chladný zimný večer. 65%.

plagát

Temný rytier (2008) 

Síce jednoduchý komixový príbeh, avšak plný elektrizujúcej atmosféry derúcej sa pod kožu ešte hodiny po opustení kina. Čo scéna to akčná pecka s výbornými efektami. Uslintaný Joker, jednoznačne prevyšuje všetkých ostantých hercov a už len kvôli nemu to stojí za to. Ak by tento film nebol o trochu detskom Batmanovi, ale nejaká poriadna Bondovka dal by som vyššie hodnotenie. Takto "iba" 80%.

plagát

Mamma Mia! (2008) 

Začiatok sľuboval celkom vtipnú zápletku, ale nakoniec sa to zvrhlo na priblblé scény ako niekto spadne do vody, alebo sa oblečie do 'smiešneho' kostýmu. Ak to niekomu príde vtipné prosím, ale podľa mňa je tento film totálna nuda. Melódie od ABBA sú celkom príjemé, ale producenti ich tam chceli natlačiť úplne všetky a tak scény pôsobili hrozne umelo, len aby mohla nasledovať tá ktorá pesnička. Jedine prečo tento film nehodnotím ako prepadák sú skvelí Meryl Streepová a Colin Firth a slušná exteriérová kamera. 30%

plagát

Bathory (2008) 

Priemerný film s dobrými hereckými výkonmi a kamerou, ale slabým príbehom a niekedy nevyužitým potenciálom. Jakubisko sa akoby nevedel rozhodnúť či chce natočiť historický veľkofilm, alebo príbeh jednej ukrivdenej ženy. Rozhodol sa nakoniec urobiť aj to aj to, ale mne to skôr vyznelo, že to nie je ani to ani to. Napriek drahej výprave, a celkove dobrému spracovaniu niektoré scény pôsobia strašne lacno. Niečo ako klasické slovenské rozprávky typu Soľ nad Zlato, Nebojsa a podobne. Komparz sa tam zväčša iba motal, namiesto toho aby bol nejak užitočný. Dej prebieha niekedy hrozne pomaly, niekedy by si zase divák zaslúžil viac vysvetlenia. Čo sa týka hereckých výkonov tie sa dajú hodnotiť iba kladne, hlavne čo sa týka hlavných aktérov Thurza a Bathoričky. Hodnotenie je asi ovplynené vysokými očakávaniami ale nemôžem dať viac ako 55%.

plagát

Kung Fu Panda (2008) 

Ak by neexistoval Shrek a počítačová grafika uchvacovala rovnako ako pred 3-4 rokmi, bol by tento film vysoko. Dnes mi však Kung fu Panda pripadá ako Shrek s inými textúrami na postavách. Príbeh je však skoro ten istý, aj keď nehovorím, že zlý. Očakával by som však niečo originálnejšieho. 55%

plagát

21: Oko berie (2008) 

Výborný námet, bohužiaľ posadený do klasickej dejovej línie "myšlienka-niečo sa nepodarí-morálne ponaučenie-happy end" Už od začiatku filmu má človek pocit, že vie ako to celé dopadne a nakoniec sa nemýli. Dej niekedy plynie príliš pomaly, naopak niektoré veci by zaslúžili ísť viac do detailu. Potešia zábery z kampusu slávneho Massachusetts Institute of Technology. Niektoré prešľapy voči realite, napríklad to, že v poslednom ročníku MIT študenti preberajú elementárnu matematiku, alebo to, že hlavný hrdina Ben je génius pretože vyriešil otrepanú a triviálnu pravdepodobnostnú úlohu, uberajú na celkovom dojme. Po morálnych strákach sú charktery postáv rozdelené na klasických "správaňakov" a "záporákov". Niekedy však chýba konzistencia napríklad v ich intelekte. Benov profesor z MIT Mickey (Kevin Spacey) na jednej strane vymyslel celkom vtipný systém signálov predávania informácii o hodnote kariet v balíčku, na druhej strane niekedy pôsobí naivne až hlúpo. Atmosféru filmu naopak vylepšujú podarené zábery z Las Vegas, pohľad na fungovanie kasín, sveta peňazí a slávy v kontraste so zasneženým a sivým Bostonom. Herecnké výkony sú na dobrej úrovni, aj keď ničím oslnivé. Scénaristom sa podarilo aj zopár celkom vtipných scén. Takže ak vám nevadí polopatistický výklad deja od začiatku až dokonca a trochu vás zaujíma Black Jack (oko) alebo kasíno ako také, ako oddychovka na víkendový podvečer to celkom obstojí. 60%.

plagát

Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky (2008) 

Aj keď ide asi o nejslabšiu zo série o Indym, film ma celkom pobavil. Začitok je naozaj výborný a akčné scény sršia humorne naivnými pasážami tak typickými pre túto sériu. Pár krát som za naozaj z chuti zasmial. Neskôr film pôsobí príliš akčne a humor sa vytráca. Čím viac sa blíži koniec, tým viac sa mi zdá, že je to akési uponáhľané. Indy prichádza na riešenia rébusov príliš jednoducho, akčné scény sú kratšie. No a klasické „klišě“ na záver taktiež zhoršilo dojem. Myslím, že takých 20 minút navyše by si film zaslúžil. Znova sa môžete tešit na riešenie legendy z reálneho sveta. Tentoraz scénaristi vybrali Roswell a legendu o El Dorade. Postavy sú celkom zábavné. Aj „záporáci“ vám budú v konečnom dôsledku sympatickí, pretože sú podobne milo nešikovní ako Indy a jeho partička. Veľmi vtipne pôsobí mladý Shia LaBeouf. Efekty sú prepracované aj keď zvuky občas pôsobia príliš štúdiovo. Výborná je atmosféra 50tych rokov, rock’n’roll, studená vojna a všetko s tým spojené. Indiana Jones je klasicka a našiel som tak všetko čo som čakal, vrátane mapy, červenej čiary, lietadla a pám-pa-da-pám-pám-pa-dám v pozadí. Rozhodne to však nie je “pecka” ako prvé tri časti. 70%.