Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Krimi

Zaujímavosti k filmom (11)

Kingdom

Kingdom (2014) (seriál)

Herečka Kiele Sanchez, stvárňujúca postavu Lisy Price, bola v druhej sérii skutočne tehotná a skutočne aj prišla o dieťa len necelé dva mesiace pred plánovaným pôrodom. Scenárista nechal rozhodnutie, ako sa bude postava Lisy vyvíjať, na samotnej herečke. Bolo jej rozhodnutím, že svoj príbeh vyrozpráva cez tento seriál, pretože ako sama povedala, vo svojom psychickom rozpoložení nedokázala hrať akýkoľvek iný príbeh ako ten, ktorý práve prežívala.

Umučenie Krista

Umučenie Krista (2004)

Režisér Mel Gibson, deň po tom, čo nahovoril Jamesa Caviezela na rolu Ježiša, sa ho následne snažil od nej odhovoriť. Volal mu s tým, že mu môže zničiť kariéru a už si v hollywoodskom filme nikdy nezahrá.

Chicago Fire

Chicago Fire (2012) (seriál)

Ak si v súčasných Google Maps (2016) zadáte adresu "1360 S Blue Island Ave, Chicago", môžete vidieť skutočnú požiarnu stanicu, na ktorej parkovisku štáb práve natáča seriál Chicago Fire.

Statočné srdce

Statočné srdce (1995)

Gajdy sú staroveký hudobný nástroj. Ich pôvod je prastarý, avšak prvú jednoznačnú zmienku o tomto nástroji máme z dôb cisárskeho Ríma. Všetky informácie, ktoré zaznávajú použitie gájd v tomto filme sú nesprávne. Gajdy sú súčasťou takmer všetkých európskych a ázijských kultúr. Otázne môže byť iba použitie konkrétneho typu gájd vo filme.

Hrdina Max

Hrdina Max (2015)

Hlavného psieho hrdinu nehrá belgický ovčiak malinois, ako udávajú niektoré zdroje. Ide o kríženca plemien malinois a nemecký ovčiak. Tieto krížence sú často označované iba pojmom "cross" a sú často používané ozbrojenými zložkami v rôznych kútoch sveta, pretože vybrané jedince spájajú tie najlepšie vlastnosti oboch plemien. Hoci ide o krížencov, ich chov je riadne evidovaný.

Diabol v tele

Diabol v tele (2012)

V závěru filmu tvůrci diváky odkazují na web www.therossifiles.com, kde je možné najít více podrobností z vyšetřování případu.

Umučenie Krista

Umučenie Krista (2004)

Pri tvorbe filmu vychádzal Mel Gibson z evanjelií a vízií blahorečenej Anny Kataríny Emmerich, ktoré sú spísané v knihe "Trpké umučenie nášho Pána Ježiša Krista" od básnika Clementa Brentana.

Krvavá vojna: Hatfieldovci a McCoyovci

Krvavá vojna: Hatfieldovci a McCoyovci (2012) (seriál)

Minisérie se nenatáčela v Americe, kde by bylo filmování příliš nákladné, ale v Rumunsku. Přesun štábu se vyplatil i přes nákladné cestování.

Honba na čarodejnice

Honba na čarodejnice (2011)

Z historického hľadiska je film veľmi nepresný. Väčšina prilieb a mečov by mohla byť datovaná do 11. storočia, brnenia do 14.-15. storočia, hrady a zámky do 16. storočia a samotný skutočný "hon na čarodejnice", ako ho poznáme dnes, začal v 16. storočí, kedy už žiadny križiak nemohol žiť.

Reklama