Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Krimi

Recenzie (264)

plagát

Pumpa (2020) (seriál) odpad!

Ked ako minister mate odstupit z funkcie a plazit sa kanalmi, v tejto relacke vam umoznia robit si propagandu a vsetko "vysvetlit". Pokusy o satiru su vyslovene usite na politicku objednavku. Chlapci, ktorych kariera stoji a pada na Hornej Dolnej rozdavaju zivotne mudrosti. Co viac si priat?

plagát

Dobrý doktor (2017) (seriál) 

Príliš veľa odlišností medzi stvárnením autistického doktora a Normanom Batesom osobne nevidím, čo vo mne vyvolávalo stále pocit, že Norman predsa nemôže byť chirurg. Mozog mi to akosi nevedel spracovať a veľmi ma to rušilo. Nepridám sa tak medzi tých ľudí, ktorí obdivujú genialitu Freddieho Highmora. Ostatné postavy, hlavne Antonia Thomas potešili viac.

plagát

Ztraceni ve vesmíru (2018) (seriál) 

Na seriál tohto typu som čakal veľmi dlho. V ničom netlačí na pílu, postáv je tak akurát a spoznávame ich takým akurátnym tempom, aby v tom nebol chaos. Vyzdvihujem najmä dizajn a to po všetkých stránkach, či už ide o správne ladenie farieb, dobre navrhnuté kostýmy, vesmírne lode a vozidlá, ako aj prírodu a fyzikálne javy v novom svete. Ako dávny fanúšik Battlestar Galactica si to užívam. Je tu síce menej vesmírnej akcie, ale zasa viac výpravy a otvoreného prostredia, počasia. Psychológia funguje podobne, postavy sú sympatické a dialógy majú správnu dĺžku a pointu. Som prekvapený.

plagát

Britannia (2018) (seriál) 

Žiaľ, tento seriál nemá právo nosiť podtitul "historický". Je to čisté fantasy. Nedokázal som dopozerať ani prvú časť a to som fanúšikom aj fantasy. Neviem si predstaviť, koho toto dokáže uspokojiť, keď Railly ani neukáže prso.

plagát

Soumrak templářů (2017) (seriál) 

Kto sa tešil na históriu, bude sklamaný, lebo dostane fantasy. Dialógy ako z počítačovej hry a kostýmy, akcia, atmosféra tiež veľmi pripomína Assassin´s Creed. Zbrane sú do doby zasadené pomerne presne, kostýmy ale nie. Používajú už plátové brnenie na ramenách a rukách, ako aj na koňoch, čo sa začalo používať asi tak 200 rokov neskôr. Od produkcie History by som čakal trochu precíznosti. Škoda premárneného rozpočtu a potenciálu.

plagát

Pobrežná hliadka (2017) 

Klasický holýúd s fórikmi o pipíkoch a cicíkoch. Kto sa na to nevie povzniesť, nepozerať. Pokus o detektívku na mňa nefungoval, ale primitívny humor áno. Ako pri každej komédii, aj tu je to o tom, kto má aký typ humoru rád a ako príde do kina naladený. Ja som sa bavil.

plagát

Pustina (2016) (seriál) 

Chválim hlavne výborne vystavanú atmosféru, tak akurátny kontrast, kameru a výborné svetlo. Doslova cítiť chlad každej starej hrubej steny a teplo každej žiarovky. Nie som fanúšik českej produkcie, hlavne po rokoch servírovania podpriemerných komédií, ale toto je unikátny kúsok svetovej kvality, ktorý by mohol nastaviť latku a udávať ďalší smer nie len českej, ale aj slovenskej filmárčiny. Emocionálne napätie obyvateľov sa prenáša cez depresívny vizuál veľmi presvedčivo. Funguje to a je to tradičná európska filmárčina, bez zbytočných efektov a afektov.

plagát

Frequency (2016) (seriál) 

Atmosféra je slušná a postavy taktiež. Problémom sú niekedy trochu nelogické reakcie postáv, čo celé snaženie výrazne zráža na kolená. Za všetky uvediem príklad a verím, že to nebude spoil. Ak ide detektív niekoho zatknúť, on je pešo a páchateľ v aute, sú od seba asi 50m, predsa mu nebude mávať odznakom, pištoľou a kričať, že je policajt. Reakcia páchateľa je jasná a mne ostáva iba trpká pachuť na jazyku, pretože takto by sa v skutočnosti nesprával ani policajt začiatočník.

plagát

Poslední království (2015) (seriál) 

Po druhej sérii znižujem hodnotenie, pretože sa objavuje čoraz viac nedobových reálií a fantasy prvkov. Vikingovia majú častokrát keltské meče, staré niekoľko stoviek rokov. Atmosféra ostáva slušná a pozerá sa na to dobre. Chýbajú ale očividne peniaze na realistické prilby, zbroje, zbrane a konzultáciu s odborníkmi. Po tretej sérii znovu znižujem. Kvalita dobových reálií začína naberať kvality Xeny. Hoci je tu dosť akcie, milovník skutočnej histórie bude veľmi sklamaný.

plagát

Viking (2016) 

Konečne slovanskí bojovníci zobrazení tak, ako naozaj vyzerali. Ich vojenský um, ani výbava nezaostávala za vikingami. Chválim slušné dobové reálie, vrátane zbraní. Prkotiny v štýle nátepníkov ala Hercules nemám potrebu spomínať. Dobovejšia mohla byť hudba, ktorá však ale vôbec nebola zlá. Pre všetkých, ktorý tu v komentároch spomínajú nejaké vikingské prostredie - preberte sa. Toto je slovanská prostredie, s pár vikingami. Nemusíte si to vo svojich hlavičkách nijak zamieňať. Naši predkovia boli obávanejší bojovníci ako vikingovia a zvesti o ich zverstvách sú pomerne dobre písomne zaznamenané. Viac takýchto filmov a ideálne aj seriálov.