Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenzie (97)

plagát

Tales of the Abyss (2008) (seriál) 

Taká klasická japonská videoherná blbina o záchrane sveta, ktorých sú mraky. Je tu zopár zaujímavých dejových zvratov, ale inak je to silne klišovité. Postavy jednajú krajne nelogicky a zvlášť vedľajšie postavy sa doslova teleportujú po svete (vždy sú tam, kde si to príbeh vyžiada - bez ohľadu na vzdialenosť a polohu na mape daného sveta). Hlavný hrdina je najprv neznesiteľný fracek, len aby sa v priebehu 1-2 epizód z neho stal typický superkladný hrdina. Ak som ho zo začiatku neznášal, po "obrate" mi z neho začalo byť blivno po každej vete, čo mu vyšla z úst. Slabota.

plagát

Bournovo ultimátum (2007) 

Keď dáte všetky akčné scény točiť epileptikovi s Parkinsonom, tak to aj tak celé vyzerá.

plagát

Bournov mýtus (2004) 

Film je to dobrý, ale má jedno veľké negatívum - v akčných scénach nie je NIČ vidno. Je jedno, či je to boj zblízka alebo naháňačka v aute a ešte sa pritom kamera trasie tak, akoby ju držal epileptik s Parkinsonom.

plagát

Votrelec (1979) 

Žiaľ, pre svoje extrémne citlivé zmysly som z finále filmu nič nemal. Teda okrem bolestí hlavy z blikajúceho svetla... Na svoju dobu to musel byť zážitok. Teda až na klasickú hororovú dejovú linku, kde postavy jednajú ako po lobotomii - a to som si hodnú chvíľu o Ripleyovej myslel, aká je super, než sa vybrala hľadať svojho maznáčika a začala jednať rovnako nezmyselne ako ostatní.

plagát

Indiana Jones a posledná krížová výprava (1989) 

Mám za sebou celú trilógiu a jediné, čo vidím tu na csfd, je obrovský confirmation bias. Postavy sa naprieč celou trilógiou správajú debilne. Lepšie slovo ma vážne nenapadá. Taktiež sa recyklujú nápady z minulých dielov, ktoré majú byť akože vtipné, ale sú len trápne (opakovaný vtip už nie je vtipný). Vôbec nechápem ani to zapojenie nacistov (mohli ho pokojne vynechať a film by tým nič nestratil). Puzzle sú infantilné (určite si nikto nikdy nevšimol stopu, ktorú mali všetci priamo pred nosom), dejové zvrat(k)y predvídateľné. Toto má byť tá veľká klasika?  Tak trochu nechápem, komu je film určený. Deťom určite nie. Triky a niektoré scény naprieč trilógiou nie sú vhodné pre detské oči. Nepovedal by som ale ani, že je určený dospelým - na to je dejová kostra až príliš plytká.  2* sú za Seana Conneryho a dynamiku medzi ním a H. Fordom, ktorá je však s ohľadom na ich minulý prevažne chladný vzťah tak nejako nepochopiteľná. Na základe čoho by ste šli zachraňovať niekoho, kto bol celý život vedcom a nikdy vám nebol otcom? A čo je to stále s tými neznesiteľnými ženskými?

plagát

Indiana Jones a Chrám skazy (1984) 

Ešte väčšia hromada nelogickostí a infantilnosti než prvý diel. Naviac, čo je to s tými neznesiteľnými ženskými hrdinkami?

plagát

Dobyvatelia stratenej archy (1981) 

Uvedomujem si, že je to "klasika", no na môj vkus je to veľmi nudné, predvídateľné a miestami nelogické. Tak ako väčšina starých filmov. A nie, nedokážem sa vrátiť v čase do tej doby, nebol som totiž ešte na svete.

plagát

Hviezdna brána: Atlantída (2004) (seriál) odpad!

Nostalgia pri spomienke na seriál z dôb, keď som dospieval, je 100%. Realita, keď som sa pokúsil si seriál pozrieť ešte raz teraz, je tak 50%. A to viem oceniť veci, ktoré ma v puberte toľko nezaujímali (postavy). Zato ma ale neberú veci, ktoré som ako puberťák žral (akčné scény a často príbehy z planét pretkané ideologickými myšlienkami, pre ktoré je známy pôvodný seriál). Sci-fi zasadenie a epizódy zamerané na riešenie katastrof alebo technických problémov sú stále super, no na viac ako 3* to nestačí.   Edit po pár ďalších častiach: Nechápem, čo sa mi na tom ako puberťákovi tak páčilo. Okrem ústrednej skupinky protagonistov sú všetky filler postavičky tupé ako polená, jednajú bez akejkoľvek logiky a záporáci aj s ich motiváciami sú absolútne na smiech aj na zaplakanie. Pri epizódach na pokračovanie sa dá dopredu predvídať, o čom bude súvisiaca zápletka. Už to nevidím inak, než na odpad.

plagát

Star Wars: Epizoda II - Klonovaní útočia (2002) 

Jedným z nedostatkov tohto filmu je absencia chémie medzi Anakinom a Padmé. Celá romantika je ako z rýchlika - "rýchlo, švihnime si, na ďalšej stanici vystupujem!" Ešte je tu jeden zjavný nedostatok, a to imbecilita postáv. Všetci sú hlúpejší, než Anakin... Nechápte ma zle, George Lucas je úžasný tvorca. No rozhodne nie je dobrým režisérom.

plagát

Candice Renoirová (2013) (seriál) odpad!

Viac než na nejakú kriminálku sa to podobá na telenovelu, kde je hlavná hrdinka náhodou policajnou komisárkou. Už tomu chýba iba "soap operová" kamera.