Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Krátkometrážny
  • Horor

Denníček (8)

Práve do hlavy tlačím párok...

...aj Agnieszka ho tak trocha tlačí divákom do hlavy v Šarlatánovi. Obrazovo, herecky a celkovo fajn spracovaný film. Natlačiť do príbehu tému lásky dvoch mužov, náckov a komančov v kombinácii s cirkvou a šarlatánstvom. Hutný ale v konečnom dôsledku absolútne nevyvážený guláš tém, ktorý vlastne končí otázkou: "Bol Trojan dobrý ujo bylinkár alebo pokrivený zmrd?" Divný a pre mňa trocha priemerný film. Na Agnieszkynho Palacha sa nechytá ani náhodou. Díky, prídavok neprosím. 

2 a pol *

Práve do hlavy tlačím párok...

Už by som rád nejakú dobrú komédiu...

...ale vždy si z výberu v našich cinemaxoch viem vybrať len 1-2 filmy mesačne. Na animáky a prihlúple Evitovky naozaj náladu nemám. 

 

Nový rok som síce začal "na nože", ale do denníčka dávam Výnimočných. Dosť som sa na to tešil, keďže Intouchables boli úplne famózni. Trocha naivne som čakal, že sa viac nasmejem. Popravde, 20 minút po začiatku som rozmýślal nad tým, že utečiem z kinosály.

 

Je to výborný a hlavne silný film, ale musíte naňho mať proste náladu. Ja som ju akosi nemal, ale vydržal som to do konca. Dokonca aj nejaká tá slzička vyhŕkla. Smutné takmer 2 hodiny zdôraznené výnimočnou hudbou "Grandbrothers - Bloodflow".

 

4* (ale len preto, lebo som čakal trocha viac smiechu a namiesto toho som odchádzal z kina smutný) 

Last ´GRC´ of 2019

Ak Ledger vsadil všetky karty na svoju životnú rolu Jokera v Dark Knightovi, Jonas Dassler šiel podľa mňa ešte ďalej. Z jeho úlohy vo filme U Zlaté rukavice (2019) musí grcať a byť na práškoch ešte podnes deň.

 

Ja teda vydržím všeličo, ale po tomto som chcel dávať rovnú čiaru na záchod. Že sa dá hnus sfilmovať takto, by mi nikdy nenapadlo. Obrazové spracovanie a atmosféra na 100 percent, príbeh podľa skutočnosti ozaj na GRC! Na tejto veci som bol len náhodou. Bola spracovaná bravúrne, ale už ju vidieť nechcem...

 

...PF 2020!

Last ´GRC´ of 2019

WHY SO SCARED?

...asi takto by som poupravil legendárnu "Žolíkovu" hlášku z Nolanovho Dark Knighta. Čítal som čosi o divákoch, ktorí zhrození opúšťajú kinosály, lebo sa krutej autenticite filmu Joker (2019) nedokážu pozrieť do očí. Čakali totiž zrod počarbaného vyšinutého sociopata, ktorý spôsobuje skazu Gothamu s hláškami v komixových bublinách.

 

Nie, toto naozaj nie je komixovka pre pubertálnych fandov. Včera som bol v kinosále jedným z tých starších...ostatným by som mohol byť takmer fotrom. Ich sklamanie a zhrozenie v jednom sa dalo cítiť na kilometre. Asi fakt čakali záporáka s komixovými bublinkami pri hube. Namiesto toho dostali perfektne nalinkovaný psychologický trhák.

 

Tento Šašo naozaj existuje. Dnes je naozaj jednoduché stvoriť zrúdu prakticky z kohokoľvek. Pošliapať všetky jeho sny, a na odhnívajúcej troske sa ešte trocha snažiť vyťažiť pre seba. Tento Joker sa môže stať z kohokoľvek a v dnešnej dobe to nie je vôbec výnimočné. Priznávam, je to pohľad do očí mrazivej realite...a nie každý ho znesie.

 

Chvíľu som rozmýšlal,. či 4 alebo 5...najradšej by som tejto vecičke dal 6 hviezd. 

WHY SO SCARED?

Nejako som sa rozbehol...

...kino proste donedávna nebolo mojim druhým najobľúbenejším (po čistej toalete) miestom na tejto planéte. No ale časy sa menia, ja tiež...a s tými časmi aj kinematografia. Zdá sa mi byť trocha povrchnejšia, príliš CGI...no ale to je jedno.

 

Proste som to riskol a opäť "dodriftoval" do kina. Dávali niečo s názvom Krvavá nevěsta (2019). Okej. Na hodinky som pozrel asi tak raz, potom ma na chvíľu pobavil Max Payne štýl behania po dome (podmaz a ten svetelný zámok na dverách v kuchyni), potom nejaký ten dej, čo každý musel predvídať, blabla...zase niečo, čo sa dalo čakať...bum a koniec. 

 

Okey, pomohlo mi to trocha vyčistiť hlavu, ale do týždňa na to zabudnem. Díky a za film, ktorý neurazí ani príliš nenadchne, klincujem 3 hviezdy (ale nie tie Satanove). 

Nejako som sa rozbehol...

Kto je ďalší...

...kto dokáže do chrbta slovenskej kinematografie drbnúť poslednú dýku? To naozaj slovenský fanúšik nestojí za to, aby mu producenti konečne predložili niečo hodnotné a dobre zmáknuté po filmárskej a hereckej stránke? Naozaj ostala všetka kvalita po rozbratríčkovaní sa v Česku? 

 

Tri mikropoviedky, ktoré majú mať výchovný charakter a pojednávajú o nástrahách digitálnej doby, boli spracované tak vlažne a amatérsky, že aj ako ročníková práca na VŠMU by to prešlo s odretými ušami. Miro Drobný sa dopustil 90-minútovej kyberšikany diváka a to je dosť závažný prečin proti kinematografii. Film je vhodný možno na premietanie na hodinách náuky o spoločnosti, na striebornom plátne nemá čo hľadať. 

 

Dávam pol hviezdy za prevedenie a ďalšej pol hviezdy za odvahu pustiť túto prehypovanú zlátaninu do kín. Kto je ďalší? a príde si kopnúť do slovenskej kinematografie?

Kto je ďalší...

Jolando, nedělej píčoviny!

Hej, som povrchný. Namiesto ťažkých filozoficko-historicko neviem akých rozborov "kuchyne kinematografie" mi proste stačí pár dementných hlášok, nejaké tie fontány krvi, MILFka Uma a práca s kamerou pair excellence. Za niekoľko rokov si ma tak vychoval sám Tarantino. 

Čas pokročil, Django zavesil dvojhlavňovku na kliniec, Eli vymlátil z posledného nácka bejzbalkou mozog no a čo teraz? Dajme to na hviezdu béčkových westernov, jeho podivínskeho bodyguarda a tajomných prepnutých Mansonovcov. Okej, môže byť...ani raz za tie takmer 3 hodiny som nepozrel na hodinky, ale keby som sa počas úvodných dvoch hodín šiel odľahčiť na hajzlík, o nič v deji by som neprišiel.

Bojujem s dojmami o to viac, že veľa ľudí si tento Tarantinov počin nevie vynachváliť a internetmi kolujú reči o životnom diele a podobne. Mňa teda Vtedy v Hollywoode (2019) až tak nenadchlo. Moje zvrátené očakávania od filmu ale zachránilo posledných 10 minút. Za prvotný dojem hodnotím troma šerifovskými hviezdami z 5...ale ja sa ešte vrátim!

Jolando, nedělej píčoviny!

Rozchod v kine

...takto by si to mohol naplánovať niekto v prípade, že má rád "teatrálne" rozchody. Polovička už pol roka chrápe s niekým iným a tvári sa jak politik ktorý tvrdí, že by vyžil zo životného minima.

 

Namiesto facky nabehnúť do kina, kúpiť veľké popcorn menu (hej, tie mľaskavé, prdiace, chichotajúce sa páriky počas celého filmu zbožňujem), a kúpiť lístky na Midsommar.

 

Ja som našťastie bol v kine solo, takže som sa rozišiel akurát s tými takmer deviatimi eurami, ktoré pošli za lístok. Ale stáli za to. Celkom zaujímavá podívaná :)

Rozchod v kine