Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (5)

plagát

Chyť ma, ak to dokážeš (2002) 

Ak film natočený podľa skutočnej udalosti je zvládnutí aspoň na dobrej úrovni, vždy niečo v divákovi zanechá. To sa ale o tomto filme povedať nedá, lebo je zvládnutý vynikajúco. Diváka drží stále v napätí, čo nové protizákonné Frank vymyslí. Najzaujímavejšie na tom je to, že väčšinou touto protizákonnou činnosťou (vydávanie sa za pilota, lekára, právnika) nikomu neublíži, a využije svoju inteligenciu a zo sporných situácií vyviazne. Výborne bola zvládnutá aj vedľajšia postava detektíva Carla, ktorý je tiež vďaka svojej inteligencií v tesnom závese za Frankom, a čaká na jeho osudnú chybu.

plagát

Truman Show (1998) 

Toto je presne ten typ filmu, pred ktorým je určite dobre si nepozrieť na neho trailer, ktorý v dnešných moderných časoch väčšinou povie všetko o celom filme. Toto som našťastie urobil, a film vo mne za nechal šteklivý pocit ešte veľmi dlho. Film je vlastne reality show o jednej jedinej postave, ktorú sa všetci snažia udržať stoj čo stoj vo veľkom hangáre, v ktorom je umelé slnko aj mesiac, práca, obyvatelia mestečka, a dokonca aj rodina hlavnej postavy. Hlavná postava kúsok po kúsku začína zisťovať, že tu niečo nesedí, a nežije svoj skutočný, ale naplánovaný život niekým iným. Samozrejme Jimmy Carrey- Truman srší vtipom aj v tých jeho biednych časoch .

plagát

Dogman (2018) 

Tento film mi pripomína, keď jeden zo spolužiakov šikanuje celú triedu. Tu sa však jedná o dospelé osoby, ktoré majú na sídlisku svoje obchody, ktoré sú šikanérom drancované. Nikto sa neopováži šikanérovi postaviť. Toto sa však zlomí, asi v najlepšom kamarátovi tohto šikanéra, keď mu šikáner oznámi, že zato, že za neho sedel cca 3 roky v base a zničil mu život, tak mu dá 300 EUR. Využije teda svoj rozum a šikanéra naláka do pasce. Či mu to však prinesie uspokojenie, to je otázne.

plagát

Luskáčik a štyri kráľovstvá (2018) 

Vzhľadom k tomu, že medzi moje najkrajšie rozprávky detstva môžem zaradiť aj Luskáčika z roku 1990 (asi aj kvôli bojovým scénam myší a Luskáčikov  ) musím povedať, že je to určité sklamanie voči tomuto Luskáčikovi z hľadiska akčných scén. Samozrejme príbeh a zápletka sú zaujímavé. Charaktery postáv sú špecifikované (vieme komu o čo ide). Samozrejme o 30 rokov neskôr, takto spracovaný film so špeciálnymi efektmi, by mal prebiť Luskáčika z roku 1990, avšak u mňa sa tak nestalo. Ale film ma bavil, odporúčam vidieť.

plagát

High Life (2018) 

Osobne som film pochopil trošku inak ako väčšina komentujúcich a recenzistov. Vo filme podľa mňa išlo o to, že celá posádka bola už dopredu odsúdená na smrť. Počas cesty však vznikol nový život (bábätko Willow)- tak isto odsúdené na smrť. Samozrejme počas dlhej cesty k čiernej diere to celá posádka psychicky nezvládla, a buď sa vyzabíjala medzi sebou, spáchala samovraždu, zomrela na ožiarenie, alebo sa dala do kryospánku (alebo zomrela ožiarením vo filme to nie je jasné). Podarilo sa to však zvládnuť dvom osobám- otec Monte a bábätko Willow. Ešte keď bolo bábätko malé povedal mu Monte, že ho mohol utopiť ako mačence, a potom zabiť aj sám seba. Toto by mu pravdepodobne nikto nemohol zazlievať, keďže bolo zrejme, že obaja boli odsúdení na smrť a kvalita života pre jeho bábätko v malej vesmírnej lodi by bola mizerná. Napriek tomu sa rozhodol čeliť osudu, a otcovská láska mu to nedovolila. Bábätko vychovával s láskou, naučil ho čo mohol v daných podmienkach. Z bábätka sa stala v podstate už dospelá 14 ročná slečna, ktorá bola pripravená učiniť sama to najdôležitejšie rozhodnutie, a to podniknúť cestu smrti čiernou dierou so svojím milovaným otcom, s ktorým strávila aspoň ako taký čas na vesmírnej lodi, alebo ďalej žiť v neľudských podmienkach. Vzhľadom k tomu, že toto bola pre mňa veľká myšlienka filmu, dávam za 5. A to bez ohľadu iných nezvládnutých vecí vo filme, ktoré tu už boli inými v komentároch popísané. Možno ma ovplyvnilo aj to, že som otcom bábätka a sám sa pýtam, čo by som robil v tej istej situácií.