Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (9)

Far Cry

Far Cry (2008)

Jack Carver je bývalý člen elitných vojenských jednotiek, ale v súčastnosti pracuje s vlastným člnom a sprevádza turistov po ostrovoch na mori. Jedného dňa sa na neho obráti novinárka Valeria, ktorá potrebuje zviesť na jeden odľahlý ostrov v Karibiku. Problémy nastanú, keď je Valeria unesená skupinou neznámych ozbrojencov, ktorí na ostrove pracujú na nebezpečnom a tajnom projekte. Jack sa ju rozhodne zachrániť, ale na ostrove okrem vojakov narazí na niečo horšie... Film je adaptáciou jednej z najúspešnejších počítačových hier Far Cry, ktorá bola vydaná v roku 2004 a zožala úspech po celom svete.

Král ping-pongu

Král ping-pongu (2008)

Šesťnásťročný Rille to nemá v živote zrovna najlahšie. Pre svoju nadváhu je terčom posmeškov a šikany zo strany miestnych "frajerov". Jedinou oblasťou, v ktorej je kráľom on, je stolný tenis. Vedie aj školský klub, kde ale všetkých členov prevyšuje nielen svojou zručnosťou ale i výškou a nezabúda to zneužívať, aby si udržal vedúce postavenie. Brat Erik je jeho pravým opakom; štíhly a pekný, nemá u dievčat problém. Obaja žijú v rozvedenej rodine a problémy v nej v poslednej dobe narastajú, takže ich bratské vzťahy sa trhajú na kusy. Na povrch vyplávajú staré krivdy a tajomstvá. Navyše do hry vstupuje dievča a tak sa pomaly schyluje k tragédii...

Co vím o Lole

Co vím o Lole (2006)

Leon je samotár, žijúci so svojou chorou matkou. Aby si nejako spestril svoj osamelý život, kradne susedom poštu a tajne počúva rozhovory cudzích ľudí, prípadne sleduje cestujúcich na malej železničnej stanici. Jedného dňa sa ale jeho stereotyp naruší príchodom pomerne hlučnej Španielky Dolores do jeho susedstva. Leon je ňou doslova pohltený. Sleduje podrobne celý jej súkromný život a dokonca sa odvažuje doň tajne zasahovať. Všetko si rok čo rok zapisuje do svojho denníka. Jedného dňa ale Dolores úplnou náhodou zisťuje, že niečo nieje v poriadku...

Melanoma ahuvati

Melanoma ahuvati (2006)

Mladej tridsaťročnej tanečnici Noge diagnostikovali melanóm a ostávajú jej už len tri mesiace života. Ona ale o tom nevie, pretože lekári to oznámili jej manželovi Uzimu a ten jej to zatajuje, aby ju pred smrťou psychicky nezlomil... Na základe vlastného životného príbehu nám herec Jigal Adika, ktorého manželka Orit trpela na podobnú ťažkú a krátku chorobu, rakovinu v konečnom štádiu, dovolil vstúpiť do svojho viac ako životného príbehu lásky a osobnej tragédie v tomto výnimočnom, hlboko dojímavom filme uznávaných režisérov Davida Ofeka a Josepha Madmonyho.

Repríza

Repríza (2006)

Reprise je zábavný film o láske, priateľstve a konflikte medzi životnými ambíciami a krutou realitou. Erik a Philip sa pokúšajú stať spisovateľmi. Zatiaľ čo Erik je vydavateľstvami neustále odmietyný, Philip sa zo dňa na deň stáva významnou osobnosťou medzi začínajúcimi spisovateľmi. Žiaľ ako to už býva, Philip túto prudkú zmenu života nezvládne a končí v rukách psychiatrov. Erik zatiaľ naďalej pokračuje vo svojích literárnych pokusoch. Po skončení Philipovej liečby ho navštívi a presviedča aby sa vrátil k písaniu. Jemný a poetickýfilm o tom, ako sa sny a nádeje postupne vytrácajú v šedi bežnej reality a pod náporom životných skúseností.

Kako je počeo rat na mom otoku

Kako je počeo rat na mom otoku (1996)

Niektorí filmári sa rozhodli reflektovať odtrhnutie Chorvátska od Juhoslávie trochu sarkasticky a s nadhľadom. To je prípad aj filmu Kako je poceo rat na mom otoku. Na jednom vzdialenom chorvátskom ostrove odmieta veliteľ kasární pustiť vojakov domov, a tak sú kasárne obklopené protestujúcim davom. Ľudia sa snažia všemožnými spôsobmi presvedčiť veliteľa aby ustúpil. Ten ale radšej vyhodí do vzduchu celú základňu, než aby im vyhovel. Otec jedného z vojakov preto prichádza s riskantným nápadom, ktorý by mohol celú situáciu vyriešiť. Aj keď sa po celú dobu zdá, že ide o komédiu, snímok pod svojím humorným obalom rozpráva príbeh otca, ktorý sa zúfalo snaží dostať svojho syna z kasární a ochrániť ho tak od vojny.

25 wattů

25 wattů (2001)

Leche, Javi a Seba sú traja kamaráti žijúci v meste Montevideo v Uruguaji. Väčšinu času len znudene posedávajú, popíjajú lacné pivo a klábosia o bežných radostiach i starostiach ich všedného života. Leche sa popri tom pripravuje na skúšku z taliančiny, Javi má otrasnú prácu a Seba neustále naráža na podivných ľudí... Autori na jednoduchom príbehu bez výraznejších dejových zápletiek stvárnili nekonečnú, zdĺhavú nudu a bezcieľnosť mladého človeka v spoločnosti.

Mila ot Mars

Mila ot Mars (2004)

16-ročná Mila sa pri svojom úteku od partnera dostáva až do odľahlej osady pri hraniciach. Žije tu len zopár starých ľudí, ale napriek tomu ju medzi seba prijmú. Zariadia jej bývanie, stravu a oblečenie. Mila ale postupne zisťuje, že všetci tu pestujú (a hojne užívajú) marihuanu a jej partner je ich odberateľom. Navyše po tom, ako porodí svoje dieťa sa jej sloboda vytráca, pretože ľudia považujú jej syna za novodobého spasiteľa osady. Neďaleko osady ale žije ešte jeden človek, ktorý jej pomôže tento problém vyriešiť. Mile sa tak podarí nájsť svoju stratenú identitu a začať žiť nový život.

Elephants Dream

Elephants Dream (2006)

Film rozpráva príbeh Ema a Prooga, dvoch ľudí s odlišným vnímaním surreálneho sveta v ktorom žijú. Práve ich dobrodružnú cestu skrze tento ich svet sledujeme po celú dobu filmu. Film vznikol bez akýchkoľvek komerčných ambícií a s použitím len "open source" programov. Je taktiež šírený zadarmo, možete si ho pozrieť tu v sekcii "Video", alebo stiahnuť tu.

Reklama