Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma
  • Horor

Zaujímavosti k tvorcom (5)

George R.R. Martin

George R.R. Martin

Do svojich kníh z Westerosu zapracoval niekoľko odkazov ukazujúcich na Roberta Jordana: jedna z postáv sa volá Trebor Jordayne z Toru - pričom Trebor je Robert odzadu a Tor je nakladateľstvo, v ktorom vyšla Jordanova séria "Kolo času". Ďalším odkazom je reč Ashy Greyjoy v Hostine pre vrany, v ktorej hovorí: "Majster Rigney povedal, že čas je Koleso. Čo sa stalo, stane sa znova." Rigney je rodné meno Jordana a zároveň ide o odkaz na hlavnú filozofiu série.

Terry Goodkind

Terry Goodkind

Dlhodobo trvá na tom, že nie je spisovateľom fantasy, ale píše príbehy s hlbokým významom plné heroických postáv a skutkov. Jedným dychom však dodáva, že neodvolateľne zmenil tvár fantasy literatúry a zvýšil jej štandardy.

Terry Goodkind

Terry Goodkind

Za svoju inšpiráciu pokladal rusko-americkú spisovateľku Ayn Randovú a vo svojich knihách často používal jej filozofiu objektivizmu.

Christopher Lee

Christopher Lee

Aby si Christopher Lee mohol zobrať Henriettu von Rosen za manželku, musel na žiadosť jej otca baróna získať požehnanie od švédskeho kráľa. Kráľ mu požehnanie udelil, ale Lee sa rozhodol pre zrušenie svadby, lebo si myslel, že si Henrietta zaslúži

Christopher Lee

Christopher Lee

V sedemnástich rokoch bol prítomný pri poslednej verejnej poprave gilotínou.

Reklama