Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Horor

Obľúbené filmy (10)

Krstný otec

Krstný otec (1972)

Fantastická sonda do života mafiánskeho podsvetia. Na tomto filme ma zaujala hlavne atmosféra a fantastické výkony hercov ako napr, Marlona Branda a Al pacina. Tento film si určite rad veľa krát pozriem. 7 miesto v rebríčku najlepších filmov je absolútne zaslúžené.

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Svet Marvelu je obrovský a majestátny. No všetko veľké pomaly upadá a vtedy treba nahliadnúť do niečoho menšieho. To je v tomto prípade DC. Je to menší svet ako Marvel a nie je taký veľký. Fantastické herecké výkony, sympatické postavy a deje v útlom svete vytvárajú kolíbku fantázie s názvom DC. A Temný rytier je fantastický film, ktorý spája triler a superhrdinstvo - to Marvel nedokáže (so všetkou úctou k nemu, keďže ho mám o malinký kúsok radšej).

Mlčanie jahniat

Mlčanie jahniat (1991)

!POZOR SPOILER! Ako na začiatku filmu Crawford povie mladej Sterlingovej, ktorú fantastickým hereckým výkonom zahrala Jodie Foster, "nedovoľte, aby sa Vám Lector dostal do hlavy". Ale však do mojej hlavy sa určite dostal. Každú sekundu filmu som len myslel, akým geniálnym spôsobom niekoho oklame alebo niečo urobí. Najlepšie zahraný herecký výkon od Harissona Forda v Indiana Jonesovi. Ak by sme mali tomuto filmu niečo vyčítať, tak je to len určite veľmi malé odfláknutie uzavretia filmu voči Hannibalovi. Keďže som myslel, že do finálnej bitky sa určite dostane a zvráti film. To bohužiaľ neurobil. Ale celý film má tajuplnú atmosféru a neviem, čo mám od každej postavy očakávať. Jednoducho majstrovské dielo.

Harry Potter a Polovičný princ

Harry Potter a Polovičný princ (2009)

Bezpochyby najlepší diel zo série Harryho Pottera. Tajuplná fantázia, vyvážena romantika, smiešny humor a neuveriteľné filmové efekty. A pri niektorých scénach sa takmer rozplačete. A samozrejme najlepšie kinematografické trio Harry, Ron, a Hermiona.

Pán prsteňov: Návrat kráľa

Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003)

Najlepšia trilógia všetkých čias. A tento diel je z nej najlepší. Keď som ho videl prvýkrát tak som ho pozeral s otvorenými ústami a očami otvorenými dokorán a každá postava sa stala mojou obľúbenou. Proste jeden z najlepších filmov celej kinematografie.

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame (2019)

!Pozor Spoiler ! Najlepší film aký som o cestovaní časom videl. Vyvážený humor a neprekonateľné vizuálne efekty a o takých dobrých hereckých výkonov nie je ani čo povedať. Jednoznačne najlepší film od najlepšieho štúdia Marvel. A bratia Russovy proste fantázia.

Valkýra

Valkýra (2008)

Čo k tomuto filmu dodať? Proste najlepší historický film, ktorý som dosiaľ videl. Dlhý čas to bol Hitler - Vzostup zla, ale keď som ho videl viac a viac, začal sa mi menej a menej páčiť. Vo fantastickom filme Valkýra natočenom ešte lepším režisérom Bryanom Singerom sa zračí fantastické ukazovanie nacistickej ríši a boj proti nej. Tom Cruise, ktorý sa stal týmto jedným z mojich obľúbených hercov. Veľmi dobre vedel zahrať postavu Clausa von Stauffenberga a jeho veliteľské schopnosti.

Dobyvatelia stratenej archy

Dobyvatelia stratenej archy (1981)

Najdobrodružnejší film aký existuje. Žiadna filmová postava nieje taká dobrodružná ako Indiana Jones a žiadny herec ako Harison Ford. Film je od začiatku až do konca na 5 hviezd a pri niektorých scénach sa takmer popučíte od smiechu. Tento film je proste najlepšia spolupráca od Georga Lucasa a Spilberga . Toto si budem vždy rád pozerať.