Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Fantasy
  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Sci-Fi

Recenzie (5)

plagát

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora - Položka 36 (2022) (epizóda) 

Výborná kamera, výprava, atmosféra. Lovecraftovské srdce zaplesá. Na začiatku poctivé budovanie a stupňovanie deja. Na konci ale akési unáhlené a bez vysvetlení ako veci navzájom súvisia/súviseli. Akoby to najprv bolo plánované trvať o 20 minut viac, ale nejaký zákerný producent záver prikázal zostrihať...

plagát

The Last of Us - Vydržet a přežít (2023) (epizóda) 

Po troch dieloch som mal pocit, že sa zmenil scénarista i režisér. A hlavne sa odložil bokom zdravý rozum a logika, ktorý viacmenej zdobil prvé tri časti. Kto aspoň so základným povedomím o vojenstve sa ide brániť nájazdníkom tak, že sa postaví doprostred osvetlenej cesty ako super terč  a odtiaľ na nich strieľa? Tak ako na konci štvorky? Ale úplné orgie nezmyselnosti sú až tu v päťke. Ako vedia rebeli, že v aute bol chlap s dievčaťom? Nikto ďalší tam predsa nebol (okrem Henryho). Prečo vôbec hneď tí traja (vraj ako členovia rebelov)po prišelcoch strieľali a chceli ich zabiť? Je to normálny, logický postup? Do okrajovej štvrte sa hrdinovia vyberú s tým, že tunelmi obídu hliadky a sú voľní. Kráčajú si v nebezpečnej zóne presne stredom ulice, aby ich bolo čo najlepšie vidieť. Zrazu sa tam zjaví chlapík ktorí strieľa po všetkom čo sa hýbe, ktorý vzápätí opäť patrí k rebelom (ako tam vôbec prežíval v takom zamorení a ako v tme vedel že sú to zrovna tí hľadaní ľudia?). A vtom sa komplet rebeli zjavia v tejto, neznámej, temnej, zamorenej časti. Vyrážali iste už dávno predtým, keďže telepaticky vedeli, že hrdinovia tam budú a ničoho sa neboja.  A základ úteku pred rozbehnutým kamiónom je bežať presne po strede cesty a jeho trase. V žiadnom prípade sa nesmie uhnúť niekde k domom a stratiť sa v tme, stratilo by to dramatickosť. A keď sa na vás vyrojí horda nakazených, tak taktiež sa v žiadnom prípade nesmie utekať, ani peši ani autami, stratilo by to taktiež akčnosť. Treba pekne počkať a stojac a strieľajúc bez pohnutia v strede osvetlenej cesty padnúť do posledného. Alebo si sadnúť za najbližšie auto ako hrdinovia  a tam  na nich čakať, v žiadnom prípade sa nesmiete útekom stratiť v tme. Ach jaj, napadajú ma ďalšie hlúposti v tomto dieli, ale už som napísal dosť.

plagát

Tajemství smrti slečny Neznámé (2016) 

Inteligentný horror kde človek nenájde viditeľné slabé, alebo nelogické miesta. Po odsledovaní japonských a USA remake horrorov som tušil, že napriek nádeji a snahe sa hrdinom nepodarí zlo zastaviť.  Ale aj tak to bolo celkom zaujímavé a režisér a kameraman sa dobre držal postupov pre navodenie tej správnej strašidelnej atmosféry.