Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Sci-Fi

Posledné recenzie (69)

plagát

Papíry (2012) 

Krátky a nápaditý animák držiaci sa Disneyovských konvencií. Čo sa príbehu týka, Paperman nijak nevyniká. Prečo potom 5 hviezdičiek? Z jediného prostého dôvodu. Animátori a softwarový inžinier od Disneyho vyvinuli nový druh počítačovo-kreslenej animácie, ktorý sa označuje za následníka klasickej kreslenej animácie. Ide o 3d animáciu v spojení s vektorovou animáciou a tzv. sketch animation. Inovatívne, no nie na jedno použitie. Takáto inovácia by sa dala prirovnať ku stereskopii po tom, čo ju pevne ustálil James Cameron svojim Avatarom.

plagát

Projekt X (2012) 

Project X nie je žiadny výnimočný film, no v pamäti mi ostane hodne dlho. Jednak z dôvodu, že posúva 1st person kameru úplne inde, než bol Blair Witch ci Cloverfield (v podstate obidva ponúkaju divákovi "priamu účasť" na deji, no kým sa Cloverfield snaži hrať na strunu strachu (a aj to sa snaží bezvýsledne) Project X chce vo Vás vzbudiť túžbu po ďaľšej skvelej mega párty!), jednak z dôvodu faktu, že celá párty sa naozaj uskutočnila!!! Vo filme sú totiž použité zábery natáčané účastníkmi onej párty (kvázi. komparzom) na svoje mobilné telefóny, čo ešte viac umocňuje pocit neumelosti. Samozrejme, že príbeh sa nedá brať vážne, ale o ten tam predsa vôbec nejde. Dôležitý je samotný priebeh celej párty (ktorá je vlastne jediným hnacím motívom celého filmu) a to, AKO skončí! A môžeme si povedať na rovinu, že hoc skončila totálnym fiaskom, vo výsledku to bola párty a.k.a. The Most Epic Win !! P.S.: Po druhom zhliadnutí som okamžite stiahol soundtrack (official aj neofficial) a radím tak spraviť vsetkým tým, ktorým sa ten film páčil aspoň tak ako mne.

plagát

Prometheus (2012) 

Pri odchode z kina som mal zmiešané pocity a hoc som cítil eufóriu, nevedel som z čoho, no vedel som, že mi na tej eufórií niečo nesedí. Až neskôr som si uvedomil, že hoc natočil Scott ďalší medzník svetovej kinematografie (ani ľudia, ktorí boli na plnej čiare sklamaní, sa o tento výrok so mnou nemôžu prieť, pretože či sa im to páči, alebo nie, prequel k Alienovi je proste medzník) nie je to ten typický Scott-vizionár, akého si pamätáme z prvého Aliena. Každý záber vo filme je krásny, každá lokácia je jedinečná a úchvatná, Fassbender predvádza celých 124 minút to, čo sa od neho očakávalo a ani raz nezakopne, ... no čo z toho, keď je celý film prepchatý nelogickými (a priam až proti zdravému rozumu idúcimi) momentami, kde si každý priemerný občan položí jednoduchú otazku "Prečo?!", no odpoveď na ňu ne(s)pozná? Počnúc stratením geológa (?), cez bádanie neznámeho územia cez noc na vlastnú päsť len vo dvojici po príkaze prečkať noc (??) až po maznanie sa so slizkým, prskajúcim, syčiacim, bledým a nechutným neznámym tvorom plávajúcom v čiernom slize, ktorý už takmer dva krát zaútočil (?!?!?!). Proste Scott dokázal, že si vie natočiť vizuálne prekrásne novodobé scifi ako prequel k svojej starej scifi škole, no nos na scenáristov očividne nemá. Nabudúce si možno vyberie lepšie. 3 1/2 *

Posledné hodnotenia (476)

Věřte nevěřte (1997) (seriál)

31.10.2013

Touch of Evil (2011)

21.10.2013

Drsniačky (2013)

21.10.2013

Dospeláci 2 (2013)

21.10.2013

Rýchlo a zbesilo 6 (2013)

21.10.2013

My sme Millerovci (2013)

21.10.2013

Za borovicovým hájom (2012)

21.10.2013

Lásky Don Jona (2013)

21.10.2013

Ralph Rozbi-to (2012)

21.10.2013

Reklama

Posledný denníček (1)

RANGO

Včera som bol s priateľkou na RANGOvi. Musím sa priznať, že som ešte dnes dosť mimo. Neviem, ako to tí ILMáci robia, ale sánku som mal na zemi celé 2 hodiny. Každý jeden charakter bol detailne prepracovaný, každý jeden záber dokonalý a postava "Muža" bola technicky tak úžasná, že si asi zoženiem plagát s ňou a povesím si ho nad postel. Ak RANGO tento rok nedostane Oscara za Best Visual Effects, tak ja už neviem. 

RANGO