Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Komédia
  • Sci-Fi

Recenzie (7)

plagát

Shadow Walkers (2013) 

Medzi vyssie uvedenymi zanrami chyba Komedia a naopak je tam navyse Drama, Thriller a Horor (film by som skor oznacil ako Sci-Fi komediu). Mozno kvoli tomu to nizke hodnotenie (53%), kedze ostatni divaci zrejme cakali nieco uplne ine. Film je totiz jednoznacne humorne orientovany a ani spravanie postav nie je myslene uplne vazne. Herecke vykony su zle, co taktiez vyzera ako umysel pre znizenie vaznosti pribehu. Zaverecna bitka a sposob, akym je natocena (posobi ako amaterske divadlo), je komickym vyvrcholenim filmu (ale viackrat som sa pobavil aj predtym). Jedina skoda je uplny zaver, od ktoreho som cakal nejake zaujimavejsie rozuzlenie.

plagát

Neviditeľný (2020) 

Zdlhave, predvidatelne, nudne a plne logickych dier. Neoplati sa pozerat.

plagát

Bež! (2020) 

Nerozumiem tomu vysokemu hodnoteniu (67%). Absolutne priehladny a nudny pribeh uz od uplneho zaciatku. Vobec nic, ani len trochu necakane, sa za cely cas neudeje. K tomu este nelogicke spravanie hlavnej postavy, ktora sa mohla niekolkokrat jednoducho vyslobodit. Film trochu pripomina Misery, akurat o niekolko radov horsie, predvidatelne a s logickymi dierami.

plagát

Películas para no dormir: Para entrar a vivir (2006) (TV film) 

Ako môže mať taký zlý film také vysoké hodnotenie? A to ja sa ani nepovažujem za veľmi prísneho diváka a špeciálne hororom ešte prilepšujem. Ale takú zmes nelogického správania som ešte nevidel v žiadnom inom filme. Obete sa nielenže nebránia starej neozbrojenej a neskôr aj vážne zranenej žene, ale oni s ňou miestami dokonca spolupracujú. Táto nelogickosť odstraňuje akékoľvek napätie, keďže obete majú desiatky jednoduchých riešení ako sa zo situácie dostať. Navyše vôbec nedáva zmysel čoho sa obete celý čas tak strašne boja. Prečo stále kričia a trasú sa akoby boli v nejakom ťažkom ohrození? Tiež som si mnohokrát nebol istý, či má ísť o seriózny horor alebo komédiu. Veľa scén pripomínalo Jacksonove horory, iné sa zasa tvárili ako Saw. Zábery s trasúcou sa kamerou boli tiež úplne odveci, pôsobili ako paródia (vo filme nie je žiadne napätie, nič sa nedeje, len postavy pokrikujú a kamera sa trasie ako pri zemetrasení). A k tomu všetkému sa aj napriek krátkej dĺžke film ťahal ako keby mal dve hodiny. Dve hviezdičky dávam iba za začiatok a celkový nápad. Len škoda, že bol tak mizerne zrealizovaný a pritom by sa to dalo spraviť aj oveľa lepšie (napríklad keby na začiatku boli obete omráčené nejakým nečakaným spôsobom a následne by sa prebudili už spútaní reťazami s osudom v rukách psychopatickej domácej, film by celý mohol byť o triedu lepší).

plagát

Star Trek V: Nejzazší hranice (1989) 

Jednoznacne najlepsi zo siestich Star Trek filmov. Nizke hodnotenie je pre mna nepochopitelne, kedze ide o "najstartrekovytejsi" zo vsetkych filmov. Pribeh je podstatne zaujimavejsi a vyspelejsi ako napriklad znacne infantilny, prvoplanovy a predvidatelny pribeh stvrteho dielu. Vlastne ked som pozeral teraz za radom vsetkych sest filmov, boli vsetky okrem 5. a 6. pre mna sklamanim. Nie, ze by boli zle, ale cakal som lepsie. V tomto ma patka velmi pozitivne prekvapila, uz ked som predpokladal nastaveny standard predoslych dielov, odrazu vyrazne zlepsenie. Vseobecne nizke hodnotenia od ostatnych prisudzujem nepochopeniu filmu alebo jeho prilisnej odlisnosti od ostatnych.

plagát

San Andreas (2015) 

Vela ludmi zrejme nepochopeny film. Ide o nieco ako Snakes on a Plane katastrofickeho zanru. Velmi zabavne, prehnane, plne zanroveho klise, fakt skvelych efektov a predvidatelneho napatia. Super film!

plagát

Návrat Ružového pantera (1975) 

Obcas zopar dobrych vtipov a vtipnych scen, ale inac strasne roztahane a nudne. Od filmu som ocakaval, ze to bude primarne komedia, avsak komedie v tom bolo velmi malo a zvysok je len heist/krimi dejova linia, ktora je velmi slaba (ako z beckoveho krimi).