Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenzie (14)

plagát

Trhlina (2019) 

film, ktorého technické stránky konečne nevyzerajú, ako točené doma v kuchyni mobilom. Ale ak v kľúčových momentoch thrilleru ide celé kino do výbuchu smiechu, niekde sa stala chyba. Veľká chyba, A je vcelku zjavné, kde. Maštalír s neprirodzeným fúzom vyzerá ako postavička z Hornej dolnej a keď v prvom "desivej" situácii situácií povie "hm, asi motorky", celé kino sa už vezie. Andrej bol zredukovaný na karikatúru a vlastne celá skupinka vyzerá ako partička Scooby Doo. Gradácia napätia je slabá, udalosti za dejú v rýchlom slede a divák ich nemá šancu precítiť. Snáď seriálový strih trocha pomôže. Na druhej strane film solídne odsýpa, nenudí a hlavne - ani raz som sa pri sledovaní necítil trápne, čo je na slovenskú produkciu slušný úspech. Je fascinujúce, aký hype sa okolo Trhliny podarilo vytvoriť a fandím tomu. Už len preto by som film odporúčal.

plagát

Mestečko Twin Peaks - The Return (2017) (séria) 

Lynch je asi jediný "komerčný" tvorca, ktorý nebombarduje seriálového diváka sledom perfektne vypointovaných scén, ale dokáže diváka pripraviť o nervy 5-minútovým záberom na elektrické drôty. Nostalgia nad tým, že The Return je iný ako pôvodná séria, je presne tým - nostalgiou. Lynch predsa nemohol Coopera seriózne po 25 rokoch v Black Lodge hodiť späť na policajnú stanicu a nechať ho vtipkovať o koblihách.

plagát

Ochrancovia vesmíru (1983) 

Očami dieťaťa to bolo niečo geniálne. Roboti bojujúci mečmi a sekerami (!!?) vo vesmíre zadupali všelijakých Lolkov a Bolkov do zeme. Aj Ninja korytnačky odchádzali s plačom. Pohľadom dospelého je to hrozné, hlavne dookola využívaná animácia výbuchov či úderov :) Ale 5* musí byť.

plagát

Mad Max: Zbesilá cesta (2015) 

Tri krát v kine, to som ešte nikdy nespravil a už možno ani nespravím. Ale Max je dokonalý akčný film (pre mňa porovnatelný už len s Terminátorom 2), od prvého zarevania motora pri logu WB až po poslednú sekundu. Nový kult bol založený. V8! V8!

plagát

Interstellar (2014) 

Americká hard core patetika prepletená akože "vedeckými" kecmi. Americký foter a pestovateľ kukurice sadá s genderovo aj rasovo vyváženou posádkou do hviezdoletu (po hodinovom úvode), aby za dramatickej hudby a miliónových efektov zachránil ľudstvo. Bolo to vcelku zábavné, ale forma ďaleko prevýšila obsah, ako sa hovorí .) A ten záver bol až parodický...

plagát

Láska na celý život (2013) (relácia) odpad!

Predčasne ukončené po prvej epizóde, to hovorí samé za seba. A pritom stačilo ku tomu pristúpiť inak a úspech by bol. Miesto nudného chasníka Juraja naverbovať DJ Andreja, Miška z prvej série Mamy, alebo niekoho podobného. Na miesta neviest zase poriadne individuá a nie zástup obyčajných jednoliatych slečien.

plagát

Rýchlo a zbesilo 6 (2013) 

Po výbornom piatom diely krok späť. Zlosyn Shawn je trúba, ktorému zkcie vychádzajú len preto, že proti nemu je banda ešte väčších mantákov. Vo filme sú prakticky len tri naháňačky. Na druhej strane to pekne odsýpa a človek sa nenudí. Bod za Jensen Interceptor, bod za dve hory svalov a tretí len tak.

plagát

Mama, ožeň ma! (2011) (relácia) 

Prvu seriu som videl asi 4x. Famozna psychologicka sonda, neuveritelne situacie, nesmrtelne vyroky.

plagát

Total Recall (1990) 

Ked sa na prelome 80/90 rokov dali dokopy spicky v oblasti akcneho herectva, produkcie, rezie, hudby a predloha od jedneho z najlepsich spisovatelov psychoidneho sci fi, vznikol Total Recall.