Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný

Recenzie (13)

plagát

Vzpomínky na vraždu (2022) (seriál) 

Veľmi komplexný psychologický pohľad na tento ohavný zločin, ktorý sa stal v roku 1985 v americkom zapadákove. Dokument ukazuje, ako veľmi jednoducho a priamočiaro pristupujeme k podobným udalostiam. Ako rýchlo vieme odsúdiť ľudí, ktorí by to proste iba mohli spáchať, pretože sa nám hodia do rovnice. Okrajovo sa dotkne aj témy nespoľahlivosti laboratórií. Skrátka dokument, ktorý vám pripomenie, že o spravodlivosť v niektorých prípadoch justície naozaj nejde. Mne osobne tam celkom sadla aj tá divadelná časť. Aspoň to vnieslo súčasný pohľad na prípad aj od obyčajných ľudí, ktorí dostali k prípadu viac informácií a mali možnosť ho lepšie pochopiť a možno aj prehodnotiť svoj doterajší názor.

plagát

Božské sousto: Mexiko (2022) (seriál) 

Tento dokument vystihuje následovné: Celý svet si o Mexičanoch myslí, že majú nejaké iné a odolnejšie žalúdky. Ale nie je to tak. Oni si iba zvykli na chronickú gastritídu a na hnačky dvakrát do týždňa. Je to až desivé čo sme ochotní vytrpieť pre kus dobrého žvanca.

plagát

Betty (2020) (seriál) 

Príjemne štýlová náladovka!

plagát

Utrpení Gabriela Fernandeze (2020) (seriál) 

Túto sériu hodnotím ako jeden z najkomplexnejších dokumentov od Netflixu. Dokumentaristi nešli iba špičkami po hladine, ale ponorili sa riadne hlboko a výsledkom boli výpovede takmer všetkých zúčastnených (teda okrem samotných vrahov). Vďaka tomu si človek uvedomí, že smrť malého dieťaťa, ktorej sa dalo predísť, nie je výsledkom iba jednej nefungujúcej rodiny. Žiadny človek, a dieťa už vôbec nie, by si nemalo prechádzať takým peklom, akým si prešiel Gabriel a bohužiaľ aj veľa iných detí.

plagát

Vlastníci (2019) 

V nedávnych minulých rokoch sme sa mohli presvedčiť, že skvelé konverzačné komédie vedia spraviť napr. francúzi (Le Prénom), taliani (Perfetti sconosciuti), ale aj američania (Carnage). Že sa niečo na podobnej úrovni niekedy natočí v našich podmienkach by ma ani vo sne nenapadlo. Bravó!

plagát

Bodyguard (2018) (seriál) 

Dosť priemerné, ku koncu skoro až podpriemerné. Takmer všetky postavy na mňa pôsobili strašne amatérskym dojmom, hoci herecké obsadenie naznačuje opak. O scéne s bombou v poslednom diele sa radšej nebudem ani vyjadrovať. Jedna hviezda za Londýn a druhá aspoň za to málo napätia čo tam bolo.

plagát

V bezpečí (2018) (seriál) 

Potenciál aj snaha boli, ale myslím si, že tento príbeh by lepšie fungoval v minisérii (max. 4). Osem častí bolo skrátka príliš, až tak, že takmer každá postava mala nejaké to tajomstvo, akurát že bez toho správneho „tajomna“. To bolo na úrovni Vrážd v Midsomeri.

plagát

Šéfkuchařův stůl (2015) (seriál) 

Wow, wow, wow!!! O môj bože!!! Ešte žiadny seriál ani film vo mne nespustil toľko emócií ako tento. Či už sú to dychberúce zábery do poslednej bodky premysleného jedla alebo osobné spovede kuchárov. Tento seriál je vyladený presne ako dokonalé jedlo. A to všetko za skvelého hudobného sprievodu. Toto je proste lahôdka, ktorú treba vidieť.

plagát

Olive Kitteridgeová (2014) (seriál) 

Toto je presne ten typ seriálu, v ktorom keby hral niekto iný, tak z toho bude iba béčkový TV film. Človek si môže zpočiatku myslieť či to nebudú premrhané štyri hodiny, ale Frances McDormand si proste podobné postavy ide a veľmi jej sedia, nenapadá ma nikto iný kto by sa toho vedel zhostiť lepšie. Za celú dobu sa v podstate nič neudeje a ak čaká divák nejaké neprekonateľné tragédie, tak sa asi nedočká. Pre mňa to bolá krásna miniséria o živote, či už dobrom alebo zlom, to si zhodnotí každý sám. A tiež stojí za zmienku práca maskérov.