Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Krátkometrážny

Recenzie (161)

plagát

Bitka na Ridgemont High (1982) 

(videne 26.feb.2024) Zaujimavy film na pohlad Ameriky z 80tych rokov, nic viac, nic menej, ak to ma byt film co vlastne hovori o tej dobe, tak myslim ze to splna velmi dobre, vela wtf momentov ako zhulenec, scenka debilka I just came, na dnesnu dobu dost divny film.

plagát

Strieborná guľka (1985) 

Desivy film s neprijemnou hudbou, distorted zvuk vlkodlaka, prakticke efekty a herecke vykony ktore su na vysokej urovni, no ajtak je ten film strasne divny a neviem ci by som si to pozrel znovu.

plagát

Následky (2021) 

Co som to zase pozeral za sracku. Zmateny pokus o umenie s krasnou kamerou, modernym slangom, vybornymi hereckymi vykonmi, a Jenna je mega cute, fakt na spapanie. V tazkych situaciach treba aby clovek dospel, dalsi skryty meaning som videl, ako tazke situacie mozu ludi zblizit. Je to fakt film o dnesnej modernej dobe, skombinovanu s americkou stupidnou a zaostalou mentalitou. Komunikacia je zaklad, v com mala V tazke medzery, co jej velmi komplikovalo zivot. Takisto hudobny podklad bol niekedy velmi krasny, no vacsinou velmi moderny, s copy paste beatmi. Cely cas som to videl na priemer, no koniec mi tento film pokazil a fakt si neviem predstavit, ze by som to pozeral znovu. Najviac hlboky vyznam je asi dolezitost komunikacie.

plagát

Kokaín (2001) 

Fakt neviem ako mam ten film hodnotit. V prvej polovici som si myslel, ze ako krasne natoceny dobovy film. No neskor, hlavne pri konci mi fakt prislo zle. Najsmutnejsi film, co som kedy videl. Skusim to napisat bez spoilerov - fakt som dufal ze sa to obrati a niekto nakoniec bude s niekym, no ked mate problemy doverovat ludom, seriozne tento film neodporucam. Sice, ak je to skutocne podla skutocnych udalosti, film si zasluzi plne hodnotenie, no ponaucenie uz lepsie spravila prva Mafia, ktora mala podobnu myslienku. Na druhej strane, marihuana a kokain, su dve diametralne odlisne veci. Kokain je absolutne za horizontom, pre regulerneho konzumena z hladiska zdravia, a ked sa do toho zamota dealing a vela penazi, hned si banka kusok vezme, alebo v horsom pripade, co sa stalo vo filme. Tento film bol doslova kokain emocii, a ma urcite aspekty, ktore su velmi dolezite, no clovek s vyssim IQ ich vie aj bez tohto filmu. Logicky, hlavny hrdina sa VELMI VELMI zle ozenil. Zena, co ho chcela len pre peniaze, zavysla na drogach, cast vo filme, kedy sa to zacalo byt fakt nechutne, ked snupala kokain pocas tehotenstva. To ma fakt dokaze nasrat. Kvoli zakonom hlavny hrdina porusi sluby, a dcera to logicky v mladom veku nemohla pochopit, poslednych 20 minut filmu bolo extremne dejove sklamanie, no poslednych 10 minut uz som bol vyslovene nasraty. Execution briliantny, no pre divaka extremne neprijemne. Tak to moze dopadnut, ked budete mat deti s nespravnou osobou. Co mozem vo filme pochvalit je extremna nepredvidatelnost, na zaciatku filmu co bol ten tlstoch Tuniak som mal chut na tuniaka, som myslel ze prave on bude jeho partner, no zmyzol tak rychlo, ze si ani nepamatam, kedy mal poslednu scenu. 2 hviezdicky len pre to, ze fakt uz v zivote nechcem tento film vidiet. Dej, kamera, kompozicia, herecke vykony, aj hudba boli spravene na vysokej urovni, no celkovy zazitok isiel velmi dole, a filmove uspokojenie sa rozpadalo ako jenga. Odporucam pozriet, ked chcete zit podobny zivot, dobre rychlo si to rozmyslite.

plagát

Túžba smrti (1974) 

Lepsiu hudbu som asi v zivote v ziadnom filme nepocul. Herbie Hancock je extremny genius, sila je to, ze on vie vsetko. Film som si pozrel co som prave dokoncil komponovanie hudby do bakalarky (co btw dufam ze coskoro bude na CSFD lebo som na tom robil 7 mesiacov), a jeho nepredvidatelnost, harmonie, farby, a zladenie tem su na tak vysokej urovni, ze uz ma to aj stvalo. Hudba uplne fungovala ako jazyk, a nie ako podmas, ale spolu s filmom komunikovala co sa prave dialo, no definitivne funguje ako samostatna hudba, nepotrebuje ziadny vizual. Dokonca tak kvalitna, ze by som povedal, ze keby som to pocul mimo filmu, v zivote by ma nenapadlo ze by to mal byt soundtrack. Co sa tyka sameho filmu - Bronson odviedol absolutne briliantny vykon. Atmosfera filmu sa da krajat nozom, co absolutne milujem. Kamera a sceneria su taktiez na vysokej urovni. Herci presvedcivi, a pribeh velmi zaujimavy a kvalitny. Ta scena vo vlaku mi pripominala trosku zaciatok hry Blood 2 co vysla az v 1998, a akordy pred kostolom trosku Silent Hill, co vysiel, zase, az v 1999. Tento film je fakt nadcasovy. Je len smutne, ze ma iba 3000 hodnoteni a 75% co absolutne nechapem. Cely film bol nepredvidatelny zazitok, audio-vizualne umenie. Jedine co by som vytkol, bola trochu kvalita zvuku na 4K Bluray, hlavne dialogov. V 70tych rokoch uz boli dobre mikrofony, tak neviem ci sa nepokaslal neskor master alebo co. Takisto finale bolo neskutocne perfektne a zaujimave. Keby tak niekto spravil hru s tymto pribehom, a Herbie Hancockom ako skladatelom, no bohuzial kreativita uz v hernom priemysle davno nie je prioritou. Snad o 10 rokov sa viac ludia opustia marketingovych receptov.

plagát

Oši no ko (2023) (seriál) 

Uz sa tesim, ako tomu da Scalpelexis jednu hviezdicku, na jeho hodnotenia sa treba pozerat opacne xd