Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Komédia
  • Fantasy

Recenzie (7)

plagát

Insidious: Posledný kľúč (2018) 

Áno, toto je presne ten druh filmu, ktorý môžem. Je pravda, že predchádzajúce diely boli premyslenejšie a o kvapku desivejšie, no aj tak som si ho užil. Ale pekne poporiadku. Prvá polovica na mňa dokonale fungovala. Temné prostredie, postavy, príbeh. Súhra hudby a ľakačiek ma držala v napätí prakticky od prvej minúty. Nehovoriac o momente, kedy prišiel na scénu hlavný démon s jeho desivou vizualizáciou a veľkým filmovým potenciálom. Druhá polovica bola žiaľ o niečom inom. S postupne vrcholiacim dejom, sa napätie (paradoxne) nepriamo úmerne vytrácalo. Je škoda, že démon takýchto rozmerov bol zahnaný v podstate bez akéhokoľvek boja, a to jediným lampášom. Mohli sa mu v závere dôkladnejšie povenovať, prepracovať jeho “príbeh” a dať divákovi viac odpovedí :) 60%

plagát

Mária Magdaléna (2018) 

Názov napovedá, že film sa mal primárne orientovať na životnú cestu Márie Magdalény. Bolo tomu tak asi prvú pol hodinu, kým neprišiel na scénu Ježiš a svojim príbehom neodstavil Máriu na vedľajšiu koľaj. Ani som sa nenazdal a opäť som plával v klasickom príbehu Ježiša Krista a jeho posledných dní, ktorý z hľadiska svojho spracovania nebol oproti ostatným verziám ničím výnimočný. Chýbali mi živšie dialógy, napätie a aspoň malý kúsok akcie, ktorý by zabránil tomu, aby som v kine nezaspával. Veľká nuda. Viac ako dve hviezdy tomu nedám.

plagát

Devil's Tree: Rooted Evil (2018) 

Po prvej tretine filmu som si musel overiť, či náhodou tento skvost nepochádza z dielne Tommy Wiseau. Lacný dej, plytký scenár, monotónna hudba a žalostne biedne herecké výkony. Áno, “Rooted evil” sa do mňa teda poriadne zakorenil. Jednu hviezdičku však musím dať prizvanému lovcovi duchov, ktorý si do deja naklusal akoby duchov vymetával pravidelne v pracovné dni od 7:30 do 16:00. Jeho kamenná tvár prezradila, že pre dnes má už tej roboty akurát tak dosť, a to ho ešte na fajront čaká jeden poltergeist v susednej dedine.

plagát

Disaster Artist (2017) 

Tri hviezdy dávam Jamesovi za obdivuhodné stvárnenie Tommyho. Bez neho a jeho hereckého výkonu by bol tento film len prázdnou kulisou. Ak sa chcete dobre zabaviť, určite si pozrite najprv predlohu “The Room”.

plagát

Čierny panter (2018) 

Tri hviezdy za kostýmy, hudbu, prostredie a “farebnosť”. Žiaľ, samotný príbeh bol na môj vkus príliž plytký, predvídateľný a postavy prázdne.

plagát

Labyrint: Smrteľná liečba (2018) 

Z trilógie som videl len prvý diel no dúfal som, že nejako prirodzene naskočím na dejovú líniu. Stalo sa a musím povedať, že aj napriek viacerým klišé to bola slušná akcia s príjemným záverom. Svoj podiel na filmovom zážitku určite zohral aj IMAX 3D.