Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenzie (14)

plagát

Papírový dům (Netflix verze) - Série 1 (2017) (séria) 

Spoilery! Solidní první polovina dobrá, pak to dostává strašidelně na frak nelogičnostama. Po půlroce příprav se jim plán kompletně rozpadne po 48h, primárně tím že všichni řeší vztahy a sex? Dokola dávají šanci Arturitovi i když je x-krát podvedl, místo "rozděl a panuj" mají rukojmí +- volný výběh, oblepují se isolepou 1m od lupičů, kteří nic neslyší/nevidí? První 1/2 5*, epizody 10-13 jsem protrpěl aby to skončilo, a ono neskončilo... Další serii již asi ani nechci.

plagát

Skautův průvodce zombie apokalypsou (2015) 

Zhliadnuté v kine na festivale otrlého diváka. K filmu boli špeciálne titulky, ktoré miestami posunuli humor do novej roviny - vrelo odporúčam, ak sa budú dať niekde nájsť. Zážitok v kine 4.5*, film samotný 3.75 - na pomery zombie-horror-komédií dosť dobrý.

plagát

Old Boy (2013) 

Pre mňa jeden z lepších remakeov, ale v porovnaní s originálom už navždy len dvojka. Tomuto "počinu" sa nedá uprieť, že bola snaha nespraviť film cez kopirák (i keď zápletka je z rovnakého cesta), dokonca niektoré pasáže mi prídu i lepšie (no rozhodne nie pamätná scéna :) ). Výsledok ale na mňa aj tak zapôsobil o dosť menej, než kórejec...

plagát

Samaritánka (2004) 

Týmto filmom som teda dosť sklamaný - zaujímavá téma a hodnotenie užívateľov, ale vo výsledku sa film neuveriteľne vlečie a miesto aspoň nejakého lyrického zážitku si budem pamätať asi len amatérske herecké výkony (časť medzi zranením Jae-young a jej smrťou môže smelo konkurovať latinskoamerickým seriálom). Netvrdím že film nemá svetlé chvíle, ale asi len vďaka záveru to nebude za 1*...

plagát

Veľká nádhera (2013) 

Po prvom zhliadnutí mám hodne zmiešané pocity. Možno nepozerám správny druh filmov, ale nestáva sa mi často že by som bol tak mimo ako pri tomto. Obrazovo skvelé, zopár fajn fórov (keď už je to tá komédia, asi museli byť)... Či to ale malo hlbší rozmer ako "kritika spoločnosti" roztrieštená na 10 príbehov, netuším. Až si to pozriem ešte raz, môže to byť za čokolvek medzi 1* a 5*.

plagát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Napísať o tomto filme že je sklamaním by asi bolo rúhanie sa fanúšika sci-fi. Na druhej strane by som od Star Trek filmu očakával trošku hlbší dej než nahánanie sa od jednej explózie k druhej. Presne ako sa vravelo aj vo filme - hrdinovia sa spoliehajú na náhody a štastie, takto by to fakt na vesmírnej lodi nefungovalo, myslím. Z tohoto pohľadu by som filmu dal skôr 3 hviezdičky - pretože ide o normálny akčák, graficky/režisérsky spracovaný excelentne (ale to už je dnes bežné), no veľmi tažko zaraditeľný do predchádzajúcej "histórie" série. Navyše napr. Avengers mi prídu tak nejak zaujímavejší... Na druhej strane radšej toto, ako žiadny Star Trek - takže tentokrát ešte ten bod obetujem, nabudúce už nie.

plagát

Jánošík - Pravdivá história (2009) 

Po prvých pár minútach filmu som bol milo prekvapený vizuálom filmu - výborná kamera, krásne scenérie. Osobne som celkom uveril, že takto vyzeralo Slovensko pred pár storočiami, vrátane zvykov atď. Trochu horšie (aj keď o triedu lepšie v porovnaní s Bathory) už na tom bol dej, ktorý sa nie vždy venoval veciam, ktoré by mňa osobne na Jánošíkovi (a danej dobe) zaujímali. Každopádne ak by slovenský film (kľudne aj takto v koprodukcii) pokračoval v duchu tohoto filmu, možno ešte nie je všetko stratené...

plagát

Farscape (1999) (seriál) 

Zo začiatku seriálu mi prišlo, že má veľký potenciál. Netradičné prostredie, kreatívne kostýmy, zaujímavé charaktery... Bohužiaľ ku koncu prvej série a začiatkom druhej série sa sci-fi zmenilo na skoro čisté fantasy - a keď už sa k dejovým prvkom pridávajú kliadby a podobné "srandy", spolu s mierne dementnými dialógmi postáv (napr. John vyzeral ku koncu prvej série, ako keby na niečom fičal; jediný pocit ktorý Moya párkrát vyjadrila bol "strach"...), celkom to môj záujem o ďalšie sledovanie klesol... Ale možno sa k seriálu vrátim a ďalšie série (3., 4.) budú lepšie... Uvidíme.

plagát

Verejní nepriatelia (2009) 

Pripojil by som sa asi ku komentáru usera "Cervenak" - posledná tretina bola veľmi dobrá, ale zvyšok filmu som teda niektoré časti pretrpel v miernej nude, napriek kvalitným hercom. Keby to bolo celé technicky spracované adekvátne rozpočtu, asi by mi mi to ani nestálo za to, písať k hodnoteniu aj komentár. Práve v "hluchých miestach" ma však často dorazila digitálna kamera - a to tak že som mal občas problémy sa sústrediť naspäť na obsah. Digitál je asi aj filmárska budúcnosť, ale ten feeling alla homevideo by teda nebolo zlé vyriešiť...

plagát

Invázia (2005) (seriál) 

Po tom, ako som si prečítal komentáre tu na CSFD, ktoré Invasion prirovnávajú, okrem iného, k Lost a Prison Break, rozhodol som sa dať seriálu šancu - sci-fi je môj obľúbený žáner. Po prvých pár častiach som stále dúfal, že sa dej rozbehne - bohužiaľ, ako sa tu tiež niekde píše, väčšina seriálu je z veľkej časti tvorená celkom rozťahaným rozoberaním vzťahov, plná nie príliš logických konaní, na-jej-vek-príliš-múdrej Rose atď. Oproti Lostu seriálu chýba prepracované mysteriózne pozadie, oproti Prison Breaku akčnosť. Popravde som v polke seriálu premýšlal, že si pozriem už len poslednú časť... Invasion určite má aj svetlé stránky, mne ale rozhodne nedal to, čo by som chcel - keď už nič iné, výrazne chýba aspoň poriadne finále.