Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Obľúbené seriály (10)

One Tree Hill

One Tree Hill (2003)

Výborný seriál, ktorému ostatné v danom žánri nesiahajú ani po členky. Veľa dobrého humoru je len chutnou čerešničkou na výbornej torte plnej kvalitnej drámy. Mnoho epizód je spracovaných priam až s umeleckým cítením. Prvá a druhá séria sú veľmi dobrý rozbeh, ale mám pocit, že seriál to naplno rozbalí až v tretej a štvrtej sérii. Páči sa mi ako sa miestami pohráva s klišé. Keď v nejakej scéne všetko smeruje k nejakému nevyhnutnému klišé a začneme iba očami obracať, pretože vieme čo sa teraz stane, no napriektomu sme v napätí, pretože nechceme aby sa to stalo a... bác stane sa niečo úplne iné a my si vydýchneme a prekvapene sa usmejeme nad tým ako sme si mysleli, že sme s tvorcami vybabrali, kdežto oni vybabrali s nami. One Tree Hill sa stal mojim najobľúbenejším seriálom s výbornou hudbou, postavami a hercami. Teraz (január2008) vstúpil seriál do 5 série, kde sa tvorcovia podujali k odvážnemu kroku a zasadili dej o štyri a pol roka neskôr, keď už majú postavy po univerzite a začínajú viesť pracovný život.

Ženy z rodu Gilmorovcov

Ženy z rodu Gilmorovcov (2000)

Neskutočná seriálová láska. Od skvelého slovenského dabingu, ktorý dodal gilmorkám nový rozmer, po totálne odfláknutú záverečnú sériu sa jedná o lásku za ktorou mi je na seriálovom nebi najviac smutno a neprejde deň aby sa mi za Lorelai a spol. nezacnelo.

Studio 30 Rock

Studio 30 Rock (2006)

Milujem, zbožňujem, adorujem tento seriál. Nič vtipnejšie sa skrátka vidieť nedá.

Community

Community (2009)

Žiaľ zostáva trochu v úzadí, zatienili ho mnohé novinky, ktorým sa dostáva viac pozornosti, hoci neprávom. Kto Community nedal šancu, o veľa prichádza. Pilot je síce fajn ale až druhá a tretia epizóda naplno ukážu o aký humor vlastne ide. A veru najviac by som to asi prirovnal môjmu najmilšiemu 30rock. Samozrejme toto je podstate odlišné, ale aspoň typ humoru - paródia, sebairónia, infantilný až absurdný humor. Herci nemajú chybu a ich postavy sú proste vynikajúce. Expert na všetko Pierce, maniakálny profesor Chang, mamičkovská Shirley, o vysokej úrovni školy presvedčený dekan, divný Abed, bývalá stredoškolská hviezda Troy, Naivná Annie, správna Britta, a frajer so srdcom na správnom mieste Jeff - tvoria mix odlišných postáv, ktoré sa spolu znášajú vytvárajú si medzi sebou putá a hlavne nás fantasticky bavia. GO GO Greendale!!!

BoJack Horseman

BoJack Horseman (2014)

Bozska vec. Arnett, Brie a Sedaris uplne valaju. Jedna z najlepsich a najvitpnejsich depresii o Depresii na obrazovkach. Vazne momenty rovnako silne ako tie komedialne.

Odbor městské zeleně

Odbor městské zeleně (2009)

Neskutočný bránicotrhač. Ak ste skúsili tento seriál a nepáčil sa Vám, dajte si trebars prvú prípadne najlepšie druhú časť tretej série. A verím, že Vás dostane. Amy Poehler ako Leslie Knope úplne vládne a v tesnom závese ostatné postavy na čele s Ronom, Andym a April.

Hriešnici

Hriešnici (2011)

Chcel som hodnotit az po konci prvej serie, ale uz to nevydrzim. Od prvej casti genialny, vtipny a uleteny serial. Sympaticke a blaznive postavy na cele s Frankom. Parada. Chcem viac. Joan Cusack si zasluzi Emmy aj Zlatý Glóbus. 1. Séria - 90 % - Výborný rozbeh 2. Séria - 80 % - Trošku mierny pokles, ale iba subjektívne, kvôli niektorým linkám a príliš dark zvrhlostiam 3. Séria - 90 % - A sme opäť pri feelingu z prvej série. Humor aj dráma poctivo vyvážené a oboje skvelé. 4. Séria - 95 % - Zatiaľ najviac "dark" séria, hlavne kvôli dejovej linke Fiony a Franka. Ale stále ju obkopuje kopec humoru. 5. Séria - 100 % - Tak toto je dokonalosť. Po predchádzajúcej temnej sérii prišlo potrebné odľahčenie a veruže skvelé. Humor úplne na vrchole a dramatických liniek je menej o to sú, ale ťažšie a bolestivejšie. I Fucking love you, Gallaghers

Pestúnka Franny

Pestúnka Franny (1993)

Naozaj nemôžem inak, okrem toho, že som si tento sitcom odsledoval dvakrát na PRIME ho momentálne sledujem v originálnom znení. Som práve na štvrtej sérii a neustále (teda aj na tretie pozretie) sa hlasno smejem. C.C. A Niles a ich večné sarkazmom naplnené doberanie sa je smiešne za každých okolností, Skvelá chémia medzi Fran a Maxom je viditeľná v každej scéne. Avšak tým najhlavnejším zdrojom zábavy sú (síce vedľajšie postavy) priam bizarné figúrky večne jediacej matky Sylive a senilnej babky Yetti. Kedykoľvek sa tie dve zjavia na scéne už len z ich výrazov sa musím hrozne smiať. Chválim dabing TV PRIMA je vydarený (a to nemám dabing v láske). Vystihli ako Fran, tak aj Sylvia má takmer presne sadnutý hlas a to isté aj Yetta. Vlastne keď sa teraz tak nad tým pozastavujem mám pocit, že sa jedná o najlepší dabing čo sa týka pasovania hlasov. Ale teda originál je originál. A pre Fran Drescher mám veľkú slabosť.

Nezvestní

Nezvestní (2004)

Dovolím si vyzvať tunajších recenzentov, aby svoje hodnotenia aspoň ku koncu štvrtej série aktualizovali. Myslím, že mnohé nepriaznivé hodnotenia sú dôsledkom prvej polovice tretej a z časti aj druhej série. No myslím, že druhá polovica tretej série, jeden z najúžasnejších zvratov v televíznej histórii a zatiaľ výborne sa rozbiehajúca 4. séria dokazujú, že LOST JE najlepší seriál minimálne tohto desaťročia.