Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (15)

Prianie smrti

Prianie smrti (2018)

Z láskavého doktora (Bruce Willis) sa stáva vraždiace monštrum po tom, čo jeho rodinu rozdelí tragická udalosť, pri ktorej mu násilníci zavraždia manželku a znásilnia dcéru. Remake rovnomenného filmu s Charlesom Bronsonom z roku 1974, ktorý vznikol podľa knižnej predlohy z pera Briana Garfielda, natočil Eli Roth.

The Dying of the Light

The Dying of the Light (2015)

Dokumentárna snímka diváka prevedie storočie trvajúcimi dejinami remesla filmovej projekcie a to očami poslednej žijúcej generácie premietačov fotochemického filmu, ktorých poslal do histórie nástup digitálneho formátu. Pocta ľudom z premietacej búdky, ktorých svet sa oku diváka schováva za blikajúce svetlo, je plná humorných historiek, melanchólie a vzdáva hold romantike filmu a umeniu tých, ktorí pohyblivé obrázky z kotúča prenášajú na plátno.

Želvy Ninja: Cesta ke slávě

Želvy Ninja: Cesta ke slávě (2014)

Dokument Turtle Power mapuje vznik a vývoj fenoménu TMNT, ktorý sa zaradil medzi najpopulárnejšie a najobľúbenejšie značky na svete.
Na jar 1984 sa na pultoch kníhkupectiev objavil nový, zvláštny komiks, ktorý nebolo možné ignorovať. Jednak mal neštandardné rozmery, a tak sa nezmestil na police, no predstavil tiež originálnych hrdinov, ktorí v nasledujúcich rokoch ovládli médiá. Mladé nindža korytnačky sa zrodili v hlave Kevina Eastmana a Petra Lairda ako pocta a paródia na vtedajších komiksových velikánov. Jednalo by sa o jednorázový počin, nebyť toho, že trojtisícový náklad sa takmer okamžite vypredal zakaždým, keď prišla ďalšia dotlač. Nasledoval animovaný seriál, hračky, filmová trilógia, dokonca i rockové turné.

Whitey: United States of America v. James J. Bulger

Whitey: United States of America v. James J. Bulger (2014)

James "Whitey" Bulger, druhý najhľadanejší zločinec Ameriky (hneď po Usámovi bin Ládinovi) roky terorizoval Boston. Počas svojej kriminálnej kariéry zavraždil vyše tucet obetí, a to bez akéhokoľvek právneho postihu. Ignorovala miestna pobočka FBI cielene Whiteyho aktivity? Dokument sa zaoberá Bulgerovým súdnym procesom po jeho dolapení po šestnástich rokoch na úteku a korupciou vo federálnom vyšetrovacom úrade.

Marseillská spojka

Marseillská spojka (2014)

Energický Pierre Michel (Jean Dujardin) je prevelený do prístavného mesta Marseille, aby pomohol rozložiť sieť organizovaného zločinu, pod krídlami ktorej nekontrolovateľne rastie obchod s drogami. Aby bol Pierre úspešný, bude potrebovať francúzsku spojku - človeka zvnútra organizácie, ktorý dohliada na finančné operácie heroínového biznisu patriaceho nedotknuteľnému Gaetanovi Zampovi (Gilles Lellouche).

Beats, Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest

Beats, Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest (2011)

Herec Michael Rappaport patrí od detstva k milovníkom rapu. Svoj filmový debut preto venoval práve tomuto žánru. Beats, Rhymes & Life je profilom A Tribe Called Quest - jedného z najinovatívnejších a najvplyvnejších hip hopových združení všetkých čias. Názov je odvodený od rovnomenného albumu skupiny, do ktorej zákulisia Rappaport nahliada a okrem rekapitulácie úspechov z minulosti venuje zoskupeniu čas i po 20 rokoch, kedy už Tribe nenahrávajú ani nekoncertujú kvôli konfliktom a zdravotným problémom jedného z členov. Príbeh pionierov alternatívneho rapu dojal na festivaloch fanúšikov i kritikov a vyslúžil si pozitívne reakcie.

Na titulní straně New York Times

Na titulní straně New York Times (2011)

Dokumentarista Andrew Rossi získava na rok neobmedzený prístup do newsroomu najprestížnejšieho spravodajského denníka The New York Times, kde sleduje prácu novinárov a snahu vedenia o prispôsobenie denníka prostrediu internetu, kvôli ktorému zo dňa na deň klesá predajnosť printového vydania. Riešenie nachádzajú v spoplatnení online verzie, ktorá však môže denník potopiť.
Komplexný pohľad na stav novinových médií 21. storočia dotvára profil Davida Carra, ktorý v minulosti prekonal kokaínovú závislosť a dnes pôsobí v Timesoch ako stĺpčekár.

The Monster of Florence

The Monster of Florence (2017)

Americký spisovateľ Douglas Preston prichádza s rodinou do Florencie, kde chce nájsť pokoj na napísanie nového románu. Spoznáva investigatívneho novinára Maria Speziho, ktorý mu rozpovie 40 rokov starý príbeh o sériovom vrahovi vyčíňajúcom v okolí Florencie v rokoch 1974 až 1985. Polícii sa ho nikdy nepodarilo dolapiť a prípad nebol uzavretý. Preston zanecháva myšlienku na román a pripája sa k Spezimu v pátraní po vrahovi. Narážajú však na neochotu polície i súdov, ktoré sa obráti proti nim.

Umelec

Umelec (2011)

Hollywood roku 1927, do sveta filmu sa blíži revolúcia v podobe zvuku. George Valentin, hviezda nemých filmov, sa obáva, že ho táto novinka pošle do zabudnutia. Stretáva však mladú tanečnicu a komparzistku Peppy Miller, ktorá v hovorenom filme vidí príležitosť preraziť.

Paani

Paani (2025)

V 35 rokov vzdialenej budúcnosti nerozhodujú o sociálnej a ekonomickej sile národov dolár, zlato či ropa, ale pitná voda, ktorej zásoby sa blížia k úplnému vyčerpaniu. Dvadsaťmiliónové futuristické mesto stojí kvôli jej nedostatku a kastovníckemu prideľovaniu na pokraji vojny.
Romantické sci-fi nosil režisér Shekhar Kapur v hlave viac než 12 rokov, no potrebné finančné prostriedky na zahájenie 30 miliónovej produkcie sa mu podarilo vyzbierať až dnes, keď je kľúčová téma filmu relevantnejšia než kedykoľvek predtým.

The Perfect Host

The Perfect Host (2010)

Sitcomový herec David H. Pierce oprášil snobské maniere na postave psychopata Warwicka, ktorý je pre dokonalosť ním chystaného večierka ochotný spraviť hocičo. Párty si nenechá prekaziť ani kriminálnikom Johnom (Clayne Crawford), ktorý sa ukryje pred políciou v jeho dome a na zvyšok večera sa stáva Warwickovým rukojemníkom...

Public Speaking

Public Speaking (2010)

Martin Scorsese natočil pre HBO portrét americkej esejistky a spisovateľky Fran Lebowitz. Interview ponúka divákovi jej unikátny pohľad na svet, americkú a zvlášť newyorskú kultúru, náboženstvá, metropolitný život a mnohé ďalšie aspekty, ktoré okoreňuje drzým humorom a trefnými metaforami.

Za hranou

Za hranou (2008)

Raymond Yale sa na úteku pred monotónnosťou manželstva bez lásky zapletie s krásnou, no problémy priťahujúcou susedou Carlou. Rayove morálne hranice musia prejsť testom, keď mu Carla prezradí, čo je jej manžel v skutočnosti zač. Za všetko hovorí hromada peňazí z jeho poslednej špinavej práce, ktoré schováva v dome. Toto je Carlina šanca na nový život - s Rayom ukradnú peniaze, podpália dom a ujdú. Nič však nie je jednoduché a následky ich začínajú doháňať.

Hugh Hefner: Playboy, Activist and Rebel

Hugh Hefner: Playboy, Activist and Rebel (2009)

Dokument, ktorému nechýba humor a nadhľad, si posvietil na okázalého zakladateľa magazínu Playboy, Hugha Hefnera a diváka oboznámi s pozadím známych káuz a škandálov, ktorým musel milovník žien a filantrop v poslednom polstoročí čeliť, vrátane sporov s vládou, cirkvou a feministkami, ktoré mu vyhlásili vojnu.
Príbeh sprevádzajú vzácne zábery zo zákulisia Hefnerovho života a množstvo rozhovorov s celebritami, ktoré vyrastali v dobe sexuálnej revolúcie, o ktorú sa Hefner ako večný liberál a obhajca Prvého dodatku pričinil.

Krajina odpadkov

Krajina odpadkov (2010)

ZEMĚ ODPADKŮ sleduje známeho brooklynského umelca Vika Muniza na výprave do jeho rodnej Brazílie, ktorá je neslávne slávna aj ako krajina s najväčšou skládkou odpadu na svete situovanou na predmestí Rio de Janeiro. V hromadách smetia na nej pracujú "catadores" - samozvaní zberači recyklovateľných materiálov a práve tí sa stávajú objektom Munizovho záujmu. Eklektická zmeska ľudí odlišných názorov a záľub, ktorá okrem odpadu recykluje i svoje životy, mu pózuje na fotografiách slúžiacich ako predloha, podľa ktorej následne aranžujú z odpadkov obrazy pre umelcov nový seriál. Režisérka Lucy Walker (DEVIL'S PLAYGROUND) na kameru zachytáva celý proces vzniku diela čoby dôkazu premenlivej sily umenia a alchémie ľudského ducha. Hudbu k filmu, ktorý vznikal tri roky a získal divácku cenu festivalu nezávislého filmu Sundance, zložil muzikant a Walkerovej dobrý priateľ Moby.

Reklama