Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma
  • Reality-TV
  • Krimi

Obľúbené seriály (9)

Simpsonovci

Simpsonovci (1989)

Táto žltá rodinka podľa mňa nikdy neomrzí, aj keď už má vyše 600 epizód. Seriál naráža nielen na politiku, ale aj veľa ďalších problémov americkej rodinky strednej vrstvy. TOP 1 z top seriálov všetkých čias. Dabing pána Bedrnu, neskôr Vlastu Zavřela, Jirka Lábusa, Martina Dejdara, Heleny Štáchovej či Bedřicha Šetrnu je legendárny. Matt Groening vytvoril spolu z OSCAROVÝM J.L.Brooksom a nedávno zosnulým S.Simonom americký fenomén, ktorý už 28 rokov zabáva generácie divákov. Simpsonovci, Flandersovci, Skinner a Agness, Edna, Vočko, Lovejoy, Krusty a iní sú už stálicami seriálu.

Willy Fog na ceste okolo sveta

Willy Fog na ceste okolo sveta (1981)

Tak nehľadím na otváranie úst, ktoré len hovoria alebo sú ticho a desať minút pozerajú postavy rovnakou grimasou, sme v osemdesiatych rokoch, v Európe. No vytknem dabing-slovenský dabing sa českému nevyrovná. A to z toho dôvodu, že hlas pána Durdíka absolútne nesedel na postavu Willyho Foga a spravil z neho nudnú, tuctovú a mentálne zaostalú postavu. Vytknem aj pozmenenie postáv, ale uvedomím si, že pre efektívnosť deťom to bolo nutné, ale i premenovanie či bolo nutné-Willy Fog-Philleas Fog, Barnabáš-Paspartou-i keď tu sa v slovenskom dabingu Paspartou skutočne volá Paspartou, Romy-Pani Auda-tu sa mení aj jej postavenie-nebola v predlohe princeznou, ale rádžovnou. Zo Sullivana spravili podliaka, v románe to bol však len jeden z členov reformného klubu, ale postava Dixa, v knihe Fixa je v poriadku s knižnou predlohou. Tak 90%.

Nová cestománie

Nová cestománie (2005)

Tentokrát sa stal opak ako to väčšinou býva pri kopírovaní. Nová Cestománia je ešte lepšia ako stará, len škoda, že mala tak málo dielov.

Odložený prípad

Odložený prípad (2003)

Môj obľúbený detektívny seriál s retro-prvkami. Jediné čo vytknem, je že kamera pôsobí ako schválne vyblednutá. 95%. Niektoré diely boli naozaj zaujímavé, hlavne tie z dávnej minulosti, alebo tie kde sa riešia aj problémy detektívky Rushovej.

Agatha Christie: Slečna Marpleová

Agatha Christie: Slečna Marpleová (2004)

Slečna Marplová vzišla z pera z Kráľovny Anglickej Detektívky Agathy Christie. Prípady boli celkom zaujímavé,aj keď zaujímavosťou je, že 9 epizód, boli taktiež adaptácie A.Christie, ale nevystupovala v nich Slečna Marplová, vo filmoch však áno. V 1.-3. sérii mi bola ta herečka nesympatická a slovenský dabing tiež vtedy nestál za nič.

Kosti

Kosti (2005)

Prednosťou tohto seriálu je dabing. S českým dabingom, ktorý je otrasný je to neporovnateľné. Dlho som tento seriál nemusel, ale prišiel som mu na chuť. Mám rád aj diely, kde sa zaobývajú aj súkromnými problémami hlavných postáv. Vydarená americká kriminálka, ktorá sa do našich končín dostala.