Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Krimi
  • Komédia
  • Dobrodružný

Recenzie (7)

plagát

Trojuholník smútku (2022) 

Do tohto filmu som sa nejako nevedel dostať. Myšlienka bola veľmi dobrá, avšak všetky tie postavy mi prišli akési ukradnuté. Za mňa priemer.

plagát

Evil Dead: Vzostup zla (2023) 

Bol som dosť na vážkach, či dať tomuto filmu tri alebo štyri hviezdičky. Film sa vyznačuje veľkou brutalitou a má rýchly spád, tá hodina a pol ubehne raz dva. Problémom je dejová plytkosť. Spokojnosť diváka preto bude závisieť od toho, čo od filmu očakáva. Ak očakáva prepracovanejšiu zápletku a budovanie atmosféry, tak bude sklamaný. V tomto bol oveľa lepší Pápežov exorcista. Ak si ale divák prišiel do kina po instantnú dávku krvavej zábavy, tak jeho očakávania budú naplnené. Síce mám radšej iný typ hororov, nenudil som sa. Štvrtú hviezdičku dávam kvôli tomu, že charakter filmu vzhľadom na predchádzajúce filmy tejto série ostal zachovaný, keďže som fanúšikom Bruca Campbella.

plagát

Pápežov exorcista (2023) 

Záver bol trochu prepálený, odhliadnuc od toho to bol však výborný horor. Russell Crowe sa svojej role zhostil dobre a je vidieť, že ťahá celý film. Páčilo sa mi počiatočné budovanie atmosféry, škoda že im to nevydržalo to konca, tie záverečné špeciálne efekty to podľa môjho názoru dosť pokazili. Konečný pocit z filmu bol aj napriek tomu pozitívny.

plagát

Menu (2022) 

Dosť som premýšľal, či dať tomuto filmu tri alebo štyri hviezdy. Bolo originálne aj zábavné a Anya Taylor-Joy v hlavnej úlohe vynikala, rovnako ako Ralph Fiennes. Ak však tvorcovia chceli, aby divák pochopil motiváciu šéfkuchára, tak (aspoň u mňa) im to nevyšlo. Možno chýbalo väčšie pozadie doterajšieho života šéfkuchára, no do jeho postavy som sa nedokázal vcítiť a už vôbec nie s ňou sympatizovať. Vraždiť ľudí za takéto banality, zvlášť keď takto žije 95 % spoločnosti, mi prišlo uletené. Hlavná zápletka tým pádom veľmi nevyšla. Aj napriek tomu ma film držal v pozore, preto dávam štyri hviezdičky.

plagát

Halloween končí (2022) 

Zvláštny počin. Namiesto adekvátnej rozlúčky s Michaelom Meyersom sa tvorcovia rozhodli experimentovať pridaním ďalšieho záporáka. Tento ťah im absolútne nevyšiel. Nový vrah na mňa pôsobil ako tupý pubertiak bez charizmy. Naopak, Michael Meyers, ktorý v minulom diele prežil prakticky všetko, je vykreslený ako zoslabnutá nula žijúca v kanáloch a to bez akéhokoľvek vysvetlenia. Romantická linka medzi postavami, ktoré sa poznajú asi tak dva dni, bola veľmi ťažko uveriteľná. Úplne by stačilo pozrieť si posledných 15 minút a divák by o nič dôležité neprišiel.

plagát

Posledná noc v Soho (2021) 

Atmosféra Londýna šesťdesiatych rokov bola celkom fajn. Po hodine mi však už neustále opakujúce sa scény vidín hlavnej postavy dosť liezli na nervy. Očakával by som, že v priebehu filmu sa hlavná hrdinka niekam posunie, naučí sa napríklad s vidinami bojovať, ona však iba bezmyšlienkovite pobehovala ulicami. Záverečné rozuzlenie prekvapilo, čakal som ale viac.

plagát

Kong: Ostrov lebiek (2017) 

Vizuálne skvele spracovaný film a akčné scény takisto nemajú chybu, veľká škoda že väčšina z nich bola zobrazená už v upútavkách. Horšie je to so scenárom a celkovou hlavnou myšlienkou, ktorou sa tak dobre prezentovali predchádzajúce verzie. Postavy sadli Tomovi Huddlestonovi a Brie Larson ako ušité, avšak pre veľký počet postáv a pomerne jednoduchý dej nemali dostatok priestoru rozvinúť sa. Vo filme je niekoľko nejasností alebo nelogických vecí, aj napriek tomu dej odsýpal celkom rýchlo a udržal ma sústredeného až do konca. Na originálneho King Konga alebo jeho remake z roku 2005 to nemá, ale ten kto sa dokáže odosobniť od klasických ´´King Kongov´´, si pri tomto filme určite príde na svoje.