Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma
  • Horor

Obľúbené filmy (10)

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Veľmi kvalitný film v ktorom však preberá úlohu najzaujímavejšej postavy práve Joker Heatha Ledgera. Možno je to spôsobené tým že tento herec zomrel krátko po dotočení svojej časti ale tak či tak možno označiť jeho výkon za priam geniálny. Christian Bale ako Batman / Bruce Wayne v tomto filme takisto podáva skvelý výkon ešte o trochu lepší ako v predchádzajucom filme. Lenže veľmi zdatne mu sekundujú okrem Heatha Ledgera aj výborný Morgan Freeman alebo Michael Caine. Ak k tomu prirátam ešte výborný zvukový doprod a akciu tak nemôžem povedať nič iné ako že tento film považujem za jeden z najlepších ak nie najlepší z filmov ktoré vyšli v roku 2008.

Pán prsteňov: Návrat kráľa

Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003)

Aj keď moja obľúbená kniha je prvá u filmov je to práve posledný diel trilógie výborné spracovanie, efekty, scenár ale najradšej si pozriem práve rozšírenú verziu ktorá je pre mňa ako fanúšika zaujímavejšia.

Star Wars: Epizóda III - Pomsta Sithov

Star Wars: Epizóda III - Pomsta Sithov (2005)

Tak tento film sa mi najviac páčil z celej novej trilógie. Konečne tam nebola tá detská naivita ako v jednotke a takisto nebol v tom až taký chaos ako v dvojke. Pomsta Sithov má tú správnu temnú atmosféru a keď som to videl v kine som sa tešil na moment kedy sa zrodí Darth Vader a tým vlastne aj jeden z najlepších záporákov v dejinách kinematografie.

Pulp Fiction: Historky z podsvetia

Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994)

Pulp Fiction patrí k filmom ktoré keď si raz pozriete budete si ich púšťať stále dookola a neomrzia vás. Podľa mňa je tu u tohto filmu zásluhov výborne napísaných a zahraných postáv.

Kmotr 1, 2, 3

Kmotr 1, 2, 3 (1992)

Táto trilógia patrí k jedným z najlepších v dejinách kinematrografie ak nie je najlepšia. Aj keď ubehlo už veľa rokov od jej natočenia stále sa k nej rád vraciam a pozriem si ju zas a znova. Proste geniálna réžia, geniálne obsadenie, geniálny scenár.... geniálna filmová trilógia.

Pokrvní bratia

Pokrvní bratia (1999)

Tento film som síce videl prvý krát ešte na kazete ale hneď ma dostal. Určite je to hereckými výkonmi kde výborný Willem Dafoe nemá chybu. Ale aj ostatný herci boli vybraný dobre a spoločne s celkom dobrým scenárom sa mi to veľmi zapáčilo. Už teraz sa teším na dvojku ktorá sa práve natáča.Tento film si proste u mňa získal kultovný status rovnako ako Pulp Fiction.