Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Komédia

Obľúbené filmy (6)

Posledný Mohykán

Posledný Mohykán (1992)

Toto je jediný film, ku ktorému mám aj sound track, čo sa mi tak strašne páčila hudba. Bez nej by tento film možno ani nebol taký skvelý, ako je s ňou. U nás sme ho pozerali zas a znova a nie raz som sa zobudila práve na hudbu z neho, keď ho brat pozeral už XZty krát. Príroda je tu nádherná, film má ten správny švih a náramne sa mi páči aj ten nenápadný spôsob, akým bol zobrazený Unkasov romantický záujem o Alice. Do akej miery sa nepodobá knihe viem len málo, lebo som sa ju ešte nikdy neprinútila prečítať dokonca, ale to značí len toľko, že film je omnoho lepší! Aspoň pre mňa.

Armageddon

Armageddon (1998)

Asi to nebolo myslené ako komédia, ale pri pôvodnom českom dabingu som sa aj nasmiala. Ale potom som vydela predabovanú verziu... a vážne uvažujem: "Komu preskočilo?" Takto zničiť dokonalí zážitok...

Kult hákového kríža

Kult hákového kríža (1998)

Svojho času som na tento film písala prácu na hodinách rodinnej vychovy. Až neskôr som zuistila, že sa hodil . za mojej neprítomnosti sme totiž preberali tému: Ako rodičia ovplivňujú deti. V tomto filme bol tým zlím práve otec, ktorý bol jediným skutočným rasistom, čiastočne ovplivneným zatrpknutosťou a vlastným neúspechom. A spôsob jeho smrti, spojený so žiaľom nad stratou otca, hnevom a rozbúrenými hormónmi v puberte spôsobili, že jeho starší syn sa stal tým, čím bol. Dôkazom čoho ej aj fakt, že svojho černošského profesora si vážil aj napriek farbe jeho pleti či názorovým rozdielom. A ako jediný mužský vzor sa stal pre mladšieho brata doslova hrdinom. Scénky, ako sa "spriateľuje" s mladým optimistickým černochom je možno trochu romantická, ale dobre. Veď doteraz videl všetko len z jednej strany a au úž postupne začal zisťovať, že všetko nie je také ružové, akosa mu spočiatku zdalo. Zistil, že jeho priatelia sa mu dokážu rovnako otočiť chrbtom a že doklážu byť rovnako dvojtvárny, ako každý iný a že aj černoch môže byť slušným človekom, stačí mu dať šancu. Čo sa jeho brata týka, opäť sa ukazuje, že za všetkým sa skrýva obdiv k bratovi a spomienky na otca, nie skutočné presvedčenie. To si napokon uvedomí aj sám, keď kôli eseji spomína, ako sa to všetko začalo. A záver filmu? Jednoduch poukazuje na známi fakt z fyziky a to že každá akcia vyvoláva reakciu. A teda aj nenávisť vyvoláva nenávisť.