Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Dokumentárny
  • Thriller

Recenzie (15)

plagát

Soko Vídeň (2005) (seriál) 

Toto SOKO je pre zmenu naozaj zľahka priblblé (aspoň diely, čo som videl). Naozaj ma netešia gýčovité postavy východoeurópanov, takí tí českí zlodejíčkovia, ruskí mafiáni a podobne. Pokiaľ jednoducho neznášate všetko, čo je po nemecky, táto séria Vám to potvrdí. Pokiaľ sa naopak chcete baviť, pozrite si napríklad iné SOKO (že by Leipzig?). V Nemecku je už táto úroveň na verejnoprávnom kanáli asi nemožná.

plagát

Špeciálna jednotka Lipsko (2001) (seriál) 

Iste, je to len jedno hlúpe SOKO. Ale pokiaľ sadáte k telke alebo k počítaču, pozriete si ho radšej než iné. Niektoré diely sú na druhé pozretie, niektoré skôr na obligátne tri pivečká počas neho. Všetky som nevidel, ale "všeobećný" dojem je slušný. Pokiaľ sa zadarí scenár, herci svoje odvedú. Pokiaľ nie, niečo zachránia...

plagát

Meier (1986) 

Meier, šéf party lepičov tapiet v komunálnom podniku vo východnom Berlíne (NDR) sa za pomoci falošného pasu dostáva ku kvalitnejším tapetám v západnom Berlíne (SRN). Tie vyhlási sa svoj zlepšovák a vzhľadom na ich úspech sa stane hrdinom socialistickej práce. V jednom momente ale jeho chytráctvo praskne... Milá komédia na tému absurdít reálneho socializmu.

plagát

Loriot (1976) (relácia) 

Asi by po správnosti mali byť Loriotove videá rozdelené do jednotlivých dielov, toto je len akási kolónka pre "celok". Ale hodnotenie je zrejmé :-))

plagát

Loriot - Weihnachten bei den Hoppenstedts (1997) (TV film) 

S hodnotením problém nevzniká (pozrite si, hádať sa nebudete), len sa mi zdá, že v skutočnosti ide o starší diel, ktorý bol v roku 1997 len vydaný v súbore videí Loriota. Ale aj na IMDB to má samostatnú kolónku, tak snáď je to správne

plagát

Effi Briestová (2009) 

Opäť raz sfilmovanie nemeckej literárnej klasiky. Tentoraz možno za srdce až tak nechytá, dej je ako keby trochu nalinkovaný. Ale herci sú skvelí a Julia Jentsch znamená pre niektorých mužov automaticky hviezdičku navyše :-))

plagát

Let's Make Money (2008) 

Hodne tvrdá kritika "kapitalizmu" - na jednej strane dosť agitačná, na druhej strane dosť presvedčivo natočená. Na poctivé zhodnotenie tohto druhu filmov je podľa mňa potrebné prejsť dokumentáciu k jednotlivým scénam (teda či filmová skratka jednotlivých udalostí je robená poctivo atď.), na čo ako bežný divák ambíciu nemám. Preto aj hodnotenie ponechávam na iných.

plagát

Vratné lahve (2007) 

Ešte niekoľko mesiacov po zhliadnutí mávam pocit, že som v kine videl kus svojho života...

plagát

Ticho po výstřelu (2000) 

Veľmi dobre urobený film na trochu zrúdnu tému. Hlavnou hrdinkou je osoba podieľajúca sa v minulosti na niekoľkých vraždách, ktorá sa rozhodla začať nový život v inej krajine (kde jej tajná polícia prepožičala novú identitu). Režisér sa snaží zobrazovať jej osud s odstupom a triezvosťou, čo sa mu na úrovni filmu darí. Celý príbeh však má výrazný politický podtón a v ňom vidno, kde sa srdce režiséra nachádza...

plagát

Buddenbrookovci (2008) (TV film) 

Nečítal som románovú predlohu (aj keď ma dlhé roky máta v rodičovskej knižnici), takže som išiel do kina nezaťažený presným očakávaním. A sklamaný som nebol. Videl som film o ceste nahor a následnom zmare, ktorý prišiel akosi nevyhnutne - ako hovorí jedna z hlavných postáv vo voľnom preklade: "Keď je dom dostavaný, prichádza smrť." To všetko bez zbytočných klišé a s dobrým hereckým obsadením. Akurát predpokladám, že kniha bola asi viac zasadená do dobových súvislostí (na ktoré som sa celkom tešil).