Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Dráma
  • Animovaný

Posledné recenzie (8)

plagát

Gakko no Kaidan (2015) (seriál) 

Je to také japonské drama o šikanovaní vplyvnejšími slabších, takých Japonsko má celú kopu. Videla som ich už viacero a tento ma veľmi oslovil. Mladá hrdinka sa snaží zničiť hierarchiu a zastaviť šikanovanie, na čo jej však chýba presvedčivý hlas. Do toho príde záhadný mladík na vozíku a dodá dievčaťu odvahu a účinnú silu slov. Hlavní herci sú veľmi sympatický a dlho som nevidela takú chémiu akú medzi sebou títo dvaja mali. Od začiatku do konca boli zaujímavý, páčil sa mi vzťah medzi nimi, mladík ju stále poúčal a nadával jej „bakka“ a dievča si vždy prichádzalo pre rady a pri jeho nadávkach sa pokúšala brániť. Pomaly sa vytvára vzťah, ktorý bude na konci veľmi dôležitý. Nie je tomu čo vytknúť, dialógy skvele napísané, pekná hudba a dokonca aj múdrosti ktoré z dievčaťa vyliezali počas jej moralizovania niekedy aj mňa samú oslovili a keďže som citlivejšia povaha, sem tam som aj slzu vynorila. Najviac sa mi páčila siedma časť. Celkovo to bolo veľmi príjemné „zabitie času“ a je mi ľúto, že už je po tom. Niekedy sa k tomu ale určite znovu vrátim.

plagát

Šingeki no kjodžin ATTACK ON TITAN: endo obu za wárudo (2015) 

Druhá časť o niečo lepšia než prvá. Keby z prvej časti vyhodili trištvrtinu zbytočného deja a spojili to do jedného filmu mohlo z toho byť slušný akčný film. Nehovorím, že by to vyrážalo dych, ale oba filmy dokopy sú pozerateľnejšie. Konečne sme sa aspoň dozvedeli odkiaľ sa pobrali titáni, čo ma veľmi zaujalo, nakoľko v anime je to stále len záhada. Scéna v ktorej prakticky došlo k vysvetleniu celého pôvodu titánov, teda v ktorej sa vyskytol Eren mi strašne pripomínala Matrix, najmä ak sa v druhej scéne objaví bez vysvetlenia niečo čo tam predtým nebolo a film sa ďalej tvári, že už keď tam má pädesiatmetrových krvilačných ľudí tak divák zožerie všetko a je to úplne ok. Ďalej ma stále udivovala postava Mikasi, ktorá sa vlastne nikam nepohla a skôr ma rozčuľovala. Sasha sa zas veľmi divným spôsobom jej vtierala, pričom som nechápala o čo jej vlastne ide, či jej dvorí alebo je len strašne otravná. Najlepšia však bola Hange, ktorú zvládla herečka obdivuhodne a dej oživila. Vo filme sú síce prehnané scény, hudba je stále hrozná (ako aj v prvej časti), ale inak som to celé bezbolestne dopozerala. Ale už sa k tomu nikdy nevrátim. Ostanem u mangy a anime, ktoré sa s týmto nedajú porovnať.

plagát

Šingeki no kjodžin (2015) 

Film sa dosť líši od predlohy, čo by až tak nevadilo, keby to vytvorilo príjemný dejový a vizuálny zážitok. Bohužiaľ. Prvé minúty ma zarazil vzťah našich troch hrdinov. V seriáli bolo ich priateľstvo natoľko silné, že si boli ochotný nad všetko veriť, ale vo filme? Nevidela som medzi nimi žiadne puto, ktoré by ich držalo dokopy. Tých pár minút, čo mali spolu bola debata náhodne stretnutých ľudí. Mikasa sa v prvej polovine filmu „záhadne“ vyparí a v druhej je na Erena z nevysvetliteľných dôvodov naštvaná a jej chabá výhovorka mi neprišla vôbec logická. Navyše to bola jej chyba a nie Erenova. Armin ma vo filme niektoré svetlé chvilky a jeho stvárnenie mi bolo asi zo všetkých najsympatickejšie. Eren je viac psyhopatický, depresívny a veľmi mi chýbala nejaká motivácia prečo túži zabíjať titanov. Preto som sa oňho ani nijako nezaujímala. Stvárnenie doby a la zbombardované Tokio ma až tak nezaujalo, aj keď kostými a vizáž hercov bolo asi jediné plus. Film ma ďalej viaceré hlupučké scény, ktoré sa hodia tak do podpriemerného filmu (vojaci mali delá otočené chrbtom k Múru, batoľa titan, prehodenie titána cez rameno, atď). Inak, všimla som si, že niektorí recenzeti chvália CGI a titánov, ale ani tam si ma nezískali stále to na mňa pôsobilo ako z b-eckového filmu, veď už reklama na auto je na tom oveľa lepšie. Celkovo mi to celé prišlo aj s tou absolútne nehodiacou sa hudbou (čo mi asi najviac kazila celý film), tínedžerskou tématikou, odfláknutým dejom a nezaujímavými postavami narýchlo spísané niečo, čo bude mať názov slávnej predlohy a dajú sa do toho nejaké scény zo seriálu aby sa nepovedalo. Uvažujem, či by som to hodnotila inak keby som najskôr videla film, ale určite by to viac ako tri hviezdičky nedostalo, skutočne si na tom nedali príliš záležať. Pre mňa zatiaľ najhoršia live action.

Posledné hodnotenia (217)

Píseň krtka: Tajný agent Reiji (2013)

30.10.2016

Gakko no Kaidan (2015) (seriál)

29.10.2016

Šingeki no kjodžin ATTACK ON TITAN: endo obu za wárudo (2015)

27.10.2016

Jokokuhan (2015)

26.10.2016

Šingeki no kjodžin (2015)

06.10.2016

L-DK (2014)

03.10.2016

Šingeki no kjodžin (2013) (seriál)

03.10.2016

Suki tte ii na jo (2014)

22.08.2016

Sekai iči muzukašii koi (2016) (seriál)

20.08.2016

Reklama