Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Komédia
  • Dobrodružný

Zaujímavosti k filmom (4)

Vikingovia

Vikingovia (2013) (seriál)

Kráľ Wessexu Egbert (Sean Tracy) mal v realite skutočne pozoruhodných potomkov. Jeho vnukom bol Alfred Veľký (Ferdia Walsh-Peelo), ktorý v bitke pri Edingtone porazil, a tým definitívne zastavil, inváziu Veľkej pohanskej armády vikingov, ktorá plienila a rozvrátila Anglicko. Podobne ako jeho starý otec v seriáli, aj Alfred sa zaujímal o kultúru i organizáciu Rimanov a ich bojové vedomosti využil na porážku vikingov. Vnukom Alfreda Veľkého bol zase kráľ Athelstan, ktorý definitívne vyhnal vikingov z Anglicka. Je tiež známy ako prvý zjednotiteľ Angličanov (Anglosasov) pod vlajkou Wessexu.

More

More (1998)

Ako soundtrack k tomuto filmu poslúžila skladba "Elegia" od kapely New Order, ktorú skupina zložila na počesť zosnulému Ianovi Curtisovi. Skladba vyšla ako súčasť albumu Low Life v roku 1985.

Slovenský bigbít

Slovenský bigbít (2007) (seriál)

Ústredná postava myšlienky Slovenského bigbítu Ľuboš Jurík bol zároveň prvým slovenským recenzentom rockovej a bigbítovej hudby a jedným z prvých organizátorov bigbítových koncertov na Slovensku.

Slovenský bigbít

Slovenský bigbít (2007) (seriál)

Seriál vznikol na podnet a podľa námetu a scenára Ľuboša Juríka a Doda Šuhajdu, ktorým vo vydavateľstve Slovart vyšla rovnomenná kniha. Za ňu získali Jurík so Šuhajdom za rok 2008 prestížnu cenu Krištáľové krídlo.

Reklama