Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Animovaný
  • Akčný

Recenzie (15)

plagát

Moonage Daydream (2022) 

Bowie bol nepochybne väčší ako život a to vo všetkých mysliteľných smeroch. Ďakujem za tento dokument.

plagát

Babylon (2022) 

Jeden z najlepších úvodov v kinematografii.

plagát

La La Land (2016) 

Je ľahké si myslieť, že sny sa neplnia a že láska existuje len vo filmoch. La La Land nám pripomína, že filmy môžu byť stále čarovné a stále nám môžu ukázať mágiu aj vo svete okolo nás.

plagát

Batman (2022) 

Vidieť Paula Dana v úlohe Riddlera, ktorý nám dáva veľmi zlovestného darebáka, schopného urobiť neočakávané a zároveň ku každej vražde, ktorú spácha, dáva svoje charakteristické hádanky je pre mňa jedinečny zážitok. Paul Dano ponúka zobrazenie, vktorom dokonca hrozí, že prekoná samotného hrdinu. Silné výkony a oveľa strašidelnejšie prostredie pôsobí ako závan čerstvého vzduchu, čo vedie k jednému z doteraz najväčších Batmanovských filmov! Verte mi, že po vzhliadnutí samotného filmu a vystrihnutej scény s Jokerom budete jednoducho povedané V RAUŠI!

plagát

Zväčšenina (1966) 

Blow-Up je nápadne originálny, pretože spája dve technológie, fotografiu a kino a čiernobiely a farebný formát do vzájomného dialógu.

plagát

Vtedy na Západe (1968) 

Čo je však na tomto filme najlepšie, je spôsob, akým Sergio Leone využíva ticho a silu zblízka. Jeho kamera ťahá, prehovára a zdá sa, že sa vryla do duše jeho postáv, aby odhalila ich túžby. Leone chce, aby sme film pozorne sledovali a počúvali. Odmeny budú tým pádom veľkolepé.

plagát

Hugo a jeho veľký objav (2011) 

Martin Scorsese nakrútil dokumenty o skvelých filmoch a režiséroch a tu tieto schopnosti vnáša do rozprávania príbehov. Vidíme, ako George Melies, ( filmár, ktorý postavil prvé filmové štúdio) používa fantastické kulisy a bizarné kostýmy na vytváranie filmov s magickými efektami. Všetko je ručne tónované, snímka po snímke. A keďže dej vytvára nepravdepodobné súvislosti, starý muž, dokáže zistiť, že nie je zabudnutý, ale je skutočne uznávaný a hodný Panteónu.

plagát

Humorista (2019) 

V skutočnosti nevieme nič o protagonistovi príbehu. Nevieme, či svoju manželku podvádza náhodne alebo opitý, či je jeho jediná publikovaná kniha dobrá, alebo či napísal niečo úspešné okrem hitu, ktorý neustále opakuje. To je presne dôvod, prečo sa postava javí tak zaujímavá, dojímavá a zároveň odpudivá.

plagát

Dva dni, jedna noc (2014) 

Ukázalo sa, že stáť na zemi je ťažšie a ťažšie, keď zúfalé svetové okolnosti posúvajú morálne hranice a zastarávajú bežnú slušnosť, bratia Dardennovci nám však ukazujú, že všetko nie je stratené a stále existuje početná sila.