Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenzie (15)

plagát

I'm Not Ashamed (2016) 

Z filmového hľadiska je to podpriemer. To, čo je na filme najzaujímavejšie a "dobré" je  skutočný príbeh.  Až na pár prirodzene vtipných momentov a tragický záver, film nudí stereotypmi o dobrých a zlých ľuďoch. Toto spracovanie zlyháva aj v prenesení základných myšlienok, ktoré by asi chcelo povedať.  Rachel Joy Scottová bola/je zjavne inšpiratívnou osobou, zaslúžila si lepší film.

plagát

K zemi hleď! (2021) 

Film je kultúrnejším dieťaťom Borata a Monty Pythons. Mňa ako nefanúšika tohto žánru prvé dve tretiny nebavili. Posledná tretina je príjemne vtipná.

plagát

Bethany Hamilton: Unstoppable (2018) 

Príbeh Bethany Hamilton je síce veľmi silný a inšpiratívny, ale v tomto dokumente stráca dych. Film obsahuje nádherné scény, ale nedokáže ich prepojiť tak, aby fungoval celú hodinu a pol. Mínusom na záver je malá pachuť toho, že niektoré  zábery pôsobia strojene ako príspevky zo sociálnych sietí a je preto otázne, čo z toho je zaujímavý námet a čo len premyslený marketing. Veľká škoda, príbeh Bethany Hamilton by bol rozhodne zaujímavejším v menej strojenom podaní.

plagát

Virgin River - Neustávej (2019) (epizóda) 

Doktorka Zoe, len v novom. V rámci prvej epizódy nebolo nič, čo by predtým nebolo niekde inde. Pozitívom sú zábery na prírodu, inak to neurazí, nenadchne.

plagát

Ďaleko od Reykjavíku (2019) 

Ďaleko od Reykjavíku je jednoduchá jednohubka, od ktorej nesmiete nič čakať a ona sa vám odmení pohladením po duši. Nič vo filme nie je nijak špeciálne, či extra, až na čistotu príbehu, pričom úvodná ťažká dráma sa postupne mení na drámu s pekným, príjemným a trochu zádumčivým pocitom na konci.

plagát

Ostrov snov (2020) 

Film ne/funguje ako horská dráha. Neustále nabieha na žáner hororu, ale zakaždým atmosféru opúšťa a následne (o to paradoxnejšie) sa ale ani nepúšťa do iných vôd. Rovnako to ne/funguje ani so samotnými nápadmi. Je ich priveľa a ich kombinácia bola na mňa neúnosná.  Za mňa: raz vidieť neublíži, ale namäkko z toho nie som.

plagát

Pripojení (2021) 

Ďalšia klasická americky šibnutá komédia s pátosom, kde všetky vymenované neduhy zachraňuje akurátna miera popkultúrnych odkazov. Tie fungujú dosť dobre a v spojitosti s pár zaujímavými a milými detailmi (záverečné titulky podtrhujúce pointu filmu, niektoré nápady v animácii) vyzdvihujú tento animák z podpriemeru.

plagát

Vec (1982) 

Prvýkrát videné v r. 2021 - a chápem, prečo sa z toho stala "klasika". Trochu zamrzí, že niektoré scény sú prakticky ako z príručky hororových pravidiel. Na druhú stranu bolo osviežujúce vidieť porušenie niektorých iných hororových stereotypov, obzvlášť na rok 1982. (Ako laik musím priznať, že netuším, v čom bol film na svoju dobu inovatívny a v čom nie.) Zhrnutie: Príbeh: dobrý, občas niečo nie celkom logické, ale dalo by sa to nejak vysvetliť. Herci: Dobrí. Spracovanie: Dobré, možno trochu dlhé. Odporúčam? Áno. Budete sa báť? Keď som sa nebál ja, tak asi nebudete ani vy (okrem jednej solídnej ľakačky).

plagát

18 dárků (2020) 

Pekný príbeh, ktorý je však ničený logickými chybami v príbehu. Pre romantické duše ok, inak neodporúčam.

plagát

Kto prežije - Winners at War (2020) (séria) 

Séria plná víťazov je rozhodne turbulentná. Zatiaľčo hype okolo série bol pred jej premiérou právom veľký, séria úplne nedala to, čo sľubovala. Zvučné mená síce makali na tom, aby urobili veľké hráčske ťahy, ale napriek tomu tu čosi nefungovalo. Možno to spôsobilo menej súťaží oproti skorším sériám, možno je to súhra náhod, ktoré hru občas kazili, možno je to covid, ktorý neumožnil sériu uzavrieť klasickým „Reunion“... A možno sa Survivor už sám vyčerpáva. Občas chýba možnosť vytvoriť si k hráčom vzťah, kde na úkor kmeňového života sa väčšinou preberá len taktika a „šokujúce“ ťahy. Napriek tomu všetkému bolo fajn vidieť víťazov a ich staro nové prístupy k hre a že nikto z nich to nevzdal bez boja.