Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Rozprávka
  • Krimi
  • Animovaný

Zaujímavosti k filmom (11)

Mladé pušky 2

Mladé pušky 2 (1990)

Režisér Geoff Murphy chtěl do filmu píseň kapely Bon Jovi „Wanted Dead Or Alive“, ale frontman kapely Jon Bon Jovi mu řekl, že pro film složí novou, stejně dobrou píseň. Tak vznikla „Balze Of Glory“, která byla nominována na Oscara i na cenu Gremmy.

Prípady 1. oddelenia - Laborant

Prípady 1. oddelenia - Laborant (2014) (epizóda)

Tato situace opravdu nastala, když se kriminalistům dostali do rukou fotky rozřezané ženy. Tyto fotky pocházely z natáčení filmu Z pekla (2001). Tento film se natáčel mimo jiné v Praze a pojednával o dodnes neodhaleném vrahovi, kterého celý svět zná pod jménem Jack Rozparovač.

Texaský masakr motorovou pilou

Texaský masakr motorovou pilou (1974)

Původním distributorem filmu byla společnost Bryanston Distribution Company, jejíž majitel Louis Peraino film využil k vyprání zisků z pornografického filmu Hluboké hrdlo (1972). Na oplátku produkce obdržela pouze tolik peněz, aby mohla vrátit peníze investorům a zaplatit hercům a štábu 405 amerických dolarů na osobu. Producenti nakonec zjistili, že jim Peraino o ziscích z filmu lhal. Poté, co byl zatčen kvůli obvinění z obscénnosti, herci a štáb na něj podali žalobu a každému z nich bylo přiznáno 25 000 dolarů. Společnost New Line Cinema, která získala práva na film od Bryanstona, vyplatila herce a štáb jako součást kupní smlouvy.

Ja, Olga Hepnarová

Ja, Olga Hepnarová (2016)

Olga Hepnarová neprojevila sebemenší lítost nad svým činem a dokonce litovala, že se jí nepovedlo zabít víc lidí. Její odvaha však vzala za své při popravě. Smrti se bála a její chování v popravčí místnosti bylo prý více než nedůstojné.

Guns N' Roses - November Rain

Guns N' Roses - November Rain (1991) (hudobný videoklip)

Existují internetové stránky, kde se spekuluje o příčině smrti nevěsty. Nejčastěji se lidé domnívají, že byla zastřelena žárlivým mužem, kterým nebyl nikdo jiný než kytarista Guns N´Roses Slash, který svou bolest vyplakal v kytarovém sólu.

Reklama