Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Čierna mačka, biely kocúr

Čierna mačka, biely kocúr (1998)

Toto je jazda na tobogáne. Kusturica roztáča kolesá banálneho príbehu o láske a sobáši z donútenia. Celé však obohnané divokým panonptikom balkánskych charakterov a bláznivých situácií.

Birdman

Birdman (2014)

Perfektný film stvárňujúci herca prenasledovaného je celebritnou filmovou minulosťou, snažiaceho sa vymaniť zo svojho profesijného zaškatuľkovania a aj súkromného životného zlyhania. Skvelý príbeh z hereckého prostredia, keď herci hrajú hercov a divadlo je svet je ako Úroboros zvinutý sám do seba Úžasná forma vizualizácia vnútorného rozpoloženia, ktorá prekvapí nie len magickou atmosférou, ale aj akčnými vizuálnymi efektami. Výborná kamera s minimom strihov a skvelí herci, ktorí musia zvládať dlhé sekvencie a pritom prechádzať zrkadlom reality do toho druhého sveta ukrytého za zrkadlom tam a späť. Je skvelé vidieť Zacha Galifianakisa vidieť hrať inú rolu ako trápneho trtka. Dialógy sú plné drobných narážok a aktuálnych postrehov nie len o divadle ale aj živote vôbec.

Spáči

Spáči (1996)

Výborný príbeh štyroch priateľov z drsného prostredia New Yorku, ktorí si zažijú malé peklo "väznice Shawshank" v nápravnom ústave pre mladistvých kvôli nešťastiu spôsobenému detskou hlúposťou. Kvalitne produkovaný prepletenec zneužívania, morálky, viery, mafie a priateľstva, ktorého súčasťou sú okrem chlapcov a ich kamarátov aj kňaz, mafiánsky Kráľ Benny. Vo filme exceluje množstvo prvotriednych hercov od Roberta De Nira, Dustina Hoffmana, Kevina Bacona až po začínajúceho Brada Pitta. 90%

V zajatí osudu

V zajatí osudu (2007)

Výborná dráma spájajúca niekoľko poviedkových príbehov do jedného celku snažiaca sa možno položiť otázku, čo je to šťastie. Všetci hrdinovia sú svojím spôsobom nešťastný a hádam len príbeh Tristy končí ako tak šťastne. Perfektná produkcia vytvára skvelú depresívnu atmosféru, na ktorej sa nemalým dielom podieľa hudba. Už to síce nie je originálne, ale scenár pekne kombinuje príbehy tak, aby nakoniec do seba zapadli ako skladačka. No a herci svojimi výbornými výkonmi dotvárajú celú atmosféru, a to nie len hviezdy ako Kevin Bacon, Andy Garcia či Forest Whitaker. Ale aj Brendan Fraser dokazuje, že pokiaľ nie je obsadený v druhotriednej komédii vie zahrať dramatickú postavu.

Slušní chlapci

Slušní chlapci (2019)

Skvele natočený gangsterský príbeh s originálnym spôsobom rozprávania. Príbeh Michaela Pearsona, hlavy marihuanového biznisu v Británii, rozpráva súkromný detektív Fletcher. Rozpráva ho Charliemu, Pearsonovej pravej ruke, lebo sa snaží vytĺcť peniaze od každého od koho sa dá. Má totiž ešte želiezko v ohni u Big Davea, vlastníka bulvárnych novín a ruského mafiána. O akciu a hlášky nie je núdza. Perfektná produkcia, výborné herecké výkony Matthew McConaughey, Hugh Grant. 90%