Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenzie (6)

plagát

Rock of Ages (2012) 

Je to veľký balans. Všetko je na hrane stráviteľnosti, viem však že 80 roky boli presne také. Uvažoval som nad oveľa nižším hodnotením. Ale aj keď nie som ortodoxný fans 80 rokov, niečo to do seba ma. Tom Cruise vyznie vo svojej úlohe, veľmi humorne, aj keď realita je taká, že presne tak to proste chodilo. Minimálne vo videoklipoch a dobových materiáloch. Cruise, je prakticky hvízda Top Gun a ten mal podobnú stupídnu schému. Preto získava film takéto hodnotenie. Na záver neodporúčam sledovať tento film mladším ročníkom. Určite nepochopia.

plagát

Snehulienka (2012) 

Téma spracované na milión spôsobov. Ťažšie pristupovať k takémuto materiálu, ale predsa len si myslím že v danej situácií Tarsem Singh stoh vytrieskal celkom slušne kino. Nie je to žiaden zázrak a ani Lily Collins nie je nejako veľké prekvapenie, očakával som však predsa len niečo omnoho horšie. Moderná fantasy je hlavná ingrediencia ktorá filmom vládne. To cele mierne zabíja herecké výkony a možno až prílišné prelínanie a rozprávková rozpoltenosť postav. Možno keby preobsadili par postav a pustilo sa do tvrdšej fantasy, bolo by to veľké prekvapenie. Takto je snímok iba niečo malo nad priemerný. Uvidíme ako dopadne konkurenčné spravovanie Snehulienky Snow White and the Huntsman.

plagát

Temné tiene (2012) 

Myslím si že Tim Burton ma ešte celkom nesklamal. Tento krát mal fantasticky našliapnuté, ale šancu žiaľ premrhal. Filmový príbeh sa celkom pekne rozbehne. Úžasne funguje aj vizuálno ktorým je Burton známy a nezameniteľný. Mierna hippies atmosféra sa prelína s temnou stranou. Všetko funguje, až na záverečné šialene scenáristické rozuzlenie a komickosť situácie. Tu sa stráca všetko čo do tohto bodu film poctivo budoval. Škoda premárnenej šance.

plagát

Albert Nobbs (2011) 

Očakával som skvelé charakterové herectvo, ale dostavil a aj silný príbeh a cele poňatie filmu je veľmi emotívne a strhujúce. Glenn Close ukazuje že je skutočne úžasná herečka. Škoda nepremenenej nominácie na Oskara, ktorú Glenn Close vyfúkla Meryl Streep zo svojou Železnou lady. Určite úžasne kino, možno nie pre každého diváka, ale svojim poňatím dúfam že zaujme aj bežného návštevníka kina.

plagát

Odsúdený (2010) 

Čakal som od tohto filmu asi podstatne viac. Nejako som neuveril ani tomu čo vychádzalo zo skutočného príbehu. 107min. bolo na toto spracovanie veľa, možno keby to malo tak 80min. a dynamickejší strih, bol by na tom Conviction lepšie . Tam kde ma byt dramatická scéna sa nejako stráca napätie, prosté iba sledujete čo sa vo filme deje. V podstate to nie je to až taký zlý film, ale druhý krát si ho určite nepozriem.

plagát

The Words (2012) 

Viac úrovní príbehu sa pekne prelína a speje k rozuzlenú príbehu. Výborná práca režiséra a celého štábu. Celkom ma prekvapil Bradley Cooper svojím poňatím. Výkon nebol zlý, ale možno by som si vedel predstaviť na tuto úlohu nikoho s väčším energickým nábojom. Naopak Jeremy Irons a Dennis Quaid sa svojich postav zhostili so skvelou tajomnosťou okolo ich postav. Príbeh plynie svižným tempom a celkovo som sa u filmu vôbec nenudil.