Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenzie (8)

plagát

Ľadová archa (2013) 

Najprv som si pozrel seriál Ledová archa (2020) a až potom som vlastne zistil, že je aj film. Aby som bol úplne úprimný tak seriálová verzia je lepšia. Neviem či to je tým, že je tam viac priestoru na rozvinutie príbehu a postáv, ale film sa dá zhodnotiť ako bezduchá rubačka pri ceste z posledného vagóna do prvého. Akože nechcem tým povedať, že to je zlý film, ale kvôli tomu, že seriál je lepšia alternatíva tak dávam 3 z 5 inak by to boli 4.

plagát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Veľmi veľkou výhodou je, že si absolútne, ale že vôbec nepamätám "originál" z roku 2017. Ale teraz k pointe. Ten WTF moment keď som zbadal 4:3 a myslel si, že som sa vrátil do minulosti. Vychutnať si to v kine s dvomi kýbľami pukancov by určite stálo za to a možno by to aj pridalo jednu hviezdičku. To, že má film 4 ľahké hodinky mi vôbec nevadilo práveže naopak lebo bol čas na rozvinutie deja, vtiahnutie do príbehu a na nejaké to backstory postáv. Jednoducho nebola to rýchla splácanina bez hlavy a päty. Efekty vo filme sa mi celkom páčili, ale môže to byť tým, že keď pozerám film tak vypnem mozog a nesnažím sa zbadať každú chybičku, ale odpočinúť si a vychutnať si príbeh. V skratke, keďže je to od DC tak musím zhodnotiť, že lepší nadpriemer lebo neviem či si pamätám nejaký dobrý DC film. Určite stojí za pozretie a za 4 hoďky života. Teda pokiaľ máte aspoň z časti radi komixovky a ich príbeh ktorý je väčšinou všade rovnaký.

plagát

Projekt X (2012) 

Prehnané? Asi áno. Chceš to zažiť? O tom sa nemusíme ani baviť. Jednoducho film ktorý ukázal sen každého kaliča, samozrejme až na tých pár detailov kedy sa to fest posralo. Určite to nie je snímka určená pre každého, ale možno aj oni by zmenili názor keď si k tomu otvoria flašku dobrej whiskey. Ja osobne som to videl viac krát, ale najväčší pôžitok z filmu som mal na intráku keď som ho pozeral na plátne, z bazéna, s flaškou v ruke (že by som ťa práve inšpiroval?).

plagát

Overlord (2018) 

Tento film na mňa pôsobí dojmom, že ani jeden žáner nedotiahli úplne do konca. Prvá polka začína ako celkom slušný vojnový film a vidieť tam Iaina De Caestecker z Agents of S.H.I.E.L.D. ma príjemne prekvapilo. Druhá polovica filmu začína byť už troška hororová a celé to pripomína hru Return to Castle Wolfenstein (toto prirovnanie som už tuším niekde videl takže asi nebudem jediný s týmto názorom). Vizuál slušný, náckov kosili miestami tiež celkom slušne, zápletka, že ideme odstreliť vežu mi prišiel skôr ako side mission, ale nevadí. Aby som to zhodnotil, ak má človek chuť vypnúť pri filme z druhej svetovej a nevadí mu pár nechutných záberov a pár rádoby zombíkov tak je to fajn jednohubka na večer. Neprekvapí, ale ani neuškodí. 3.5/5.

plagát

Bad Boys navždy (2020) 

Na prvých dvoch dieloch som doslova vyrastal, takže pokračovanie ma príjemne prekvapilo. Úvod filmu zaujal a hneď som sa aj pobavil, ale ďalej to bolo skôr na štýl Smrtonosnej zbrane, jeden by najradšej sedel doma lebo na tieto kraviny je už starý a druhý len vystrčí päty z domu a už po niekom strieľa. Tým nechcem povedať, že to bolo zlé (šak predsa Smrtonosná zbraň je výborný film), ale človeku sa zdalo, že mu to niečo pripomína alebo nič nové nedáva. Ku koncu nejaká tá väčšia akčná scénka, ktorá na môj vkus pôsobila B-čkovo, jak z nejakej telenovely. Aby som to zhrnul, film ma zo stoličky nepostavil, ale hláškami som sa občas pobavil a vrátila sa moja obľúbená dvojka z detstva, čo si viac môže človek priať, že? Z nostalgie 4/5.

plagát

Deadpool 2 (2018) 

Ako som písal pri prvom Deadpoolovi, tieto filmy sú pre mňa srdcovka, takže budem možno neobjektívny. Hneď na úvod filmu je vidieť, že doňho nasypali dva krát viac peňazí ako do jednotky. Akčných scén je viac, prišiel Cabel a Firefist (a majú aj nejaké poriadne schopnosti, nie ako Ajax v jednotke) a ani na ostatných efektoch sa nešetrilo. Film si zachováva Deadpoolov humor, akciu a pridáva zameranie na priateľov a rodinu, že aj arogantný týpek ako Wade Wilson potrebuje priateľov a team (aj keď na prvý pokus to tým X-Force moc nevyšlo...). Pokračovanie Deadpoola teda určite nesklamalo priam ešte viac navnadilo diváka aby sa tešil na pokračovanie (ktoré je bohužiaľ v nedohľadne). Za mňa ako ináč 5/5.

plagát

Deadpool (2016) 

Na tento film som čakal od prvého momentu kedy vypustili do sveta, že sa na ňom začalo pracovať. Takže pri tomto titule budem asi troška zaujatý. Ryan Reynolds sa pre túto rolu narodil, nehovoriac o tom, že komiksový Deadpool si ho "doslova vypýtal". Marvelovka s malým rozpočtom, ktorý nakoniec ešte okresali, čo v podstate viedlo k tomu, že vznikol tento MASTERPIECE. Konečne film s R-kovým hodnotením z komixového sveta ktorý má všetko (Logan mi skôr niečo zobral ako dal), ale teraz k jadru veci. Film bol vtipný od začiatku až do konca dopĺňaný super akciou. Postava, hlášky, všetko vychytané (bodaj by nie, Ryan o tomto filme sníval 10 rokov či koľko). Aj pri vážnych scénach sa človek škerí lebo čaká nejaký klasický Deadpoolov frk... Aby som povedal pravdu, ten film mám tak rád, že som bol na ňom v kine, zohnal si DVD verziu, BR verziu a nespočetne veľa krát si ho pustil lebo nikdy neomrzí. Za mňa 5/5.

plagát

Brightburn (2019) 

Poznáte Clarka Kenta? Áno presne toho Clarka Kenta, ktorý ako dieťa padol na farmu v kozmickej lodi a neskôr zistil, že má superschopnosti. Tak v tomto filme je presne to isté až na detail, že "Clark“ tu je psycho a vraždí všetkých čo mu nejako ukrivdia, nič viac, nič menej. Nájdu sa tu jedna dve dobré scénky, ale to je tak všetko. Škoda toho vykradnutia Supermana, nedotiahnutého deja a nevyužitého potenciálu, inak to mohol byť celkom slušný superhrdinský horor. 2.5/5.