Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Animovaný
  • Dráma
  • Akčný
  • Fantasy

Recenzie (23)

plagát

Kdybys jen tušil (2020) 

Jemne sarkastické, príjemne romantické. Príbeh je jemne napínavý a postavy sú neskutočne sympatické. Odporúčam každému, kto chce oddychovku, ale zároveň nič nudné a prehnane romantické :)

plagát

Malé ženy (2019) 

V prvom rade sa započúvajte do dialógov a monológov hlavných postáv. To čo sa Vás skutočne dotkne sú stále platiace situácie, v ktorých sa ocitne žena vo svojej dospelosti. Za mňa, mal film skvelé spracovanie aj čo sa týka herečiek, deja, kamery, hudby a pod.... ale takéto historicko-romantické drámy nemusia sadnúť každému. Avšak to čo zažívajú mladé ženy z chudobnejšej rodiny zasiahne každého. Pretože každý sa raz v živote musí rozhodnúť kam so svojim životom a vďaka rozdielnym povahám sestier si v každej nájdete kúsok zo seba. Na Slovensku a Česku chýbajú takéto filmy feministického zamerania. Stále ju u nás zobrazovaný ako strašiak, ale možno vďaka takýmto filmom by mladí ľudia pochopili o čom v skutočnosti je.

plagát

Veľká oriešková lúpež (2014) 

Neviem ako je to možné, ale mám pocit, že za posledných pár rokov nevyšiel takmer žiadny dobrý animák. Išla som si pozrieť tento film s určitou nádejou, ale nebola to žiadna sláva. Pekné spracovanie, no príbeh ma veľmi neoslovil. Našťastie som tento film pozerala s priateľom, tak som sa aspoň počas niektorých scén nenudila (:D). Mnoho prvkov mi pripadalo ako klišé, hudba mala byť akože aktuálna a chytľavá, no do mne tam vôbec nepasovala. Znela násilne a "neroztomilo". Možno mladšia veková katogória by sa v tom našla, bolo tam niekoľko vtipných scén, musím uznať. Každopádne stále hľadám animák z tejto doby, ktorý by som si fakt obľúbila.

plagát

Skús ma rozosmiať (2011) 

Klasická romatická komédia. Také tu už bolo. Na nedeľný oddych celkom fajn, ale aby som si na to zaplatila lístok do kina to nie. To, čo ten film pozdvihuje sú dobrí herci a občasné vtipné scény. Inak je to film a lá "také tu už bolo". Pozrite si ho, ale veľa od neho nečakajte ;-)

plagát

Enderova hra (2013) 

Aj keď si na sci-fi veľmi nepotrpím, tak páčila sa mi osobytosť hlavnej postavy. Jej príbeh bol zaujímavý, ale to by som všetko zistila aj z knihy. Vo všeobecnosti efekty boli dobré... aj hudba a pod. Čo sa im naozaj vydarilo bol výber hercov. Je to taký-ten-film, ktorý neľutujete, že ste si ho pozreli, ale najskôr si ho pozriete až zabudnete o čom bol. Viac netreba.

plagát

Život je krásny (1997) 

Krása, krása, krása! Holokaust z úplne iného pohľadu, hlboká myšlienka, neodolateľná hudba. Toto všetko plus pobavenie a poučenie do života prináša tento historický film. Nudou určite trpieť nebudete, no dojatím pravdepodobne áno.

plagát

Iluzionista (2006) 

Popravde som od toho čakala trošku viac. Chvíľami sa mi zdal nudný, ale naozaj iba chvíľami. V celku dobre premyslený, dobré obsadenie a pekná hudba. Prostredie bolo neodolateľne krásne a celkovo to pôsobilo príjemným dojomom. Okrem toho nedokážem odolať tajomnosti, ktorá sa niesla v druhej polovici filmu. Do pointy sa však dalo vložiť aj viac geniality a prekvapenia.

plagát

Pianista (2002) 

Pravdivo zobrazená vojna. Áno, celý film je dojímavý, pravdivý a určite na neho tak ľahko nezabudem. Ale sú tu aj krajšie filmy s podobnou (alebo takou istou) tématikou a tvorcovia na nich lepšie odviedli svoju prácu. Napriek tomu bol to krásny príbeh klaviristu počas vojny, kde aj šťastie zohráva svoju rolu.

plagát

Memento (2000) 

Zmätok, strach a úzkosť. Čo viac si môžete priať?

plagát

Rivali (2013) 

Najskôr mi Daniel Brühl do tejto role nesedel. No, ja neviem čím to bolo, ale neskôr ma úplne dostal. Celá dynamika, napätie a vzrušenie sa vám dostane do tela, a hoci nemáte radi závodenie, pohltí vás to. Skrátka.... Ron Howard natočil veľmi hodnotné dielo a vrelo odporúčam.