Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Dokumentárny

Zaujímavosti k filmom (35)

Sněží!

Sněží! (2017) (seriál)

Podľa slov scenáristu Dave Androna si tvorcovia dali záležať na autentickosti kostýmov vzhľadom na zasadenie seriálu do osemdesiatych rokov, ale rozhodli sa vynechať niektoré dobové prvky, ktoré by na moderného diváka mohli pôsobiť rozptyľujúco ako napríklad obrovské vypchávky ramien.

Sněží!

Sněží! (2017) (seriál)

Projekt bol pôvodné určený pre stanicu Showtime, tá ho však odmietla po videní pôvodnej verzie pilotnej časti. Po jej prerobení a znovunatočení s novým obsadením sa projektu chopila stanica FX. Za prerobením stál Dave Andron.

Sněží!

Sněží! (2017) (seriál)

Postava Franklina Sainta (Damson Idris) bola pomenovaná po Franklinovi z komiksu "Peanuts", kde bola jedinou postavou tmavej pleti. Priezvisko bolo vybrané ironicky.

Gotti

Gotti (2018)

Postavu Aniella Delacroceho - underbossa newyorskej rodiny Gambino, ktorý bol zároveň Gottiho mentorom - mal pôvodne stvárniť Al Pacino.

Červený kapitán

Červený kapitán (2016)

Knižná predloha k tomuto filmu, román "Červený kapitán" od Dominika Dána, vyšla na Slovensku v roku 2007, v Čechách o rok neskôr pod názvom "Kapitán Smrt".

Červený kapitán

Červený kapitán (2016)

Prvá klapka padla 24. júna 2014 v Olomouci, hoci sa film chystal už viac než štyri roky predtým. Natáčalo sa aj v okolí Olomouca (Šumperk, Žermanice), na diaľnici u Lovosic, v Tepliciach, Prahe, Brne, na lúke za barrandovskými ateliérmi či tiež v centre Bratislavy (Špitálska ulica, Most SNP, kúpalisko Delfín). Bitka sa filmovala v Krakove.

Pěsti ve tmě

Pěsti ve tmě (1986)

V dnešnej dobe by podľa Jaroslava Soukupa bol vznik takéhoto dobového filmu na české pomery niečo nemysliteľné. Natáčanie, ktoré v tej dobe stálo okolo 12 miliónov československých korún (čo bol vtedy dosť vysoký rozpočet), by sa podľa neho dnes vyšplhalo cez hranicu 100 českých miliónov.

Pěsti ve tmě

Pěsti ve tmě (1986)

Pavel Nový (Tomi) priznal, že keďže z kamerových skúšok nemal príliš dobrý pocit a rolu Tomiho naozaj chcel, poprosil režiséra filmu Jaroslava Soukupa, či by mu nevenoval chvíľku času na súkromný rozhovor. Následne mu za kulisami povedal, že túto rolu strašne chce a spraví pre ňu všetko, čo bude v jeho silách, aby to dopadlo čo najlepšie. A hoci tomu nedával veľké šance, Soukup súhlasil. To bol vraj jediný prípad v živote, keď si o nejakú filmovú rolu priam zažiadal.

Pěsti ve tmě

Pěsti ve tmě (1986)

Scenárista Jaroslav Vokřál povedal, že režisér Jaroslav Soukup síce k boxu pôvodne nemal absolútne žiadny vzťah a do točenia sa mu vraj ani príliš nechcelo, nakoniec ho daný šport uchvátil.

Pěsti ve tmě

Pěsti ve tmě (1986)

Pavel Nový (Tomi) povedal, že vo fáze príprav filmu mal najlepšiu kondíciu v celom jeho živote. V tom čase trénoval niekedy až trojfázovo, pričom základy boxu sa učil pod profesionálnym dohľadom na sídlisku vo Vítkoviciach v miestnosti, ktorá sa pôvodne využívala ako práčovňa.

Pěsti ve tmě

Pěsti ve tmě (1986)

Počas natáčania sa na pľaci utvorili veľmi dobré vzťahy, pričom herci si vraj obľúbili najmä Jaroslava Tomsu. Marek Vašut (Vilda Jakub) sa dokonca raz vyjadril, že keby nemal toho svojho, chcel by za otca práve jeho.

Pěsti ve tmě

Pěsti ve tmě (1986)

Režisér Jaroslav Soukup sa vyjadril, že čo sa týka samotného natáčania, najväčším problémom bolo po organizačnej stránke zosúladiť natáčanie v okolí pražskej Lucerny a Václavského námestia, kde bolo potrebné na istý čas ulice vyprázdniť, nahradiť dobovými automobilmi atď.

Pěsti ve tmě

Pěsti ve tmě (1986)

Hlavného poradcu pre box robil Jaroslav Tomsa, vtedajší šéf kaskadérov štúdia Barrandov, ktorý sa venoval viacerým športom vrátane boxu. Práve on mal pod palcom celú choreografiu boxerských zápasov, pričom pomáhal aj Rostislav Osička, ktorý sa v tom čase venoval boxu profesionálne. Mimo iného istý čas bol aj majstrom Európy v strednej váhe a na svojom konte má odboxovaných vyše 350 zápasov.

Pěsti ve tmě

Pěsti ve tmě (1986)

Úvodné zábery z berlínskeho zápasu sa natáčali vo Varšave a v pozícii pozorovateľov sa toho zúčastnilo viacero poľských boxerov. Tí vraj neverili, že Marek Vašut nemá v profi ringu odboxovaný žiaden zápas a je takpovediac "iba" herec.

Pěsti ve tmě

Pěsti ve tmě (1986)

Hoci sa pred uvedením filmu ozývali aj pochybovačné hlasy (s tým, že v Československu je vraj nemožné natočiť kvalitnú snímku zo sveta športu), film zaznamenal pomerne slušný úspech, keďže do kín naň prišlo cez 600 až 700 tisíc ľudí. Objavilo sa však aj zopár recenzií, ktoré to označili za "hranie sa na Ameriku."

Pěsti ve tmě

Pěsti ve tmě (1986)

Väčšina záberov sa točila najmä v pražskej Lucerne, v poľskej hale Gwardia vo Varšave a v rôznych pražských exteriéroch.

Pěsti ve tmě

Pěsti ve tmě (1986)

Prípravy na film začali už v roku 1984, keď scenárista Jaroslav Vokřál oslovil režiséra Jaroslava Soukupa, ktorému sa do toho pôvodne príliš nechcelo. Samotné natáčanie začalo v septembri 1985 a trvalo pol roka.

Reklama