Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Animovaný
  • Horor
  • Akčný
  • Dokumentárny

Recenzie (5)

plagát

X (2022) 

Film občas baví niektorými scénami a dialógmi postáv. Pri viacerých pasážach s rozličnými metódami zabíjania si človek povie, "ach to som už videl", ale stále to malo šmrnc. Scénky s erotickým nádychom sú samozrejme fajn na zhliadnutie (špeciálne Jenna Ortega). Zvolenie neobvyklých podivínov ako záporákov nebolo zlé a príbeh za nimi nie je úplne na zahodenie, ale ani dych-berúci. Zo začiatku sa to tvári ako pomalé vťahovanie do zaujímavej pointy, človek stále čaká na niečo extra, no v konečnom dôsledku to "extra" neprišlo (aspoň pre mňa). Stále mi v tom filme niečo chýbalo. Ku koncu mi to prišlo, že sa to už celkom zbytočne naťahuje. I keď to nebolo pre mňa úplne TOP, za pozretie to stojí, mám pocit že v tejto dobe je čoraz náročnejšie nájsť fakt dobrý horor.

plagát

Wonka (2023) 

Pre mňa to bola veľmi príjemná a oddychová podívaná. Malo to takú fajn-čarovnú rodinnú atmosféru, ako sa samozrejme na svet továrne na čokoládu od Roalda Dahla patrí. Občas to bolo možno až moc preafektované, ale tak určite by som si to vychutnal ešte viac ako dieťa. Timothée Chalamet si prešiel z Duny do úplne iného prostredia, ale s chuťou môžem oznámiť, že mu to taktiež nesmierne sedelo a určite má do budúcna veľký potenciál a filmové role už asi aj rezervované :D. Dávam 4 z 5.

plagát

Táto krajina nie je pre starých (2007) 

Javier Bardem tu bol pre mňa jednoznačne stredobod pozornosti. Rolu psycho-profi vraha zvládol bravúrne, ale tým nechcem povedať, že Josh Brolin zahral svoju o niečo horšie. Pri niektorých sekvenciách filmu som sa do toho vžíval tak na plno, až mám pocit, že som občas prestal dýchať. Niekedy mi 2 hodinová stopáž filmu už vadí, tu by som zvládol kľudne dlhšiu. Atmosféra v tomto filme by sa dala fakt krájať. Osobne by som povedal, že zápletka bola viac-menej minimalistická, ale bola tak zaujímavo a poctivo odvedená, s toľkými detailmi, že mňa to teda veľmi vtiahlo a bavilo! Budem si to musieť pozrieť znovu niekedy :)

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Tak toto bola naozaj poriadna jazda - doslova to bol pre mňa audio-vizuálny orgazmus. Atmosféra toho filmu sa mi dostávala poriadne pod kožu a dovolím si povedať, že ma to nadchlo asi ešte viac, ako prvá časť. Knihu som nečítal, takže nemôžem moc porovnávať, ale je to určite veľkolepé epické dielo. Postava a charakter Feyda Rauthu bola výborná psycho-depkoidná-krvilačná prechádzka "ružovou" záhradou (špeciálne časť s arénou) a vychutnával som si to s otvorenou sánkou, Austin Butler ho zahral fantasticky. Celkovo prostredie Harkonnenovcov tomu dodávalo poriadny náboj. Časť s Paulom Atreidesom a červom nadhadzovala tiež poriadne zimomriavky. Fakt spokojnosť, film by som hodnotil podľa môjho osobného/skromného názoru 6 z 5 ;), nenachádzam nič, čo by ma tam sklamalo.

plagát

Love, Death & Robots (2019) (seriál) 

Tak toto je pre mňa čerešnička na torte asi spomedzi všetkých filmových diel a seriálov. Aby som to neprehnal, minimálne z tých animovaných, pretože takýto pestrý zážitok som už dlho nemal. Možno ma to tak oslovuje aj preto, že sa venujem tvorbe ilustrácií, umeniu a dizajnu. Človek zhliadne všetky časti série a má chuť na 20 ďalších. Čiže prvá séria z 2019 veľmi nadchla aj príbehmi aj kvalitou aj počtom častí, škoda že tie ďalšie 2021-2022 už ponúkli toho menej. Fakt veľká rôznorodosť, každý príbeh zaujímavý niečím iným. Niekedy sa smejete, niekedy je to mega napínavé aj vzhľadom na krátke stopáže, inokedy zas možno až smutné. O animácii a kvalite prevedenia ani nehovorím, to je vizuálna eufória. Niektoré diela vynikali a zaujali príbehom/animáciou viac, niektoré trochu menej, ale bavilo ma to extrémne mocne! Časti od Alberta Mielga a jeho tímu dosť vynikajú a sú fakt odlišné, ale určite ostatné nezahadzujem pod stôl. Takáto mega nádielka mi spraví vždy náladu a už teraz sa brutálne teším na tohtoročný Volume F***!